Ριπές (Νοέμβριος 2006)

 • Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμβριος 2006

  * Νέο κρούσμα ρατσισμού σημειώθηκε εναντίον τριών αλλοδαπών συμπολιτών μας. Συγκεκριμένα τρεις φιλήσυχοι Αλβανοί κακοποιοί ετοιμαζόταν να ληστέψουν υποκατάστημα τραπέζης στην οδό Καλλιρρόης στην Αθήνα όταν κατέφθασε η αστυνομία και τους ζήτησε να εξακριβώσει τα στοιχεία τους. Οι Αλβανοί το εξέλαβαν αυτό ως προσβολή - με το δίκαιο τους- και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών. Αμέσως οι Έλληνες αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, συνέλαβαν τον ένα Αλβανό, ενώ οι άλλοι δύο διέφυγαν. Πρέπει να καταδικαστεί η ρατσιστική συμπεριφορά της αστυνομίας που έβαλε σε κίνδυνο την ζωή των τριών αλλοδαπών, πρέπει μόνο να δέχεται πυρά και να μην τα ανταποδίδει. Επίσης η επέμβαση της αστυνομίας στην τράπεζα για να προλάβει την ληστεία εμπόδισε τους τρεις καημένους οικονομικούς μετανάστες να κερδίσουν το μεροκάματο της ημέρας. Τα ΜΜΕ με την σειρά τους επιδεικνύοντας και αυτά τον ρατσισμό τους ή δεν μετέδωσαν την είδηση ή απέκρυψαν την εθνικότητα των ληστών. Αυτό έγινε για να μην μάθουμε το πόσο εργατικοί είναι οι οικονομικοί μετανάστες, το ότι κάνουν δουλειές που εμείς οι Έλληνες αρνούμαστε να κάνουμε και το πόσο πολύ έχουν αναβαθμίσει την καθημερινή μας ζωή, αλλά και την οικονομία μας.

  * Σε δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Νότιο Οσετία οι κάτοικοι αποφάσισαν με το συντριπτικό ποσοστό 99% υπέρ της ανεξαρτησίας τους από την Γεωργία. Το δημοψήφισμα δεν αναγνωρίζεται από την ΕΕ και τις ΗΠΑ που ακολουθούν την ίδια γραμμή που είχαν τηρήσει και κατά το δημοψήφισμα του 1992 στην ίδια επαρχία. Από την ΕΕ μάλιστα το δημοψήφισμα χαρακτηρίστηκε ως «μη απαραίτητο και άδικο». Στη Γεωργία οι ΗΠΑ έχουν τοποθετήσει δικό τους πρωθυπουργό, τον Μιχαήλ Σαακασβίλι ο οποίος φροντίζει για τα συμφέροντα τους, οπότε ούτε να ακούσουν δεν θέλουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ για «ανθρώπινα δικαιώματα», «δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού» ή «αυτοδιάθεση», όλα δηλαδή εκείνα τα «ωραία προοδευτικά» που χρησιμοποιούν για την περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και για την δική μας Θράκη τώρα τελευταία. Η διγλωσσία που χρησιμοποιούν στην εξωτερική τους πολιτική είναι ανάλογη των συμφερόντων τους, η αγλωσσία και η απραξία στην δική μας εξωτερική πολιτική ποίων τα συμφέροντα εξυπηρετούν;

  * Η είδηση που κυκλοφόρησε ότι ο Ντ.Κόπερφλιντ θα δώσει το παρών στο έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο για να εξαφανίσει τον Γιωργάκη Παπανδρέου ελέγχεται ως ανακριβής. Ο Γιωργάκης μπορεί και εξαφανίζεται από μόνος του.

  * Μεγάλη κόντρα ξέσπασε στην βουλή ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την απογραφή και την επιτήρηση στην οικονομική διαχείριση της χώρας από την ΕΕ και φυσικά η συζήτηση στράφηκε στο τι παρέδωσαν οι μεν και στο τι παρέλαβαν οι δε. Πάντα οι άχρηστοι κάνουν την ίδια συζήτηση για να καλύψουν την ανικανότητα τους. Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές, αν αναλάμβανε πρωθυπουργός σήμερα ο Ι.Καποδίστριας για μια τετραετία πόσα πολλά θα κατόρθωνε, αφού στην σύντομη κυβερνητική του θητεία κατάφερε τόσα πολλά; Παρέλαβε μια άναρχη χώρα, με Τούρκους ακόμα στην Αθήνα και την Εύβοια, με πολιτικούς που ήθελαν θέσεις και προνόμια, χωρίς στρατό, χωρίς οικονομικούς πόρους, χωρίς, χωρίς, χωρίς, και έφτιαξε κράτος. Σήμερα που το κράτος εισπράττει καθημερινά δισεκατομμύρια από άμεσους και έμμεσους φόρους, από τα προγράμματα και τα κονδύλια της ΕΕ τι θα έφτιαχνε; Ποια θα ήταν η θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη; Οι σημερινοί μας «ηγέτες» τι έχουν τελικά κατορθώσει; Να είναι η Ελλάδα υπερχρεωμένη και πάντα με απλωμένο το χέρι. Κανείς δεν τους ζήτησε να ξοδέψουν την προσωπική τους περιουσία όπως έκανε ο Καποδίστριας υπέρ της Ελλάδος. Κανείς δεν μπορεί να τους ελέγξει - φρόντισαν μόνοι τους για αυτό- πως γίνονται ζάπλουτοι από την πολιτική. Σε τελική ανάλυση ας κλέβουν το δημόσιο χρήμα αν θέλουν, αλλά ας προσφέρουν και κάτι θετικό σ΄ αυτή την χώρα.

  * Με την απόφαση της κυβέρνησης για χορήγηση της ελληνικής υπηκοότητας στους Βορειοηπειρώτες μπορεί κανείς να συμφωνεί για ανθρωπιστικούς κυρίως λόγους αλλά και να διαφωνεί για εθνικούς λόγους. Την πιο υποκριτική όμως θέση έλαβε ο Συνασπισμός γιατί αφού συμφωνεί θέτει και προϋπόθεση, δηλαδή «η διαδικασία να γίνει με διαφανή, αντικειμενικά και αδιάβλητα κριτήρια, ώστε να μην καταστεί πεδίο πελατειακών και προεκλογικών εξυπηρετήσεων». Προφανώς τους ενοχλεί που αμιγείς Έλληνες θα πάρουν την υπηκοότητα, αλλά δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς. Φυσικά όταν φωνασκούν για να ελληνοποιηθούν όλοι οι λαθρομετανάστες και να αποκτήσουν πλήρη πολιτικά δικαιώματα, δεν θέτουν προϋποθέσεις, εκεί η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα «πάνε περίπατο», γιατί εκεί πιστεύουν ότι θα «ψαρέψουν» εύκολα πελάτες. Μάλλον στο τέλος θα τους ψάχνουν σαν τον Βέγγο, «πελααααάτες μου».

  Κατηγορία: