Ελλάδα

  Δημοσιεύτηκε: 08 Μάρτιος 2023

  Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η εξουσία φθείρει. Αυτό που ίσως δεν έχει γίνει απολύτως αντιληπτό είναι ότι δεν φθείρει μόνο τους εκάστοτε εξουσιαστές, αλλά και το ίδιο το σύστημα εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί πια να αυτο-ιαθεί, δεν έχει δηλαδή πλέον τις εγγενείς δυνάμεις που θα του επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Μάρτιος 2023

  Η περίπτωση του Παύλου Πολάκη αποτελεί την επιβεβαίωση μιας πρακτικής του συστήματος εξουσίας, που έχει να κάνει με το «φάγωμα» και τη δαιμονοποίηση κάποιων ανθρώπων που χρησιμεύουν τελικά ως άλλοθι για τη συντήρησή του. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

  Δημοσιεύτηκε: 26 Φεβρουάριος 2023

  Εν όψει της πιθανής προκήρυξης εκλογών μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, οι συζητήσεις για πιθανές συνεργασίες στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο έχουν ανάψει. Στις περισσότερες περιπτώσεις ωστόσο, κυριαρχούν οι προσωπικές ατζέντες.

  Δημοσιεύτηκε: 12 Φεβρουάριος 2023

  Είναι διακριτικά αμφίβολο αν ο συγγραφεύς του συνθήματος, το οποίο διαβάζουμε σε δρόμους των Αθηνών, το γράφει για να στηλιτεύσει, να ειρωνευτεί ή για να υπερθεματίσει. Συναντάται συνήθως με μαύρο χρώμα, απείραχτο, ανάμεσα σε αναρχικά συνθήματα.

  Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβρουάριος 2023

  Δικαίωση αποτελεί τόσο για την οικογένεια όσο και για τον συνεπή πολιτικό αγώνα του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Κουριαννίδη, η δικαστική απόφαση που αποκαθιστά τη μνήμη του στρατηγού Αθανασίου Χρυσοχόου.

  Δημοσιεύτηκε: 18 Ιανουάριος 2023

  Ο πρόσφατος θάνατος του έκπτωτου Έλληνα βασιλέως Κωνσταντίνου, καθώς και τα όσα διαδραματίστηκαν πριν και κατά την κηδεία του, έφεραν τους Έλληνες πολίτες σε επαφή με παραστάσεις και πρόσωπα που για τους νέους ήταν πρωτόγνωρα.

  Δημοσιεύτηκε: 04 Ιανουάριος 2023

  Το ανατριχιαστικό γεγονός της ανάγνωσης χριστουγεννιάτικων ιστοριών σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού από drag queens, σε παιδότοπο της Θεσσαλονίκης, έφερε στην επικαιρότητα και ανέδειξε έναν προβληματισμό που εδώ και χρόνια υφίσταται.

  Δημοσιεύτηκε: 30 Νοέμβριος 2022

  Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης φιλοξενείται για λίγες ημέρες ένα πολύ σημαντικό έκθεμα. Πρόκειται για τον «Κώδικα» του Αγίου Ευσταθίου, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, περίπου το 1178.

  Δημοσιεύτηκε: 02 Νοέμβριος 2022

  Θεωρώ πως πρέπει να αναφέρω δυο λόγια για έναν πολύ σημαντικό θεσμό, που τιμά το ελληνικό πνεύμα και πολιτισμό διεθνώς. Αναφέρομαι στον ετήσιο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας.

  Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτώβριος 2022

  Ο Οκτώβριος είναι μήνας που προάγει τα εθνικά μας συναισθήματα, λόγω του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ειδικότερα όμως για πολλές περιοχές της Μακεδονίας, με προεξάρχουσα τη Θεσσαλονίκη, τα συναισθήματα αυτά είναι ιδιαίτερα έντονα

  Σελίδες