Ελλάδα

  Δημοσιεύτηκε: 30 Νοέμβριος 2022

  Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης φιλοξενείται για λίγες ημέρες ένα πολύ σημαντικό έκθεμα. Πρόκειται για τον «Κώδικα» του Αγίου Ευσταθίου, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, περίπου το 1178.

  Δημοσιεύτηκε: 02 Νοέμβριος 2022

  Θεωρώ πως πρέπει να αναφέρω δυο λόγια για έναν πολύ σημαντικό θεσμό, που τιμά το ελληνικό πνεύμα και πολιτισμό διεθνώς. Αναφέρομαι στον ετήσιο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας.

  Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτώβριος 2022

  Ο Οκτώβριος είναι μήνας που προάγει τα εθνικά μας συναισθήματα, λόγω του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ειδικότερα όμως για πολλές περιοχές της Μακεδονίας, με προεξάρχουσα τη Θεσσαλονίκη, τα συναισθήματα αυτά είναι ιδιαίτερα έντονα

  Δημοσιεύτηκε: 05 Οκτώβριος 2022

  Πιθανότατα δεν θα μάθουμε ποτέ τα ονόματα των 213 ατόμων που αποτελούσαν το πελατολόγιο του παιδεραστή των Σεπολίων. Θα αρκεστούμε στις φωτογραφίες του ιδίου με σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα.

  Δημοσιεύτηκε: 03 Οκτώβριος 2022

  Ο Ζάχος Χατζηφωτίου ήταν ο τελευταίος Αθηναίος αριστοκράτης - με αυτόν τον όρο περιγράφεται ο άρχοντας που δεν φείδεται της ζωής του για να υπερασπίσει την πατρίδα του, αρχές και ιδέες.

  Δημοσιεύτηκε: 28 Σεπτέμβριος 2022

  Ο φετινός χειμώνας αναμένεται ιδιαίτερα βαρύς. Και αυτό θα είναι κάτι που όχι μόνο θα έχει επιπτώσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά θα δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα και στους χώρους διδασκαλίας

  Δημοσιεύτηκε: 21 Σεπτέμβριος 2022

  Η Παιδεία στην πατρίδα μας, εδώ και δεκαετίες, έχει πάψει να αποτελεί ένα φυτώριο ανθρώπων, με την έννοια της καλλιέργειας μιας ανθρωπιστικής συνείδησης.

  Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπτέμβριος 2022

  Είναι γεγονός πως σε κάθε εποχή, η οποιαδήποτε εξουσία φρόντιζε να παρακολουθεί και να συλλέγει πληροφορίες από πρόσωπα και φορείς που έκρινε ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή κινδύνου γι’ αυτήν.

  Δημοσιεύτηκε: 12 Σεπτέμβριος 2022

  Υπενθυμίζεται, σε περίπτωση που δεν το έχει αντιληφθεί κάποιος, ότι η ομάδα στην οποία απευθυνόταν ο Έλλην κ. Ιτούδης ήταν η ελληνική – και οι Έλληνες έκπαλαι είναι γνωστοί και ως ομιλούντες την ελληνική.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Σεπτέμβριος 2022

  Το θέαμα των εξορκισμών στην πλατεία Αριστοτέλους ήταν τουλάχιστον γελοίο και προφανέστατα οι τύποι της λεγομένης «Εκκλησίας των Εθνών» απευθύνονται σε ανόητους ή απελπισμένους ανθρώπους.

  Σελίδες