Κομμουνισμός και Σοσιαλισμός

  Δημοσιεύτηκε: 28 Αύγουστος 2021

  Στις 29 Ιουλίου 1949 κοινοποιήθηκε από την στρατιωτική ηγεσία του Εθνικού Στρατού μας η επιχείρηση «Πυρσός», με την υπογραφή του αρχιστρατήγου Αλέξανδρου Παπάγου.

  Δημοσιεύτηκε: 14 Δεκέμβριος 2020

  Η 11η Δεκεμβρίου κάθε έτους έχει τεράστια συμβολική και πολιτική σημασία για την ανθρωπότητα. Εκείνη την μέρα, το έτος 1918, γεννήθηκε ένας άνθρωπος που χρησιμοποίησε την γραφίδα του σαν κατεδαφιστικό-ισοπεδωτικό όχημα, το οποίο συνέτριψε τις πνευματικές αλυσίδες δισεκατομμυρίων δεσμωτών.

  Δημοσιεύτηκε: 11 Νοέμβριος 2020

  Θυμήθηκα το ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό των προθέσεων του ΚΚΕ περί της ατομικής ιδιοκτησίας κείμενο ακούγοντας προ ημερών στη Βουλή τον γενικό γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα να χαρακτηρίζει τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα «έγκλημα κατά της λαϊκής κατοικίας».

  Δημοσιεύτηκε: 20 Αύγουστος 2020

  Η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), τιμώντας την προσφορά αίματος των παιδιών της Ελλάδας στον αγώνα εναντίον των σλαβοκίνητων κομμουνιστών, διοργανώνει την τέλεση των επετειακών μνημόσυνων στον Γράμμο και στο Βίτσι.

  Δημοσιεύτηκε: 23 Ιούλιος 2020

  Οι ηττηθέντες στον Γράμμο και στο Βίτσι, οι επίδοξοι τεμαχιστές της πατρίδας έχουν «αγιοποιήσει» στην βιβλιογραφία, αλλά και στην δημόσια σφαίρα τα εγκλήματά τους και αντιστοίχως έχουν δαιμονοποιήσει την αντίσταση στα σχέδιά τους.

  Δημοσιεύτηκε: 22 Σεπτέμβριος 2019

  Στις 19/9/2019 το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία (535 ψήφοι υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά) ψήφισμα που καταδικάζει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον ναζισμό και τον κομμουνισμό.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Σεπτέμβριος 2019

  «Χρονικό μίας Σταυροφορίας» του Ρόδη Ρούφου
  Εκδόσεις «Εστία», 2015

  Δημοσιεύτηκε: 31 Αύγουστος 2019

  Φέτος την 1η Σεπτεμβρίου 2019, θα εορταστεί η 70η επέτειος της νίκης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά του λεγόμενου «Δημοκρατικού Στρατού». Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω κομμουνιστές αντάρτες ονομαζόταν από σύσσωμο τον ελληνικό λαό ως κομμουνιστοσυμμορίτες.

  Δημοσιεύτηκε: 25 Ιούλιος 2019

  Η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είπε στη Βουλή: «Ο κ. Κυρανάκης, ένα από τα νεότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου, σε κάποια εκπομπή είπε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σκότωνε Έλληνες κατά τη διάρκεια της Κατοχής 1941-1944».

  Δημοσιεύτηκε: 23 Απρίλιος 2019

  Πρόσφατα κάποιοι άνθρωποι - του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς - άλλαξαν στην γνωστή διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia την ενότητα που αφορά την ιδεολογία του κόμματος: πάνω από τον «ευρωκομμουνισμό», ο οποίος μέχρι τότε δέσποζε στη λίστα των ιδεών του κυβερνώντος κόμματος, προσετέθη ο «δημοκρατικός σοσιαλισμός».

  Σελίδες