Ευρωεκλογές 2009

    Δημοσιεύτηκε: 16 Ιούλιος 2009

    Την 1η Ιουλίου, ο Πρόεδρος του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής της ομάδος των Ανεξαρτήτων Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Νάιτζελ Φάρατζ, ανακοίνωσε την ίδρυση μίας νέας διευρυμένης ομάδος με το όνομα «Ευρώπη της Ελευθερίας και Δημοκρατίας» (EFD).

    Δημοσιεύτηκε: 17 Ιούνιος 2009

    Την Κυριακή το βράδυ, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ευρώπης είχε στραμμένο το βλέμμα του στην Μεγάλη Βρετανία, περιμένοντας να δοθεί το σύνθημα για να ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων για τις Ευρωεκλογές, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί τρεις μέρες νωρίτερα μαζί με τις τοπικές εκλογές. Ήταν ήδη ορατό τι θα συνέβαινε.

    Δημοσιεύτηκε: 16 Ιούνιος 2009

    Οι ευρωεκλογές είχαν πολλαπλά μηνύματα σε διάφορες κατευθύνσεις. Πρώτον, ηττήθηκε προσωπικώς ο κ. Καραμανλής και όχι μόνο η Ν.Δ. Ο πρωθυπουργός είχε αναγορευθεί ως το δυνατό όπλο της Ν.Δ., προβλήθηκε στην τηλεοπτική εκστρατεία ως «η λύση απέναντι στον λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ» και ηττήθηκε με 4,4%. Δεύτερον, ο ΛΑ.Ο.Σ. όχι μόνο έλαβε 7,2%, νικώντας κατά κράτος τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έλαβε +100.000 ψήφους περισσότερους από τις βουλευτικές εκλογές του 2007, το μόνο κόμμα που το πέτυχε αυτό, όντας πλέον τρίτο κόμμα σε 22 νομούς της Ελλάδος!

    Δημοσιεύτηκε: 15 Ιούνιος 2009

    Συνηθίζεται μετά από εκλογές να μην υπάρχουν ηττημένοι. Όλοι προσπαθούν να δουν τα πράγματα από τη σκοπιά τους, με τρόπο τέτοιο που να εμφανίζουν το κόμμα ή την παράταξή τους ως κερδισμένα. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι συνέβη το ίδιο και σ' αυτές τις εκλογές.

    Η πανωλεθρία της ΝΔ δεν έχει προηγούμενο. Περίπου 1.000.000 ψηφοφόροι την εγκατέλειψαν από τις προηγούμενες ευρωεκλογές! Αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να θριαμβολογεί. Πάνω από 200.000 ψηφοφόροι τού 2004 προτίμησαν τις παραλίες ή άλλα κόμματα.

    Δημοσιεύτηκε: 13 Ιούνιος 2009

    Πιστοποιείται ξανά πως αυτή η κυβέρνηση παίρνει μπροστά μόνο μετά από εκλογικές «σφαλιάρες». Όταν ο ΛΑ.Ο.Σ. μπήκε στη Βουλή, την επομένη των εκλογών ο κ. Καραμανλής απέσυρε το θλιβερό και ανθελληνικό βιβλίο της κας Γιαννάκου. Όταν την Κυριακή των Ευρωεκλογών ο ΛΑ.Ο.Σ. ξεπέρασε το 7%, δεν παρήλθαν παρά δύο μόνο 24ωρα και ο κ. Καραμανλής απέλασε (με ειδική πτήση!) τους πρώτους 55 λαθρομετανάστες.

    Δημοσιεύτηκε: 12 Ιούνιος 2009

    Πολύς λόγος έγινε πάνω στο ζήτημα της πρωτοφανούς αποχής στις Ευρωεκλογές. Αν συνυπολογίσει κανείς τον αριθμό των λευκών και των άκυρων ψηφοδελτίων, το ποσοστό της συνειδητής αποχής άγγιξε το 50% σε ένα λαό κατεξοχήν πολιτικοποιημένο, ο οποίος εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την απαξίωση του προς τα πολιτικά κόμματα στο σύνολό τους.

    Δημοσιεύτηκε: 11 Ιούνιος 2009

    Ο Μάκης Βορίδης μιλάει στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98.4 FM για το νέο πολιτικό σκηνικό μετά την επιτυχία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στις ευρωεκλογές. Μία επιτυχία που φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα, όπως η λαθρομετανάστευση, η εγκληματικότητα και τα εθνικά θέματα. Επίσης τοποθετείται ως προς την πιθανότητα συνεργασίας του ΛΑ.Ο.Σ. με την Νέα Δημοκρατία.

    Δημοσιεύτηκε: 08 Ιούνιος 2009

    O ΛΑ.Ο.Σ. είναι πλέον η τέταρτη πολιτική δύναμη στην χώρα, σε πολλές δε εκλογικές περιφέρειες η τρίτη. Ο ελληνικός λαός έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση:

    Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούνιος 2009

    Αποτελεί γεγονός ότι οι Έλληνες πολίτες που θα κληθούν να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές, λίγη έως καθόλου ενημέρωση έχουν για το τι συμβαίνει στο κέντρο αποφάσεων της Ε.Ε. Η εδώ προεκλογική περίοδος πέρασε κυνηγώντας πότε παπαγαλάκια, πότε «ιπτάμενους» επιχειρηματίες και πότε ... βαρβάρους. Σε τίποτα δεν έγινε σοφότερος ο Έλληνας και καμία νέα γνώση δεν απεκόμισε περί του τι συμβαίνει και πως συμβαίνει η όποια αλλαγή στη ζωή του μέσω Βρυξελλών.

    Δημοσιεύτηκε: 03 Ιούνιος 2009

    Οι ευρωεκλογές έχουν την σημασία τους για όλο το πολιτικό σύστημα. Η Ν.Δ. θέλει να διαχειρισθεί την ήττα της με διαφορά μικρότερη των 3 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μην κατηγορηθεί ως κυβέρνηση μειοψηφίας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ θέλει την μεγαλύτερη, το δυνατόν, νίκη, αν και ο κ. Παπανδρέου επιζητά δημοσίως «νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά». Η Αριστερά κινείται συνολικά σε ποσοστά του 12-14%, χωρίς περαιτέρω δυναμική, ενώ το ξεφούσκωμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εγγύηση για την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

    Σελίδες