Ριπές (Ιούλιος 2006)

 • Δημοσιεύτηκε: 09 Ιούλιος 2006

  * Κατά την επίσκεψη της τουρκικής βουλευτικής αντιπροσωπίας στην χώρα μας με επικεφαλή τον πρώην ΥΠΕΞ κ. Γιασάρ Γιακίς και πριν αυτή αναχωρήσει για την Θράκη, κατά την εν Αθήναις παραμονή της, εξέφρασε στην ελληνική κυβέρνηση την δυσφορία της Τουρκίας για την ανέγερση μνημείου στην Θεσσαλονίκη για την γενοκτονία των Ποντίων. Προφανώς όταν οι Πόντιοι εσφαγιάζοντο από τους Τούρκους δεν «δυσφορούσαν», μόνοι τους έπεφταν πάνω στις τουρκικές σφαίρες και λόγχες για να ενοχοποιηθεί και κατηγορηθεί η Τουρκία για γενοκτονίες.

  * Και επειδή η ευγένεια και η αβρότητα δεν λείπουν από τους Τούρκους πολιτικούς, κάλεσαν τους συναδέλφους τους Έλληνες πολιτικούς να επισκεφθούν και εκείνοι με την σειρά τους την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης σαν μια κίνηση καλής θελήσεως. Μάλλον πρόκειται για τουρκικό μαύρο χιούμορ. Ποια ελληνική μειονότητα; Αυτήν που επανειλημμένως κατέσφαξαν, πυρπόλησαν, βίασαν, εξανδραπόδισαν και τέλος έδιωξαν; Τελικά είναι ωραίος «τύπος» αυτός ο κ. Γιακίς, ξέρει πολλά και καλά ανέκδοτα, είναι «χιουμορίστας».

  * Σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, τιμήθηκαν οι πιλότοι της πολεμικής μας αεροπορίας που έχασαν την ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την πατρίδα. Τα δύο μεγάλα κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία την τελευταία τριακονταετία πότε τελικά θα αποφασίσουν να κάνουν και αυτά το οφειλόμενο χρέος τους προς την πατρίδα; Ας μην προσπαθούν να αποενοχοποιηθούν με τελετές και ευεργεσίες προς τις οικογένειες των πιλότων μας, αυτά είναι το λιγότερο, αυτονόητα. Όλα τα κόμματα της Βουλής είναι οι ηθικοί αυτουργοί για τα θύματα της πολεμικής αεροπορίας σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο. Η συνέχιση της ίδιας πολιτικής γραμμής εκ μέρους των προς την Τουρκία αποτελεί προσβολή στην μνήμη τους. Αλλά το θράσος, τους περισσεύει, το θάρρος τους λείπει.

  - Λοιπόν Ντόρα όπως είπαμε, θα μας δώσετε το μισό Αιγαίο και μερικά νησιά και εμείς δεν θα πετάμε πέρα από τον 25ο μεσημβρινό.
  - Εντάξει Γκιουλ, άστο σε μένα, τώρα που είμαι εγώ Υπουργός Εξωτερικών όλα θα γίνουν όπως θέλετε.
  - Α! και μην ξεχάσεις, φρόντισε να λύσουμε το Κυπριακό με βάση το σχέδιο Ανάν, χωρίς αλλαγές, γιατί αυτός ο Παπαδόπουλος μας κάνει την ζωή δύσκολη.
  - Μην ανησυχείς, αυτόν τον έχει αναλάβει ο μπαμπάς, μόλις τον βγάλει από την μέση θα πάρετε μαζί με τους Άγγλους και την υπόλοιπη Κύπρο, χωρίς τους Κύπριους.
  - Δεν πιστεύω Ντόρα μου να τους εγκαταστήσετε στην Θράκη.
  - Όχι, όχι μην ανησυχείς.
  - Όχι τίποτα άλλο, απλά δεν θέλουμε να μεταβληθεί η πληθυσμιακή σύνθεση της Θράκης για να μπορούμε να εγείρουμε τις αξιώσεις μας.
  - Εντάξει Γκιουλ, όλα θα γίνουν όπως συμφωνήσαμε, η Τουρκία θα πάρει όλα όσα θέλει και η Ελλάδα εμένα για πρωθυπουργό.
  - Ντόρα μου, πάντα το έλεγα, είσαι καταπληκτική. Τυχερή η Ελλάδα που σ' έχει.
  Μην νομίζετε ότι ο παραπάνω διάλογος απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

  * Άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται σε εξέλιξη κάπου στο Βόρειο Αιγαίο. Μια από τις φρεγάτες που συμμετέχει στην άσκηση αντιλαμβάνεται ένα ξένο σκάφος. Στέλνεται ένα ελικόπτερο τύπου Augusta Bell 212 για να διαπιστώσει την ταυτότητα του σκάφους. Ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου ειδοποιεί ότι πρόκειται για σκάφος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που παρακολουθεί, ενώ παράλληλα έχει παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα πλέοντας εντός των 6 μιλίων και πλησίον ελληνικής νησίδας, όχι ακατοίκητης. Τότε έρχεται η διαταγή του κυβερνήτη της φρεγάτας που εξόργισε το πλήρωμα του ελικοπτέρου, αλλά ευτυχώς δεν υπάκουσε. «Μην πλησιάσετε σε λιγότερο από 4 μίλια τους Τούρκους για να μην τους προκαλέσουμε». Το ελικόπτερο πέταξε πάνω και γύρω από το τουρκικό σκάφος σε χαμηλό ύψος και το ανάγκασε να βγει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Δυστυχώς ο ενδοτισμός και η δειλία της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας δεν επιτρέπει στους αξιωματικούς μας ούτε μέσα από τα 6 μίλια να «ενοχλήσουν» τους Τούρκους.

  Κατηγορία: