H σημασία των εκλογών του 2023 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

 • Δημοσιεύτηκε: 01 Οκτώβριος 2023

  Η ανθρωπότητα έχει μπει για τα καλά στον κυκλώνα της εθνοκτόνου και οικονομίστικης ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης. H έντονη προσπάθεια επιβολής των δεδομένων της νέας αυτής εποχής, από τους διεθνιστές (είτε είναι μαρξιστές, νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλιστές ή καπιταλιστές) γίνεται αισθητή πλέον και στους απλούς πολίτες, χάρις στις ποικιλόμορφες και απάνθρωπες κοινωνικές και εθνικές επιπτώσεις.

  Για εμάς τους πατριώτες, το μέγιστο προς ανάλυση ζήτημα που προκύπτει είναι: Ποια η θέση και ο ρόλος του Ελληνισμού στο νέο και φαινομενικά εχθρικό περιβάλλον που διαμορφώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Ποια θα πρέπει να είναι η στάση και τακτική μας σε αυτές τις εξελίξεις που σημειωτέον λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο. Σε έναν χώρο δηλαδή όπου τα εθνικά κράτη οδεύουν προς μία Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς εσωτερικά σύνορα και η οποία δρομολογείται να απορροφήσει 200.000.000 μη-Ευρωπαίους μετανάστες στα επόμενα 20 χρόνια, καταλήγοντας σε ένα κακέκτυπο του Αμερικανικού πολυφυλετικού - πολύπολιτισμικού συνονθυλεύματος.

  Σε μία τέτοια εποχή, καλούμαστε να αγωνιστούμε ώστε οι Έλληνες πατριώτες να προβάλλουν το προοδευτικό και δημιουργικό τους πρόσωπο. Ο Πατριωτισμός μας είναι ο Ελληνισμός μας. Ο διαχρονικός μας Ελληνισμός, ο Ελληνισμός του Ομήρου, του Λεωνίδα, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα. Αλλά και του Αποστόλου Παύλου, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του Πατρο-Κοσμά του Αιτωλού, του Κολοκοτρώνη, του Καποδίστρια, του Μεταξά, του Παλαμά και του Ελύτη. Πρέπει να αναδείξουμε την δύναμη δημιουργίας που πηγάζει από τις αξίες και τις ιδέες μας. Την δική μας πρόταση ζωής, την απάντησή μας στην αρνητικότητα των δρομολογημένων μαζανθρώπων.

  Για να μπορούμε να διαδραματίσουμε τον ρόλο που μας χρεώνει το έθνος και η ιστορία, θα πρέπει να μπούμε στις διαδικασίες και στα όργανα εξουσίας. Οι Δημοτικές Εκλογές του 2023 αποτελούν ένα ουσιαστικό μας βήμα προς το λαό.

  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα επόμενα χρόνια θα αποκτήσει μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη εξουσία. Γεγονός που επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από τις αμερικανικές λογικές και συνταγές. Η ψαλίδα εξουσίας μεταξύ κράτους και δήμου (πόλεως) θα μειώνεται συνεχώς. Αυτό βεβαίως θα γίνεται προς ενδυνάμωση της κεντρικής εξουσίας των Βρυξελλών και αποδυνάμωσης της εθνικής - κρατικής εξουσίας. Οι παραδοσιακές αξίες Κοινοτισμού του Ελληνικού πατριωτικού κινήματος και του Ίωνος Δραγούμη, θα καταστούν επίκαιρες, όσο ποτέ, για το εθνικό και λαϊκό κίνημα.

  Σε αυτά τα πλαίσια και με αυτές τις σκέψεις, η δυναμική παρέμβαση μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πανελλαδικά, πρέπει να προσδοκά να προσφέρει στους Έλληνες πολίτες, μία πρόταση για μία ελληνική Αυτοδιοίκηση:

  • Μία ελληνική Αυτοδιοίκηση, με ελληνική αισθητική και ελληνική πνευματική ζωή.
  • Μία ελληνική Αυτοδιοίκηση, με ασφαλείς Έλληνες πολίτες που δεν θα νιώθουν η ακόμα χειρότερα να είναι μειονότητα στην ίδια τους την γειτονιά.
  • Μία ελληνική Αυτοδιοίκηση, με όλους τους Έλληνες πολίτες πάνω από το όριο της φτώχειας (σήμερα το 25% των συμπολιτών μας βρίσκεται κάτω από αυτό).
  • Μία ελληνική Αυτοδιοίκηση, με οικολογική ευαισθησία και με ουσιαστική φροντίδα του περιβάλλοντός της.
  • Μία ελληνική Αυτοδιοίκηση, όπου το να κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους, δεν θα αποτελεί ένα χρονοβόρο η επικίνδυνο ταξίδι.
  • Μία ελληνική Αυτοδιοίκηση, όπου η διαβίωση σε αυτήν δεν θα έχει αναφορά στην κοινωνική διαφθορά και την παρακμή, αλλά στην ποιοτική της ζωή.

  Δεν έχουμε το δικαίωμα να ολιγωρήσουμε και να χάσουμε καιρό. Η συμμετοχή είναι το παν. Οι δημοτικές εκλογές του 2023 αποτελούν σήμερα την πρώτη μας εκλογική προτεραιότητα, προκειμένου να μπορέσουμε, να υπερασπιστούμε με τον καλύτερο τρόπο την Πατρίδα και την Πόλη μας, την Αθήνα.

  Η Ανεξάρτητη Ακομμάτιστη Δημοτική κίνηση Η ΑΘΗΝΑ ΜΟΥ της υποψήφιας δημάρχου Αθηναίων Ελένης Παπαδοπούλου, αυτήν ακριβώς την προοπτική προσφέρει για τους πληττόμενους Αθηναίους πολίτες, γι’ αυτό και ο συνδυασμός της απαρτίζεται από ενεργούς πολίτες της κοινωνίας της γειτονιάς.

  Είμαστε όλοι εμείς που θέλουμε να σώσουμε το σπίτι μας, την γειτονιά μας, την Πόλη μας, την Πατρίδα μας, τον Πολιτισμό μας.

  Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας
  Εκδόσεις «Πελασγός»
  Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
  Η ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ - Ελένη Παπαδοπούλου