Συμμετοχή, το χρέος όλων των πολιτών, όχι μόνο των ενεργών πολιτών

 • Δημοσιεύτηκε: 10 Αύγουστος 2023

  Σε λιγότερο από δυο μήνες, στις 8 και 15 Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, σε δήμους και περιφέρειες ανά την Ελλάδα.

  Παλαιότερα οι εκλογές αυτές είχαν ιδιαίτερο προσωπικό «χρώμα» διότι κυριαρχούσε η δομή των κοινοτήτων και της τοπικής κοινωνίας. Μια παράδοση χιλιετιών που διέσωσε τον Ελληνισμό στην διαχρονική του πορεία, μέσα από μεγάλες «φουρτούνες», πολέμων, κατοχών και των ποικιλόμορφων εισβολών και «εξουσιών». Η δημιουργική θρησκευτική, πολιτιστική και οικονομική ζωή των Ελλήνων, θωρακίστηκε και έφθασε στον αιώνα μας, διασώζοντας τις παραδόσεις, την ιδιομορφία και τα χαρακτηριστικά του Ελληνικού Έθνους.

  Όμως η αστυφιλία, η μαζικοποίηση και ο εν γένει συγκεντρωτισμός εξουσιών και «παραεξουσιών», του ιδίου του ανθρώπου, οδήγησε στην ερήμωση σε μεγάλο βαθμό της περιφέρειας και εν τέλει στην εξασθένιση και «δολοφονία» των κοινοτήτων. Ταφόπλακα μεγάλη στον παραδοσιακό θεσμό, από τις νέες διοικητικές δομές (Καποδίστριας και Καλλικράτης) που δημιουργήθηκαν από τις κυβερνήσεις και οι οποίες τις κατήργησαν, δημιουργώντας τους τεράστιους Δήμους.

  Η εξέλιξη αυτή αδυνάτησε την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών, στον τόπο τους, στο χωριό τους, και τους έχει απορροφήσει στους νέους τεράστιους δήμους πόλεων και των πολλών δεκάδων χωριών. Αυτό το γεγονός δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην συμμετοχή των πολιτών στις διάφορες βαθμίδες της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως. Αντιθέτως πρέπει ο πολίτης να επανέλθει και να διεκδικήσει τον ρόλο του στην εξουσία της γειτονιάς του.

  Δεν μπορεί όλες οι αλλαγές να επιβάλλονται από επάνω προς τα κάτω. Πρέπει οι πολίτες που βιώνουν την αληθινή καθημερινότητα, να πιέσουν τις αλλαγές προς τα επάνω. Όλοι εμείς οι πολίτες πρέπει να ενεργοποιηθούμε και να συμμετέχουμε στις πολλές τοπικές πρωτοβουλίες που δημιουργούνται σε πολλά σημεία ανά την Ελλάδα. Πρωτοβουλίες αυθεντικές, λαϊκές, τοπικές και ενεργών πολιτών. Όχι κομματικά παραρτήματα και παραμάγαζα, που ο κυρίαρχος συντελεστής είναι το κομματικό όφελος και όχι τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

  Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες,

  Δώστε την παρουσία σας, την δύναμη σας, την συμμετοχή σας, αγωνιστική ή εκλογική, με την υποψηφιότητα σας στα ψηφοδέλτια τέτοιων πρωτοβουλιών, για να συμπληρωθούν δυνατά ψηφοδέλτια. Μόνο έτσι μπορεί να ελπίζουμε σε μια απαλλαγή από την σαπίλα που εξαπλώνεται παντού. Επιτρέψτε μου να σας ξεχωρίσω τρεις τέτοιες πρωτοβουλίες που αξίζουν την συμμετοχή σας και την συμπαράστασή σας:

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ με υποψήφιο δήμαρχο, τον δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης Γιάννη Κουριαννίδη. Ένας εξαίρετος Έλληνας, εκδότης και ενεργός πολίτης, με πλούσια δράση σε όλα τα εθνικά επίπεδα. Facebook https://www.facebook.com/kouriannnidis τηλ. 6977462806 email info@thess-el-poli.gr

  ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ με υποψήφιο δήμαρχο τον δημοτικό σύμβουλο Λαρίσης Κωνσταντίνο Βαϊούλη. Καθηγητής - ιστορικός ερευνητής, με δράση εθνική για πολλές δεκαετίες και πλούσια συνεισφορά στον τόπο του. Website https://larissaionkoinon.blogspot.gr τηλ. 6977280865 email larisaionkoinon@gmail.com

  Η ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ με υποψήφια δήμαρχο την διδάκτορα Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών – Σορβόννης, Ελένη Παπαδοπούλου. Γέννημα θρέμμα της Αθήνας, με μεγάλη δράση στις κινήσεις κατοίκων στις Πλατείες Βικτωρίας, αλλά και στον υπόλοιπο Δήμο. Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100094618466572

  Αυτές είναι 3 από τις βασικές πρωτοβουλίες, ο καθένας με την ιστορία και τους αγώνες του.

  Προσωπικά, ως ενεργός δημότης του Δήμου των Αθηναίων για πάνω από 35 χρόνια, όπου έχω συμμετάσχει σε όλα τα επίπεδα εκλογικών διαδικασιών, βάζοντας «πλάτη» πάντα για τις αξίες και τις ιδέες μας της Ορθοδοξίας, του Έθνους και τις Ελευθερίας, και σε αυτές τις εκλογές για τον Δήμο των Αθηναίων, συστρατεύομαι και θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ» της Ελένης Παπαδοπούλου.

  Σας καλώ να πάρετε την πρωτοβουλία και να προσφέρετε στις δημοτικές αυτές κινήσεις την βοήθεια σας και όσοι θέλετε και για υποψηφιότητες στην ΑΘΗΝΑ, ας επικοινωνήστε μαζί μου να μιλήσουμε (Χαρ. Τρικούπη 14, τηλ. 2106440021). Καλό αγώνα σε όλους τους ενεργούς πολίτες σε όλη την Ελλάδα.

  Κατηγορία: