του Χρίστου Γούδη

  Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλιος 2015

  Οι δραματικές και απάνθρωπες σκηνές της αναμονής των γερόντων μπροστά στις τράπεζες για να λάβουν ψιχία από τη σύνταξή τους καταμαρτυρούν το βάθος της υποταγής και αναξιοπρέπειας στην οποία διολισθαίνει η «υπερήφανη» Ελλάδα της «πρώτη φορά» αριστερής διακυβέρνησης.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Ιανουάριος 2012

  Σε ένα περιβάλλον κοινωνικής ρευστότητας που το διαπερνά η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους ταγούς τους, δύο πυλώνες παραμένουν σχετικά άφθαρτοι, σύμφωνα με τις δημοσκοπικές μετρήσεις: ο Στρατός και η Εκκλησία. Αντανάκλαση της βαθύτερης ανάγκης των ανθρώπων για ασφάλεια και προστασία από «έξωθεν» κινδύνους, από «τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου», ο Στρατός και η Εκκλησία αποτελούν στήριγμα, ελπίδα, παραμυθία, καταφυγή και πίστη του λαού μας.

  Δημοσιεύτηκε: 23 Οκτώβριος 2011

  «Το χάσμα π' άνοιξ' ο σεισμός
  ευθύς εγιόμισ' άνθη».

  Διονύσιος Σολωμός

  Δημοσιεύτηκε: 02 Οκτώβριος 2011

  Το πρόβλημα της γνώσης, και της ζωής γενικότερα, είναι ο δρόμος, η πορεία, και τελικά η διάβαση στην αντίπερα όχθη, το «κλίκ» της ωρίμανσης, το «σημείο καμπής» που σηματοδοτεί το πέρασμα από την στενή πύλη της βαθύτερης κριτικής κατανόησης, που οδηγεί σε νέα επιτεύγματα, που νοηματοδοτεί μια νέα ζωή.

  Δημοσιεύτηκε: 24 Αύγουστος 2011

  «Ώστε υπάρχουν ακόμα πυροσβέστες που ορμούν με αυταπάρνηση στην φωτιά που άναψε ο κρετινισμός των πολιτικών τους ηγετών, αψηφώντας τα νειάτα τους και την ύπαρξή τους; Υπάρχουν λοιπόν. Στην Κύπρο». Εφημερίδα Άλφα Ένα, 20 Αυγούστου 2011.

  Δημοσιεύτηκε: 11 Αύγουστος 2011

  Όμως στην σημερινή δυναμική απαξιώνονται όχι μόνο τα δέντρα, τα λάχανα και οι χελώνες, αλλά και η μεγάλη πλειονότητα του ανθρώπινου δυναμικού της Γης, αν σκεφτεί κανείς ότι το «αμερικανικό όνειρο» είναι πραγματικότητα μόνο στις ΗΠΑ, σε μια χώρα στην οποία το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού καταναλώνει ή σπαταλά (εξαρτάται από την οπτική γωνία που το βλέπει κανείς) το 25% της παγκόσμιας ενέργειας, ή έστω στον ευρύτερο δυτικό κόσμο, όπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού διαθέτει περίπου το 80% του παγκόσμιου πλούτου και της παγκόσμιας ενέργειας.

  Δημοσιεύτηκε: 06 Αύγουστος 2011

  Από την άλλη πλευρά των ιδεολόγων του φιλελευθερισμού, είναι σαφές ότι ακόμη και η «οριοθετημένη» ελευθερία του ατόμου, στην ουσία δηλαδή αυτή καθεαυτή η αντίληψη της αστικής ελευθερίας, κινδυνεύει από την ανήθικα διαμορφούμενη οικονομική ανισότητα, κυρίως μέσα από την υπερεθνική νομιμοποίηση της παρασιτικής τοκογλυφίας των τραπεζικών κατεστημένων και τα διεθνή κερδοσκοπικά παιχνίδια διακίνησης του χρηματιστηριακού μη-παραγωγικού χρήματος, το οποίο περιφέρεται στον πλανήτη δίκην περιπλανώμενου Ιουδαίου (ο θρύλος του Εβραίου που περιπλανάται στην Γη χωρίς να πεθαίνει ποτέ)

  Δημοσιεύτηκε: 03 Αύγουστος 2011

  «Πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος για μην αισθανθεί ποιες δυνάμεις τείνουν να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Τα μάτια που έγιναν για να βλέπουν, αναγνώρισαν ήδη τις δύο αρχαίες υλικές δυνάμεις: το Χρήμα και το Αίμα». Charles Maurras

  Δημοσιεύτηκε: 19 Ιούλιος 2011

  Ώστε υπάρχουν ακόμα Έλληνες αξιωματικοί που θυσιάζονται "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι"; Που φροντίζουν τους στρατιώτες τους και διατάσσουν έγκαιρα την εκκένωση μιας ναυτικής βάσης για να τους σώσουν; Που κρατούν ακόμη τις παλιές ναυτικές παραδόσεις, όπου ο καπετάνιος δεν εγκαταλείπει το πλοίο του, ακόμα κι αν είναι μαθηματικά βέβαιο ότι πρόκειται μέσα σε δευτερόλεπτα να εκραγεί; Υπάρχουν ακόμα πλοίαρχοι, που σε αντίθεση με αυτούς που γύρισαν με την ουρά κάτω από τα σκέλια στα Ίμια, οδεύουν εθελοντικά και ενσυνείδητα, υπερήφανα και ατρόμητα, σε ένα εμβληματικό ολοκαύτωμα

  Δημοσιεύτηκε: 19 Φεβρουάριος 2011

  Έλληνες Αστυνομικοί,

  Είστε παιδιά του Ελληνικού λαού, παιδιά του καθημερινού μόχθου, παιδιά του κάθε λογής εργάτη και καλλιεργητή της γης της πατρίδας μας. Παιδιά όλων εκείνων που με τον ιδρώτα των προσπαθειών τους έφτιαξαν μια οικογένεια και μια μικρή περιουσία και που ένα κατεστημένο αεριτζήδων και γραβατωμένων κυριλέ αρπακτικών προσπαθεί να μετατρέψει την δική τους γη, την δική σας γη, τους δικούς τους κόπους, τους δικούς σας κόπους, την δική τους ζωή, την δική σας ζωή, σε σκουπιδότοπο.

  Σελίδες