Αγιοποίηση του «Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος» στο Μαρούσι

 • Δημοσιεύτηκε: 04 Απρίλιος 2009

  Για δεύτερη συνεχόμενη φορά κατά την εθνική παρέλαση στον δήμο Αμαρουσίου οι διαστρεβλωτές της ελληνικής ιστορίας σταλινικοί, με την ανοχή ή συνενοχή του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, προκάλεσαν την ιστορική μνήμη των Ελλήνων.

  Από το 1982 η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου εξοφλώντας γραμμάτια προς την Αριστερά, καθιέρωσε στις παρελάσεις να συμμετέχει και να τιμάται η υποτιθέμενη μάλιστα «ενωμένη εθνική αντίσταση», στην οποία στην αρχή συμμετείχαν και άλλοι εκτός ΕΑΜ. Στην συνέχεια όμως τα παραρτήματα που δημιουργήθηκαν σε δήμους σε ολόκληρη την χώρα, καπελώθηκαν από το ΚΚΕ και εν γένει την Αριστερά, οι οποίοι «διαχειρίσθηκαν» την παρασημοφόρηση, απόδοση συντάξεων και άλλων τιμών στους «αγωνιστές της εθνικής αντίστασης».

  Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως υπήρχαν πράγματι πολλοί αγωνιστές που είχαν πάρει τα όπλα κατά του κατακτητή, Ιταλού και Γερμανού, και οι οποίοι μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ (διότι κυρίως αυτούς βρήκαν στο βουνό) έδωσαν γενναίο πατριωτικό αγώνα χωρίς κατ' ανάγκη να αποβλέπουν στην σοβιετοποίηση της Ελλάδος. Τέτοιοι αντιστασιακοί πράγματι αδικήθηκαν από την γενικευμένη λαϊκή κατακραυγή που ξέσπασε κατά του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ μετά το μεγάλο αιματοκύλισμα των Δεκεμβριανών του 1944 όπου το ΚΚΕ προσπάθησε βιαίως να καταλάβει την εξουσία.

  Δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός για το ΚΚΕ, από τον «γέρο της δημοκρατίας» Γεώργιο Παπανδρέου, ότι είναι το «κόμμα του εγκλήματος και της εθνοπροδοσίας», για την εγκληματική του δράση κατά των μη-κομμουνιστών Ελλήνων πολιτών. Δράση η οποία ξεκίνησε μέσα στην κατοχή κατά των εθνικοφρόνων αντιστασιακών ομάδων (ώστε να μην υπάρχουν την επομένη της κατοχής) και κορυφώθηκε στα Δεκεμβριανά.

  Η γενικευμένη, από το ΠΑΣΟΚ το 1982, και χωρίς έλεγχο (για εγκληματική δράση) αναγνώριση ΟΛΩΝ των εαμοελασιτών ως ηρώων της εθνικής αντίστασης άνοιξε νέες πληγές. Πάρα πολλοί συμπολίτες μας που είχαν προβεί σε φρικαλεότητες σε βάρος άλλων Ελλήνων, βρέθηκαν να φορούν τον στέφανων της αγιοποίησης. Πάνω από 100.000 Έλληνες που γνώρισαν τον βίαιο θάνατο από τους κομμουνιστές, αναδύθηκαν από τους βάλτους της ψεύτικης λήθης, αδικαίωτοι να στοιχειώνουν τους συγγενείς τους.

  Πάρα ταύτα, με το πέρασμα άλλων 25 ετών, η εικόνα των γερόντων που παρελαύνουν, σε κάθε εθνική εορτή, στους δήμους ως Τοπικό Παράρτημα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, είναι μια εικόνα συνήθης πλέον και χωρίς να απασχολεί ιδιαίτερα τους παρευρισκομένους «θεατές», οι οποίοι κατά το πλείστον πηγαίνουν να καμαρώσουν τα παιδιά ή τα εγγόνια τους να παρελαύνουν τιμώντας τους αγωνιστές της Εθνεργεσίας του 1821 ή τους ήρωες του ΟΧΙ του 1940-41.

  Εδώ λοιπόν έρχεται και το σοβαρό ατόπημα του δήμου Αμαρουσίου και του δημάρχου του Γιώργου Πατούλη. Αρχίζοντας από την περσινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και συνεχίζοντας και φέτος την 25η Μαρτίου, το «Τοπικό Παράρτημα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης», κατέθεσε στεφάνι και παρέλασε με την προσθήκη στον τίτλο του «και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος». Η καπηλεία της αντίστασης από το ΚΚΕ φαίνεται πώς δεν του αρκεί, θέλουν να την ενσωματώσουν στην εγκληματική αιματοχυσία και τις αγιάτρευτες πληγές που επέφερε στον ελληνικό λαό η ανταρσία του 1946-49. Ανταρσία που χαρακτηρίστηκε επίσημα από τον ΟΗΕ ως συμμοριτοπόλεμος, και η οποία ανταρσία εστράφη εναντίον του ελευθέρου ελληνικού κράτους και όλων των μη-κομμουνιστών.

  Είναι απαράδεκτο να γίνεται τέτοιο ατόπημα από τον δήμο Αμαρουσίου, διότι στην ουσία επιδιώκεται η «αγιοποίηση» μίας ξεκάθαρης στασιαστικής περιόδου, όπου ο λεγόμενος «Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδος» αντιμετώπισε τον Εθνικό Στρατό, την Αστυνομία, την Χωροφυλακή, την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και τον ταλαιπωρημένο από την κατοχή (Γερμανών, Ιταλών, Βουλγάρων) ελληνικό λαό, στην προσπάθεια του να επιβάλλει στην Ελλάδα την σοβιετική τυραννία. Δεκάδες χιλιάδες παιδιά του ελληνικού λαού που γλίτωσαν τον θάνατο από τους Γερμανούς, Ιταλούς και Βουλγάρους, βρέθηκαν να χάνουν την ζωή τους υπηρετώντας την θητεία τους πολεμώντας τους κομμουνιστές του Δ.Σ.Ε. Εάν κάποιους έπρεπε να τιμήσει ο κ. Πατούλης, αυτοί θα έπρεπε να είναι τα παιδιά εκείνα που γλίτωσαν τον θάνατο από τα όπλα του αλλόφυλου κατοχικού κατακτητή και βρέθηκαν να πεθαίνουν, υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα και την Ελευθερία, από τους θιασώτες της σταλινικής δικτατορίας.

  Περιμένουμε από τον κ. Δήμαρχο να διορθώσει το ατόπημά του. Μην ανοίγει άλλες πληγές.