του Χρήστου Χαρίτου

  Δημοσιεύτηκε: 27 Οκτώβριος 2019

  Ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο χωροφύλακας της οικίας Μεταξά στην Κηφισιά ξυπνάει τον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντάς του ότι θέλει να τον δει ο Γάλλος πρέσβης, καθώς μες το σκοτάδι μπερδεύει τις σημαίες στο αυτοκίνητο του Γκράτσι. 

  Δημοσιεύτηκε: 13 Ιούνιος 2015

  Ο Δημήτριος Τσάκωνας έγραφε για την απογοήτευση της γενιάς του Γράμμου και του Βίτσι, που βγήκε μέσα από το Έπος του 1940, την εθνική αντίσταση και την νίκη επί του κομμουνισμού, για να δει να εδραιώνεται ξανά στην Ελλάδα ο παλαιοκομματισμός και η φαυλοκρατία. Αντί για εθνική και κοινωνική αναγέννηση, το σεσηπός πολιτικό σύστημα του 1930 αναπαρήχθη αλώβητο τις δεκαετίες του 1950-60.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούνιος 2015

  Το «Βήμα» στις 17 Μαΐου έγραψε ότι ένα από τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Τρόικα, για να μην πιέσει ακόμη περισσότερο την Ελληνική κυβέρνηση, είναι ότι αυτό «θα οδηγήσει στην ενίσχυση της Άκρας Δεξιάς». Αυτό το «επιχείρημα» είναι πιστή αντιγραφή των όσων έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς προ εκλογών. Το φόβητρο της Χρυσής Αυγής προβάλλεται σε κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους, από τους φιλελευθέρους έως τους ριζοσπάστες αριστερούς.

  Δημοσιεύτηκε: 09 Απρίλιος 2015

  «Το θέμα δεν είναι αν καταρρεύσει ο κομμουνισμός, αυτό είναι σίγουρο. Το θέμα είναι να ξεφύγουμε από αυτόν, πριν καταρρεύσει στα κεφάλια μας». Αυτό είχε προφητεύσει ο Αλέξανδρος Σολζενίτσιν για την Ρωσία το 1970. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν αποφύγαμε τα ερείπια της Μεταπολιτεύσεως να μην καταπέσουν επάνω στα κεφάλια μας. Σήμερα βιώνουμε την Νέμεσι των επιλογών μας, βλέποντας το είδωλό μας στον καθρέπτη.

  Δημοσιεύτηκε: 11 Μάρτιος 2015

  Το 1981, με την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, η ΝΔ έλεγε στους αποσβολωμένους συντηρητικούς οπαδούς της «να μην ανησυχούν», το ΠΑΣΟΚ θα ήταν μία σοσιαλιστική «παρένθεση» που θα κατέληγε σε 3 μήνες. Τελικώς, μάς πήρε μόλις 30 χρόνια! Το ίδιο και τώρα, το ευφυολόγημα της «αριστερής παρενθέσεως» ανακαλύφθηκε για να διατηρήσει τον κ. Σαμαρά στην καρέκλα του. Για την Δεξιά όμως σημαίνει ότι θα μπει σε μία περιδίνηση, η οποία θα αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά να ξετυλίξουν τις εθνο-αποδομητικές πολιτικές τους χωρίς σοβαρές αντιστάσεις.

  Δημοσιεύτηκε: 13 Ιανουάριος 2015

  «Ένα φάντασμα πλανιέται επάνω από την Ελλάδα, το φάντασμα της Χρυσής Αυγής», θα μπορούσε να έγραφε κάποιος στο «Εθνικιστικό Μανιφέστο». Γιατί η εκλογική παρουσία της Χρυσής Αυγής τα τελευταία χρόνια έχει ανατρέψει άρδην όλες τις πολιτικές ισορροπίες της θνήσκουσας Μεταπολιτεύσεως. Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, καλό είναι να έχουμε καθαρή σκέψη γιατί πρέπει να ψηφίσουμε Χρυσή Αυγή. Για εμένα τα μείζονα διακυβεύματα στις εκλογές είναι:

  Δημοσιεύτηκε: 30 Δεκέμβριος 2014

  Η συγκυβέρνηση των κομμάτων της φαυλοκρατίας και της κλεπτοκρατίας διανύει τις τελευταίες εβδομάδες του πολιτικού της βίου. Έχοντας χάσει την κοινωνική ανοχή, χωρίς να έχει παρουσιάσει κανένα σχέδιο για την «επόμενη ημέρα», επισείει πάλι τον «μπαμπούλα της Αριστεράς». «Ξεχνώντας» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί σήμερα την εξουσία επάνω στα κοινωνικά αποκαΐδια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

  Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκέμβριος 2014

  Στον μεταπολιτευτικό θέατρο σκιών έχουμε δει πολλές παραστάσεις, κοινή συνισταμένη όλων είναι η θώπευση και ο εκθειασμός ιδεών και προσώπων της Αριστεράς. Για άλλη μία φορά είδαμε αυτό το έργο στην υπόθεση Ρωμανού. Από τον Βενιζέλο, τον Λομβέρδο και τον Κουβέλη έως όλο τον συφερτό της Αριστεράς, είχαμε ένα κύμα συμπαραστάσεως στο «δικαίωμα» του Ρωμανού στην μόρφωση.

  Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμβριος 2014

  Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου από την εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Γιώργο και τον Μανώλη το Σάββατο 1η Νοεμβρίου. Μέσα σε κλίμα πραγματικής ψυχικής κατάνυξης, χιλιάδες Έλληνες εθνικιστές και πατριώτες κατέκλυσαν τον χώρο της δολοφονίας τους, έναν χρόνο μετά. Χιλιάδες Ελληνικές σημαίες κυμάτιζαν, η μία δίπλα στην άλλη, σε μία αδιάσπαστη ιδεολογική και ηθική ενότητα. Είναι το ελάχιστο χρέος προς αυτούς που έπεσαν μαχόμενοι για την εθνική ιδέα.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Οκτώβριος 2014

  Πριν 1 χρόνο συνελήφθη ο αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της Ελλάδος, με την κατηγορία ότι ηγείται «εγκληματικής οργανώσεως»! Μαζί του συνελήφθησαν και άλλοι βουλευτές του κόμματος, σε μία πρωτοφανή για «δημοκρατική» χώρα επιχείρηση. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Χρήστος Παππάς συνελήφθη για τα βιβλία και την κάβα κρασιών του στο πατρικό του. Γεγονότα και καταστάσεις που συναντήσαμε μόνο στα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα.

  Σελίδες