Δεν υπάρχει «αριστερή παρένθεση»

 • Δημοσιεύτηκε: 11 Μάρτιος 2015

  Το 1981, με την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, η ΝΔ έλεγε στους αποσβολωμένους συντηρητικούς οπαδούς της «να μην ανησυχούν», το ΠΑΣΟΚ θα ήταν μία σοσιαλιστική «παρένθεση» που θα κατέληγε σε 3 μήνες. Τελικώς, μάς πήρε μόλις 30 χρόνια! Το ίδιο και τώρα, το ευφυολόγημα της «αριστερής παρενθέσεως» ανακαλύφθηκε για να διατηρήσει τον κ. Σαμαρά στην καρέκλα του. Για την Δεξιά όμως σημαίνει ότι θα μπει σε μία περιδίνηση, η οποία θα αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά να ξετυλίξουν τις εθνο-αποδομητικές πολιτικές τους χωρίς σοβαρές αντιστάσεις.

  Όλοι έχουν επικεντρωθεί στο Μνημόνιο και την «επαναδιαπραγμάτευση», η οποία οδηγεί ουσιαστικώς σε ένα νέο Μνημόνιο 3. Την ίδια ώρα όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί την αριστεία στην Παιδεία «χιτλερικό κατάλοιπο» (!), καθώς οι εξισωτικές και ισοπεδωτικές τους ιδεοληψίες είναι ασύμβατες με την «διάκριση» και την αριστεία. Παράλληλα, ο κ. Πανούσης αναγγέλλει την μετατροπή των «κέντρων κρατήσεως μεταναστών» (Αμυγδαλέζα) σε «κέντρα ανοικτής φιλοξενίας», δηλ. σε ξενοδοχεία! Και ετοιμάζεται η χορήγηση της ελληνικής ιθαγενείας στους μετανάστες Βʼ γενιάς, προοίμιο του τι θα επακολουθήσει στο μεταναστευτικό.

  Οι επιλογές που έχουμε μπροστά μας είναι:

  1. Να συγκρουσθεί ευθέως ο ΣΥΡΙΖΑ με την Ευρωζώνη και να βρεθούμε εκτός Ευρώ, σε μία ασύντακτη πορεία. Η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες θα είναι δραματική. Αυτή είναι και η μοναδική «αριστερή παρένθεση».

  2. Να συμβιβασθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις κεντρικές του διακηρύξεις, αλλά παρόλα αυτά να επιτύχει μία καλύτερη συμφωνία από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Σε αυτή την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πολιτικά κερδισμένος, γιατί θα πιστωθεί την καλύτερη συμφωνία, όχι την αθέτηση των κεντρικών προεκλογικών του δεσμεύσεων.

  3. Ο συμβιβασμός του ΣΥΡΙΖΑ να συνοδευθεί από φορολογικά και υφεσιακά μέτρα που θα θυμίζουν όλο και περισσότερο την κυβέρνηση Σαμαρά. Τότε, ο κόσμος θα καταγράψει τον κ. Τσίπρα ως κακέκτυπο αντίγραφο των Σαμαρά-Βενιζέλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει φθορά, αλλά θα παραμείνει ένας δυνατός παίκτης.

  Εξαιρέσει λοιπόν του πρώτου, δεν υπάρχει καμμία «αριστερή παρένθεση». Είχα γράψει στην αρχή του Μνημονίου, ότι αυτό θα επιφέρει αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδος, αντίστοιχες της κατοχής. Εκεί, όπου το διαλυμένο και ανυπόληπτο ΚΚΕ του 1941, γιγαντώθηκε στο πανίσχυρο ΕΑΜ του 1944. Διότι, ο χρεοκοπημένος από την 4η Αυγούστου, αστικός πολιτικός κόσμος δεν μπόρεσε να αναλάβει καμία καθοδηγητική εθνική πρωτοβουλία, αφήνοντας τον λαό και τις πολιτικές εξελίξεις στους Ακροναυπλιώτες επαγγελματίες μπολσεβίκους. Την συνέχεια την γνωρίζουμε.

  Να μην έχουμε λοιπόν κανέναν εφησυχασμό, δεν υπάρχει «αριστερή παρένθεση». Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά ήρθαν για να μείνουν, καλύπτοντας και τον χώρο της διαλυμένης Κεντροαριστεράς, όπως συνέβη με την ΕΔΑ το 1958. Στην ζωή και στην πολιτική δεν υπάρχουν αναπόδραστες επιλογές, θέσφατα και νομοτέλειες. Οι «νομοτέλειες» ανακαλύφθηκαν από τους Ιακωβίνους και τους μπολσεβίκους για να δικαιολογήσουν την ιδεολογία τους, τις πολιτικές τους και τα τρομακτικά εγκλήματα που διέπραξαν εξ όνοματός τους.

  Σε αυτό το περιβάλλον, η Χρυσή Αυγή και το Εθνικιστικό Κίνημα πρέπει να σκεφθούν και να σχεδιάσουν την στρατηγική τους. Το πολιτικό σύστημα μάς θέλει ως το «δεξιό ΚΚΕ», να μας απομονώσει από το σύνολο της κοινωνίας, για να μην διαδραματίσουμε καταλυτικό ρόλο στις μελλοντικές εξελίξεις. Είμαστε η Εθνική Αντιπολίτευση, αλλά πρέπει να θέσουμε τις βάσεις της εθνικής διακυβερνήσεως. Για να δώσουμε όμως την «προοπτική» στο έθνος και στους ταλαιπωρημένους Έλληνες θέλουμε ένα εθνικιστικό αφήγημα για την «Ελλάδα αύριο». Αυτό δεν είναι εύκολο, δεν δημιουργείται σε μία ημέρα, αλλά αυτή θα είναι η μεγάλη μας συνεισφορά στην πατρίδα.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 28ης Φεβρουαρίου 2015 της εφημερίδας «Εμπρός».
  Κατηγορία: