Η καταξίωση του «μακεδονισμού»

 • Δημοσιεύτηκε: 26 Ιούνιος 2024

  Η προδοσία που συντελέστηκε στις Πρέσπες πριν από 6 χρόνια είναι κάτι που θα παραμείνει ως μελανή κηλίδα στην ιστορία του Ελληνισμού, αφού με την «συμφωνία» που υπέγραψε η τότε κυβέρνηση (και την οποία, για να μην ξεχνιόμαστε, σέβεται και τηρεί η σημερινή) εκχωρήθηκε στους Σλάβους των Σκοπίων ένα κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας, αυτό του μακεδονικού Ελληνισμού, υπό την μορφή της εθνικότητας και της γλώσσας.

  Έξι χρόνια μετά, και ενώ οι όροι της «συμφωνίας» αυτής έχουν παραβιαστεί εκατοντάδες φορές από πλήθος κρατικών οργανισμών και Σκοπιανών αξιωματούχων, συνέβη τελικά αυτό για το οποίο όλοι οι σκεπτόμενοι Έλληνες είχαν προειδοποιήσει. Βρέθηκε δηλαδή στην ηγεσία των Σκοπίων μία κυβέρνηση, που όχι μόνο δεν σέβεται αυτή την «συμφωνία», αλλά ευθέως την απαξιώνει και την ακυρώνει στην πράξη, επανειλημμένως, με επίσημες δηλώσεις των εκπροσώπων της. Και από πλευράς Ελλάδας, το μόνο που ψελλίζουν με περίσσιο θράσος οι υποστηρικτές της προδοτικής συμφωνίας είναι το ότι η χώρα μας «ελέγχει και αστυνομεύει» τον εναέριο χώρο των Σκοπίων! Αποκρύπτοντας παράλληλα, όμως, ότι στην πράξη τον έλεγχο αυτόν τον ασκεί ήδη από τον Μάιο του 2023 η ... Ιταλία, όπως επισήμως είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση των Σκοπίων, διά της τότε υπουργού άμυνας Σλαβιάνκα Πετρόφσκα!

  Και σαν να μη μας έφταναν όλα αυτά, υπάρχουν και στο εσωτερικό της πατρίδας μας πρόσωπα που με τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες τους, εκμεταλλευόμενα τους όρους της συμφωνίας, προβαίνουν σε ενέργειες που βλάπτουν σοβαρά τα εθνικά μας συμφέροντα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους γραφικούς «μακεδονίζοντες» που επιμένουν να προκαλούν με συλλόγους για την διάδοση και διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας, δηλαδή του σλάβικου ιδιώματος, που αναγνωρίζει ως τέτοια η προδοτική συμφωνία, ούτε τους αυτογελοιοποιούμενους «πολιτικούς» εκπροσώπους τους που επιμένουν να εκτίθενται σε εκλογικές διαδικασίες, είτε αυτόνομα, είτε με τους τουρκόφρονες της Θράκης μας, και αποκομίζοντας μηδαμινά ποσοστά.

  Οι πιο επικίνδυνοι είναι αυτοί που, στο πλαίσιο του «σεβασμού» της ντροπής των Πρεσπών, υιοθετούν και καταξιώνουν όρους όπως λ.χ. «μακεδονική γλώσσα». Πιο πρόσφατο λυπηρό και συνάμα εξοργιστικό παράδειγμα, η πρωτοβουλία του επίκουρου καθηγητή Χημείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Μιχαήλ Χάλαρη, ο οποίος προσφάτως ανακοίνωσε την υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος, μέσω του Εργαστηρίου «Ήφαιστος» του ΔΠΘ (με λήψη μάλιστα σχετικού πιστοποιητικού επιμόρφωσης»), απευθυνόμενο σε υπαλλήλους της κεντρικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, σχετικό με «την βελτίωση της ετοιμότητας και της υγείας και ασφάλειας στην εργασία». Το εν λόγω επιμορφωτικό πρόγραμμα, όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή του ο κ. Χάλαρης, θα υλοποιηθεί σε πέντε διαφορετικές γλώσσες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνει και τα ... «μακεδονικά»!

  Είναι πράγματι απορίας άξιο, τί ήταν αυτό που ώθησε τον κ. καθηγητή, να επιλέξει το εν λόγω πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και περιλαμβάνει και την εν λόγω «γλώσσα»! Δεν θα αναρωτιόταν κανείς, αν στις γλώσσες του προγράμματος περιλαμβάνονταν λ.χ. τα βουλγαρικά (εξάλλου, βουλγαρική διάλεκτος είναι τα εν λόγω «μακεδονικά») ή τα τουρκικά. Αλλά ... τα σκοπιανά βρε αδερφέ; Δεν σας έκανε καθόλου «κλικ» αυτό, κ. καθηγητά μου;

  Το πράγμα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αν ανατρέξει κάποιος στο βιογραφικό του κ. Χάλαρη. Απόστρατος του Πυροσβεστικού Σώματος με τον βαθμό του αντιστρατήγου, αλλά και, από το 2022, σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, για θέματα Πολιτικής Προστασίας, μετά μάλιστα από προσωπική απόφαση του προέδρου του, Νίκου Ανδρουλάκη.

  Υποθέτω ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα έχει πληροφορηθεί τις πρωτοβουλίες αυτές του εκλεκτού του, κ. Χάλαρη. Δε μένει παρά να δούμε, τώρα που το έμαθε, κατά πόσον τις επικροτεί...

  Κατηγορία: