Οι Αζέροι απαντούν στους συνοικιακούς διανοούμενούς μας

 • Δημοσιεύτηκε: 19 Νοέμβριος 2020

  Εμείς έχουμε προειδοποιήσει με κάθε τρόπο ότι οι καιροί αλλάζουν. Η Τουρκία με τα τεκταινόμενα στην Συρία, στην Λιβύη, αλλά και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, απέδειξε ότι σε έναν πολυπολικό κόσμο δύναται να επιτελέσει τον ρόλο εκείνο που οι συνοικιακοί δημοσιογράφοι προσπαθούν να σας πείσουν ότι αδυνατεί.

  Φίλες και φίλοι, σάς κοροϊδεύουν. Και σάς κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα. Η Τουρκία με μίνιμουμ εμπλοκή τουρκικών στρατευμάτων και την δημιουργία μίας task force ισλαμιστών καθίσταται αναπόσπαστο και ουσιαστικό μέρος της διευθέτησης του μέλλοντος αυτών των χωρών.

  Οι δημοσιογράφοι των συστημικών ΜΜΕ απαράγουν την παθητική και ράθυμη κουλτούρα που γέννησε η Μεταπολίτευση. Να είμαστε δηλαδή παθητικοί δέκτες των εξελίξεων και να περιμένουμε μία από την ΕΕ να μάς σώσει, μία από τις ΗΠΑ με καινούριο αφήγημα τον δήθεν φιλέλληνα Μπάιντεν και προσφάτως να αναρωτιούνται μήπως μάς σώσει ο Λαβρόφ με μία πιθανή αναθέρμανση των σχέσεων Ρωσίας και Ελλάδας. Κανένας δεν θα μας σώσει. Κανένας δεν θα κάνει την δουλειά που πρέπει να κάνουμε εμείς για τους εαυτούς μας.

  Αν απέδειξε κάτι η πολεμική σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι ότι η φιλοπατρία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υπεράσπιση των πατρώων εδαφών. Εμείς βέβαια από τα ΜΜΕ μέχρι τα πανεπιστήμια και τα σχολεία μας διδάσκουμε τα παιδιά μας ότι τα έθνη είναι φαντασιακές κοινότητες. Όπως και να έχει πάντως, ούτε η φιλοπατρία από μόνη της δεν φτάνει. Χρειάζονται σύγχρονα εξοπλιστικά συστήματα. Και η Ελλάδα τα χρειάζεται άμεσα.

  Διαβάζοντας όμως τον καθηγητή Ιωάννη Μάζη στην «Εστία», αλλά και έχοντάς τον στην εκπομπή μας την Δευτέρα στο right2thebone (την οποία σάς συστήνω οπωσδήποτε να δείτε), ούτε αυτό δεν κάνουμε σωστά. Διότι απ’ ότι φαίνεται, προκρίνονται οι φρεγάτες MMSC έναντι των Μπελαρά, πράγμα που δεν συντελεί στην γεωπολιτική αναβάθμισή μας. Τουλάχιστον όχι με την παρούσα μορφή τους και με τις παρούσες, όπως καταγράφονται στον Τύπο, δυνατότητες.

  Αν κάτι δίδαξαν ιδίως σε εμάς οι Αζέροι είναι ότι όσες οδυνηρές ήττες και εάν είχαν υποστεί κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’90, ποτέ δεν το έβαλαν κάτω και ουδέποτε σταμάτησαν να διεκδικούν τα χαμένα εδάφη, ασχέτως εάν εμείς οι Έλληνες είμαστε στην καρδιά μας με το πλευρό των Αρμενίων. Τα χρήματα που συσσώρευσαν από την ενέργεια τα χρησιμοποίησαν για εξοπλιστικά προγράμματα και την κατάλληλη στιγμή με σωστή διπλωματική και στρατιωτική προσέγγιση και ισορροπώντας με την Ρωσία, εκμεταλλεύτηκαν την προσέγγιση της τελευταίας με την Τουρκία.

  Οι Αζέροι λοιπόν είναι κράτος-υπόδειγμα για τους «ορθολογιστές», «εκσυγχρονιστές» και φιλότουρκους πολιτικούς και δημοσιογράφους μας. Αλλά εδώ η ίδια η Ελληνική Ιστορία βρίθει από παραδείγματα ανασυγκρότησης, ιδίως κατά την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων, και οι καθηγητές που διδάσκουν Ιστορία και Πολιτικές Επιστήμες στην νέα γενιά εξηγούν ότι η Μεγάλη Ιδέα ήταν ένα εθνικιστικό αφήγημα που ήταν υπαίτιο για την Μικρασιατική Καταστροφή.

  Ευτυχώς για τους Αζέρους τέτοιου είδους δηλητηριώδης γενιά διανοουμένων δεν φαίνεται να έχει περάσει από την χώρα τους, δείχνοντάς μας εν τοις πράγμασι πως ένα σοβαρό κράτος φέρνει εις πέρας τις παραγγελίες των προγόνων του και τους πόθους του λαού του. Χωρίς φανφαρισμούς, χωρίς πομφόλυγες, αλλά με σοβαρότητα και σχέδιο.

  Κατηγορία: