ΟΧΙ στην αντικατάσταση των Ελλήνων: Εκδήλωση της Νέας Δεξιάς στην Αθήνα

  Δημοσιεύτηκε: 22 Νοέμβριος 2017

  Τις θέσεις της Νέας Δεξιάς για τα ζητήματα του δημογραφικού και του μεταναστευτικού παρουσίασε ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic, παρουσία πλήθους κόσμου και αντιπροσωπείας της ENF (Europe for Nations and Freedom).

  Συγκεκριμένα, η Αγγλίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της ENF Janice Atkinson, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ENF Dietmar Holzfeind και o ευρωβουλευτής του Κόμματος της Ελευθερίας της Ολλανδίας Andre Elissen, οι οποίοι στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυναν καλωσόρισαν στην ευρωομάδα της ENF την Νέα Δεξιά.

  Στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης ο Φαήλος Κρανιδιώτης ανέδειξε τις βασικές προκλήσεις για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη σε αυτά τα δύο κρίσιμα ζητήματα. Αναφερόμενος «στο ευρύτερο πολιτισμικό και γεωγραφικό σπίτι μας, την Ευρώπη της Ακρόπολης, του Καπιτωλίου και του Γολγοθά, δηλαδή του Ελληνικού και Ρωμαϊκού πολιτισμού και του Χριστιανισμού», τόνισε ότι «δεν μπορείς να είσαι Έλληνας, Ευρωπαίος, και να μην αγωνιάς και αγωνίζεσαι για την διαιώνιση της ύπαρξης, της ξεχωριστής ταυτότητος των Ευρωπαϊκών Εθνών και της ελευθερίας τους». Ανέφερε ότι «η ύπαρξη του Ελληνικού Έθνους αλλά και όλης της Ευρώπης, απειλείται από δύο άρρηκτα συνδεδεμένα προβλήματα, το δημογραφικό και το μεταναστευτικό».

  Ως προς το δημογραφικό ο κ. Κρανιδιώτης ανέφερε ότι «το κράτος επιλέγει να επιδοτεί τις εκτρώσεις, αλλά όχι τις εξωσωματικές και καταργεί ουσιαστικά τις συντάξεις χηρείας, τιμωρώντας πάρα πολλές μανάδες που έκατσαν στο σπίτι τους και μεγάλωσαν Ελληνόπουλα». «Μόνο το 2017, έως τον Σεπτέμβριο, είχαμε 89.000 θανάτους και μόνο 61.000 γεννήσεις, δηλαδή μόνο μέσα σε 9 μήνες αφανίστηκε από τον χάρτη μια μικρή ελληνική πόλη».

  Αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα υπογράμμισε ότι «η μετανάστευση είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα, προνόμιο που υπόκειται στους περιορισμούς της εθνικής βούλησης κάθε κυρίαρχου κράτους, της ασφάλειας, της εθνικής και κοινωνικής συνοχής και της ευημερίας του», καθώς και ότι «δεν μπορεί να υπάρχει μια ενιαία ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική καθώς άλλες οι ιδιαιτερότητες, οι γεωγραφικές συνθήκες και οι απαιτήσεις της ασφάλειας κάθε χώρας. Το μόνο που θα τους επιτρέπεται, κι αυτό κατόπιν αδείας του κράτους, είναι η παροχή δωρεάν ιατρικής και επισιτιστικής βοήθειας στα κλειστά κέντρα κράτησης των παράνομων μεταναστών, σε χώρους μακριά από τα αστικά κέντρα. Όλα αυτά ζητώντας βοήθεια από τους συμμάχους μας για να διασφαλίσουμε τις συνθήκες που επιβάλλει ο ανθρωπισμός του ελληνικού τρόπου και των αληθινών ευρωπαϊκών αξιών».

  Κλείνοντας επανήρθε στην βασική θέση της Νέας Δεξιάς ότι «το μονοπώλιο της βίας στην δημοκρατική πολιτεία ανήκει αποκλειστικά στα όργανα του κράτους όταν εφαρμόζουν τους νόμους. Την ανομία την πληρώνουν οι απλοί άνθρωποι. Ως τώρα έχουν χαθεί ζωές, στα Εξάρχεια, στην Αμφιάλη, στο Νέο Ηράκλειο, και εμείς δεν χαραμίζουμε την ζωή κανενός Ελληνόπουλου».

  Τις θέσεις του κόμματος για τα συγκεκριμένα ζητήματα παρουσίασε αναλυτικά ο Γραμματέας Δημογραφικού-Μεταναστευτικού Γιάννης Παγώνης. Σύντομη ομιλία πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δεξιάς Παναγιώτης Δούμας. Κοινός παρανομαστής όλων των τοποθετήσεων ήταν το «ΟΧΙ στην αντικατάσταση των Ελλήνων», τίτλος της εκδήλωσης, εστιάζοντας στην ταυτόχρονη επίδραση στο μέλλον του ελληνικού πληθυσμού από την ραγδαία γήρανση των πολιτών, την κάθετη πτώση των γεννήσεων ιδίως του γηγενούς πληθυσμού, την μαζική μετανάστευση νέων σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος και την παράλληλη εκτίναξη των μεταναστευτικών ροών που έχει πάρει χαρακτηριστικά εποικισμού.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του κόμματος «Ρίζες» και πρώην βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, το μέλος της διοικούσας επιτροπής του κόμματος «Ελεύθερη Πατρίδα» Γιάννης Μήτσιος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Βασίλης Ροζής και ο εκδότης Σάββας Καλεντερίδης.