Αντίσταση στον Αφελληνισμό: Εκδήλωση της Νέας Δεξιάς στη Θεσσαλονίκη

  Δημοσιεύτηκε: 03 Απρίλιος 2017
  03.04.2017: Ο Φαήλος Κρανιδιώτης στο βήμα της εκδήλωσης.
  03.04.2017: Στελέχη και φίλοι της Νέας Δεξιάς.

  Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε την Δευτέρα 3 Απριλίου ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης και εκφώνησε ομιλία. Τόνισε ότι η Νέα Δεξιά επιδιώκει να είναι «το κανονικό δεξιό κόμμα», γιατί, όπως είπε: «Τι δεν έχει η Ελλάδα; Δεν έχει ένα κανονικό δεξιό κόμμα. Δηλαδή, ένα κόμμα εθνικό, πατριωτικό, δημοκρατικό, συντηρητικό».

  Ο κ. Κρανιδιώτης τόνισε ότι η Νέα Δεξιά επιδιώκει να είναι αυτό «το κανονικό δεξιό κόμμα», στα πρότυπα «της λαϊκής Δεξιάς και του αληθινού Κέντρου της ιστορίας», γιατί, όπως είπε, «η επιλογή των πολιτών δεν μπορεί να είναι ή η χαζοχαρούμενη Κεντροδεξιά του Κυριάκου ή το ξυρισμένο κεφάλι των χρυσαυγιτών» και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να υπάρχει και μια άλλη, σοβαρή πατριωτική επιλογή».

  «Εμείς δεν είμαστε και δεν πρόκειται να γίνουμε λαγός κανενός» είπε ο κ. Κρανιδιώτης και συνέχισε: «Θα κατεβούμε με πλήρεις συνδυασμούς και αν χρειαστεί η ψήφος η δική μας και η συμμετοχή μας σε μια κυβέρνηση, θα προτείνουμε μια δημόσια γραπτή συμφωνία, όχι καρέκλες, θέσεις: επαναφορά της παιδείας στον συνταγματικό της σκοπό, σκληρή στάση απέναντι στο μεταναστευτικό και στα εθνικά θέματα, χαμηλή φορολογία, σταθερό φορολογικό σύστημα και ορισμένα άλλα ζητήματα και όποιος θέλει να συμφωνήσει σε αυτά, θα μπορούμε να συνεργαστούμε».

  Ο κ. Κρανιδιώτης, απαντώντας στη ρητορική ερώτηση ποιους εννοεί, υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία «έχει τις εφεδρείες» για να στηρίξει μια τέτοια κυβέρνηση, με τέτοιες θέσεις, αλλά «με άλλον πρωθυπουργό» επειδή, όπως υποστήριξε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν τις πιστεύει». Υπογράμμισε, επίσης, ότι σε αντίθεση με όσους υποστηρίζουν την άποψη διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, «εμείς θα συμβουλευόμαστε την Εκκλησία για τα πάντα, όπως συμβουλευόμαστε την μάνα μας».

  Η ομιλία είχε και προσωπική χροιά με αναφορά στην Θεσσαλονίκη των φοιτητικών του χρόνων, αλλά και στους κόπους των γονέων του για να σπουδάσει: «Αυτό λοιπόν που είμαι, σε μεγάλο βαθμό, διαμορφώθηκε σε αυτή την πόλη. Εδώ εδραίωσα μέσα μου την πεποίθηση της ενότητας εθνικών και κοινωνικών προβλημάτων».

  Κατηγορία: