Εκδήλωση μνήμης για τον Ίωνα Δραγούμη στην Αθήνα

  Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλιος 2023

  Επιτυχημένη και φέτος η ετήσια ανοικτή εκδήλωση τιμής και μνήμης Ίωνος Δραγούμη. Η Επιτροπή Ενημερώσεως Επί Των Εθνικών Θεμάτων (ΕΕΕΘ) πραγματοποίησε με επιτυχία την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 το α’ μέρος της Γιορτής του Ίωνος 2023 που φέτος συμπληρώνονται 103 χρόνια από την δολοφονία του. Η ετήσια αυτή εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε το 1982, πραγματοποιήθηκε όπως πάντα στο σημείο της δολοφονίας του, στην λευκή στήλη (Λεωφόρος Βασ. Σοφίας 77) στην Αθήνα στις 8 μ.μ.

  Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης έκανε ο Λεονάρδος Μπελέρης, αδελφός του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη. Είχε προηγηθεί χαιρετισμός του Πέτρου Νικολού της Ελληνικής Ορθόδοξης Νεολαίας.

  Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων από τους:

  • Αθανάσιο Κόρμαλη, Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων,
  • Ιωάννη Γιαννάκενα, Εκδόσεις Πελασγός,
  • Βασίλη Στυλιανέση, ιστοσελίδα «Αιώνια Ελληνική Πίστη»
  • Αδαμαντία Μητροπούλου και Φωτεινή Παπαφώτη της Ελληνικής Ορθόδοξης Νεολαίας
  • Γιάννη Παγώνη, εκ μέρους της υποψηφίας δημάρχου Αθηναίων Ελένη Παπαδοπούλου, «Η Αθήνα μας»

  Η σεμνή τελετή έκλεισε με τον εθνικό ύμνο. Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχαν ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος και ο Γιάννης Γιαννάκενας, ενώ παρευρέθηκαν στην εκδήλωση οι βουλευτές Νικόλαος Βρεττός («Νίκη»), Ιωάννης Δημητροκάλλης και Χάρης Κατσιβαρδάς («Σπαρτιάτες»).

  Θα ακολουθήσει το β’ μέρος της Γιορτής του Ίωνα το φθινόπωρο. Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τον Σπύρο Δημητρίου.