Αναμένοντας την Τζιχάντ στην Αθήνα

 • Δημοσιεύτηκε: 12 Σεπτέμβριος 2014

  Όχι, η Τζιχάντ δεν είναι κάποιο μοντέλο Αφρικανικής ή Ασιατικής καταγωγής. Είναι ο ιερός πόλεμος των μουσουλμάνων ο οποίος εμπνέει τους ακραίους ισλαμιστές, στην μάχη τους κατά των αλλοθρήσκων ή των πιο μετριοπαθών δογμάτων του Ισλάμ. Νομίζω ότι τα βίντεο με τους πρόσφατους αποκεφαλισμούς και τις μαζικές εκτελέσεις, κάνουν την παραπάνω διευκρίνηση, η οποία θα ήταν απαραίτητη πριν κάποια χρόνια, ουσιαστικά ανώφελη. Η ισλαμική Τζιχάντ έχει εισχωρήσει μέσω των βίαιων εικόνων της, για τα καλά στην ζωή μας.

  Μέχρι προσφάτως, που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας, ακολουθούσαν τις ΗΠΑ στην πολιτική ενίσχυσης των ακραίων ισλαμιστών, τα βιντεάκια αυτά δεν τα βλέπαμε στις τηλεοράσεις ή στα μεγάλα μέσα. Η αλήθεια είναι πως θα ήταν λίγο άκομψο να υπογράφει η κυβέρνησή μας την απελευθέρωση της πώλησης βαρέως οπλισμού προς τους αντάρτες του ISIS στην Συρία, την ώρα που οι τηλεοράσεις δείχνουν τον αποκεφαλισμό ενός ορθόδοξου ιερέα από τους τζιχαντιστές. Έτσι, όπως ήταν φυσικό, προτιμήθηκε από το να μην υπογράψει η κυβέρνησή μας, το να μην δείξουμε τον αποκεφαλισμό του ιερέα.

  Και κάπως έτσι τα πράγματα κυλούσαν όμορφα, οι αποκεφαλισμοί και οι μαζικές εκτελέσεις έμεναν στην Συρία μακριά από τους δέκτες του σπιτιού μας, ο κακός δράκος παρέμενε ο Άσαντ και ο Δυτικός κόσμος - η αφεντιά μας - υπερασπιζόταν για άλλη μια φορά την «ελευθερία». Μέχρι που η κατάσταση ξέφυγε, οι τζιχαντιστές παραπήραν τα πάνω τους, ή ενεργοποίησαν το σχεδιασμένο δυτικό άλλοθι, η Δύση αποφάσισε να ξαναεπέμβει δυναμικά στα δρώμενα της Μέσης Ανατολής και τσουπ, να σου τους αποκεφαλισμούς στους δέκτες του σπιτιού μας.

  Η αλήθεια είναι πως το ακραίο Ισλάμ, ήταν και παραμένει μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης. Όσοι το επεσήμαιναν δεκαετίες τώρα, είτε αγνοούνταν, είτε στιγματίζονταν ως ρατσιστές. Η αλήθεια όμως συνήθως χλευάζει την βλακεία μας μέσω των αριθμών: Περίπου 300 Βρετανοί πολίτες, 300 Γάλλοι, 500 Βέλγοι, 300 Αλβανοί και πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι υπήκοοι, υπολογίζεται πως βρίσκονται ως εθελοντές στις τάξεις του ISIS. Σήμερα η L.A. Times επικαλείται πηγές της ΕΥΠ, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει πιθανότητα εισχώρησης ισλαμιστών τρομοκρατών στην Ελλάδα. Το «Πρώτο Θέμα» σε προχθεσινό του ρεπορτάζ, αναφέρει πως σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες, οι 100 πρώτοι τζιχαντιστές τρομοκράτες, πρέπει να βρίσκονται ήδη μέσα στις ισλαμικές κοινότητες της Αθήνας.

  Αλήθεια, πέραν από κάθε ιδεοληψία, πολιτική προτίμηση ή θρησκευτική αντίληψη, νομίζω πως τα παρακάτω ερωτήματα είναι αυτονόητα:

  1. Πριν από κάποια χρόνια, το κέντρο της Αθήνας έγινε γυαλιά καρφιά, επειδή κάποιοι μουσουλμάνοι θεώρησαν ότι το άνοιγμα ενός αλουμινόχαρτου που περιείχε μία μικρογραφία σελίδων του Κορανίου, σε έναν αστυνομικό έλεγχο, ήταν προσβολή προς τον προφήτη τους. Αν συμβεί αύριο κάτι αντίστοιχο, πόσοι νομίζουν ότι ένας τζιχαντιστής που σήμερα εκτελεί Χριστιανούς στο Ιράκ, θα είχε πρόβλημα να ανατιναχτεί στο μετρό του Συντάγματος για να ξεπλύνει την «ντροπή».

  2. Τον Ιούλιο που μας πέρασε το ICM Research απευθύνθηκε σε Γερμανούς, Γάλλους και Βρετανούς με το ερώτημα εάν έχουν συγκεκριμένη θετική ή αρνητική άποψη για το «Ισλαμικό Κράτος». Το 2% των Γερμανών, το 7% των Βρετανών και το 16% των Γάλλων δήλωσαν πως έχουν θετική γνώμη για το ISIS. Προφανώς στην πλειοψηφία τους πρόκειται για πολίτες που πιστεύουν στο Ισλάμ. Χρειάζεται κάποια ιδιαιτέρως βαθυστόχαστη ανάλυση, για να κατανοήσουμε πως οι πολιτικές «πολιτισμικής αφομοίωσης» αυτών των κρατών, τις οποίες εμείς αντιγράφουμε, έχουν αποτύχει οικτρά;

  Αναμένοντας την Τζιχάντ στην Αθήνα και έχοντας μόλις υπερψηφίσει το «αντιρατσιστικό», έχω την εντύπωση πως εδώ τα πράγματα ξεφεύγουν από ιδεολογικά προτάγματα ή πιθανά προσβλεπόμενα πολιτικά οφέλη. Καλό θα ήταν να σοβαρευτούμε.

  Κατηγορία: