Ταπείνωση στις Βρυξέλλες

  • Δημοσιεύτηκε: 18 Δεκέμβριος 2004

    Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ θεωρεί άκρως αρνητική εξέλιξη την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. στις 3 Οκτωβρίου 2005. Σημειώνεται ότι η ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων συμπίπτει με τη Βρετανική προεδρία και το Λονδίνο έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υποστήριξη της Τουρκίας, ακολουθώντας τις οδηγίες των Η.Π.Α.

    Η είσοδος στην Ένωση 70.000.000 Τούρκων μουσουλμάνων θα διαλύσει τους πολιτιστικούς, θρησκευτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς θεσμούς της Ευρώπης. Παράλληλα, θεωρούμε απαράδεκτη την αδυναμία της Ελληνικής κυβερνήσεως και του συνόλου του πολιτικού κόσμου της Ελλάδος να εξασφαλίσει τις στοιχειώδεις δεσμεύσεις εκ μέρους της Τουρκίας.

    Η Νέα Δημοκρατία δεν έθεσε καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την απόσυρση του casus beli (αιτία πολέμου) του τουρκικού κοινοβουλίου εναντίον της Ελλάδος, στην περίπτωση που η χώρα μας επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Ο κ. Καραμανλής δεν μίλησε για τις καθημερινές μαζικές παραβιάσεις των συνόρων μας από την τουρκική αεροπορία. Δεν μίλησε για τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο που καταπατούνται βάναυσα. Δεν είπε κουβέντα για το καθοδηγούμενο κλίμα τρομοκρατίας κατά του Πατριαρχείου.

    Ακόμη και το έλασσον, που ήταν η ουσιαστική αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, μετατέθηκε στο μέλλον. Και μάλιστα υπονομεύθηκε στο ουσιαστικό κομμάτι της. Αυτό για το οποίο απλώς ομιλούμε σήμερα είναι η «τελωνειακή σύνδεση» της Τουρκίας με την Κύπρο και όχι η ουσιαστική αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως νομίμου εκπροσώπου του Κυπριακού λαού. Να τονίσουμε εδώ, ότι η «τελωνειακή σύνδεση» δεν παρουσιάζει κανένα πρακτικό όφελος, καθώς ούτε ο τουρκικός στρατός φεύγει από την κατεχόμενη Κύπρο, ούτε οι περιουσίες των Κυπρίων προσφύγων δίδονται πίσω, ούτε το θέμα των αγνοουμένων της Τουρκικής εισβολής επιλύεται.

    Έως και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο ανέφερε ότι: «με την απόφαση των «25» ανοίγει η πόρτα της Ευρώπης στην Τουρκία. Σε ό,τι αφορά την Κύπρο πρόκειται για ένα λεπτό θέμα στο οποίο οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι προσεκτικοί και, κατέληξε λέγοντας, ότι δεν μπορεί να προδικάσει ποια ακριβώς θα είναι η αντίδραση της Τουρκίας»! Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι οι θριαμβολογίες της κυβερνήσεως είναι ψεύτικες και γίνονται μόνο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού.

    Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δηλώνει πως θα αντιταχθεί στην απαράδεκτα ενδοτική πολιτική της κυβερνήσεως, η οποία ακολουθεί τα χνάρια του Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου. Το πατριωτικό κίνημα δεν πρόκειται να δεχθεί τα τετελεσμένα ενός γηρασμένου και χρεοκοπημένου πολιτικού κατεστημένου.

    Κατηγορία: