Νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. ο Αστέριος Ροντούλης

  • Δημοσιεύτηκε: 04 Μάρτιος 2012

    Ομόφωνα έγινε δεκτή η πρόταση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη, προς την Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για την εκλογή στην θέση του Γραμματέα της Κ.Ε. του βουλευτή Λαρίσης και τέως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριου Ροντούλη. Ο κ. Ροντούλης ψηφίστηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Κ.Ε., καθώς δεν υπεβλήθη καμία άλλη υποψηφιότητα. Για τις θέσεις των Αναπληρωτών Γραμματέων, προτάθηκαν και εξελέγησαν επίσης ομόφωνα οι Ανδρέας Παπαμιχαήλ και Χρήστος Χαρίτος.

    Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατά την εισηγητική του ομιλία προς την Ολομέλεια της Κ.Ε., αναφέρθηκε στο ιστορικό της επαίσχυντης δέσμευσης της χώρας μας στο Μνημόνιο 2 και το ρόλο που διαδραμάτισαν οι κ.κ. Σαμαράς και Παπανδρέου σε αυτό, αναφέροντας χαρακτηριστικά το γεγονός ότι ενώ παρουσία του είχαν δεσμευθεί και οι δύο άλλοι αρχηγοί για την μη-περικοπή μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, ξέχασαν τις δεσμεύσεις τους και συμφώνησαν στις περικοπές. Ο κ. Καρατζαφέρης αναφερόμενος στο ψευτοδίλημμα που προτάσσουν οι κ.κ. Σαμαράς-Παπανδρέου «Νεοφιλελευθερισμός ή Κομμουνισμός», ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός προτάσσει την μόνη εθνικά υπεύθυνη και ανεξάρτητη πρόταση του Πατριωτικού Παρεμβατισμού, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής του ΛΑ.Ο.Σ.

    Επανέλαβε δε, ότι η μόνη βιώσιμη, ρεαλιστική και γενικότερα αποδεκτή πρόταση για την διαχείριση του ελληνικού χρέους είναι αυτή που από την αρχή της κρίσης ο ΛΑ.Ο.Σ. καταθέτει και συνίσταται στην παροχή 5ετους περιόδου χάριτος και εν συνεχεία αποπληρωμή του χρέους με την καταβολή ετησίως 10 δισ. ευρώ με επιτόκιο ίσο προς αυτό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή 1%. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Καρατζαφέρης «μόνο από την αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου της χώρας, για την διεκδίκηση του οποίου σήμερα διαγκωνίζονται όλες οι μεγάλες εταιρίες παγκοσμίως, η Ελλάδα θα μπορεί ανέτως και με σημαντικό χρηματικό πλεόνασμα, να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της».

    Σε ότι αφορά στο χρόνο διενέργειας των εκλογών, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε ότι δεν είναι σίγουρος τελικά «αν και αυτός που εμφανίζεται να τις επιζητά, τις θέλει πραγματικά», εντούτοις όμως έθεσε τον κομματικό μηχανισμό σε προεκλογική ετοιμότητα.