Και τώρα τι θα γίνει; Μα φυσικά ότι πουν οι Γερμανοί!

 • Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούνιος 2012

  Τις τελευταίες ημέρες στην πολιτική επιχειρηματολογία της ΝΔ κυριαρχεί η επίκληση του κινδύνου των «μπολσεβίκων», δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ. Θα βάζαμε και στοίχημα για τον εμπνευστή του επιχειρήματος, αλλά αυτό δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία.

  Επειδή δεν αντέχουμε την κακοποίηση της λογικής, στην οποία επιδίδεται για μία ακόμη φορά η ΝΔ, αναρωτιόμαστε ποια ακριβώς είναι η επιδίωξη της. Επιδιώκει η ΝΔ να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση; Ορθότερα επιδιώκουν όλοι στην ΝΔ να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση; Και εάν ναι, γιατί; Έχουν χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα;

  Οι αναγνώστες δεν θα πρέπει να αποκλείουν και αυτό το γεγονός, διότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι πολιτικοί θέλουν πάντοτε να εκλέγονται και να διοικούν. Στις ημέρες μας όπου η οικονομική κατάρρευση αγγίζει το σύνολο της ελληνικής Οικονομίας, οι αναγνώστες θα πρέπει να προσθέσουν μία ακόμη παράμετρο: την βουλευτική αποζημίωση! Συνεπώς ο πρώτος απόλυτος κανόνας που καθορίζει τη συμπεριφορά των πολιτικών είναι η επανεκλογή τους. Θα κάνουν σχεδόν τα πάντα ώστε να επανεκλεγούν. Ο κανόνας αυτός είναι τόσο ισχυρός ώστε να αγνοούν κάθε άλλη παράμετρο.

  Αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Η Ελλάδα καταρρέει και δεν υπάρχει κυβέρνηση η οποία να αντέξει τις επερχόμενες εξελίξεις. Εξαιτίας όμως του προηγούμενου κανόνα, δεν μπορούν να σταματήσουν, οφείλουν να συνεχίσουν και για αυτό θα χρησιμοποιήσουν ακόμη και απίθανα εκβιαστικά διλλήματα: Ψηφίστε μας για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ! Σε τι μπορούν να ελπίζουν;

  Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ είναι ενδεικτική για αυτό που θα πάθει η ΝΔ μετά από λίγους μήνες διακυβέρνησης. Όσο μάλιστα ισχυρότερος θα είναι ο εκβιασμός που θα θέσει η ΝΔ, τόσο ισχυρότερη θα είναι και η πτώση της. Ο κ. Σαμαράς εάν τελικώς κυβερνήσει θα κυβερνήσει πολύ λιγότερο από τον κ. Παπανδρέου (που βρίσκεται τώρα αλήθεια;). Το οξύμωρο μάλιστα είναι ότι οι επίδοξοι διάδοχοι του κ. Σαμαρά τον «σπρώχνουν» στην πρωθυπουργία, ώστε να καταναλώσει τον πολιτικό του χρόνο όσο το δυνατόν γρηγορότερα!

  Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ είναι απόλυτα «ελεγχόμενοι» από τους Ευρωπαίους. Επί σειρά ετών η Ευρωπαϊκή Ένωση τους επέτρεψε να διαχειρισθούν την εξουσία μέσω των δανείων και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ως εκ τούτου το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να καταναλώνουν τους ευρωπαϊκούς πόρους. Ως εκ τούτου η βασική τους επιχειρηματολογία τώρα πια έχει αντιστραφεί: Λεφτά δεν υπάρχουν!

  Τα μόνα χρήματα που τους «επιτρέπεται» πλέον να διαχειρισθούν είναι οι δόσεις του μνημονίου! Αλλά αυτά δεν φθάνουν και η ελληνική Οικονομία θα καταρρεύσει πλήρως. Το ερώτημα είναι αν προηγηθεί η πολιτική κατάρρευση ή αν θα προηγηθεί η οικονομική κατάρρευση. Αυτό ακριβώς θα επικαλεσθεί η ερχόμενη κυβέρνηση στις συζητήσεις με τους Γερμανούς.

  Σε όσους λοιπόν ρωτούν: και τώρα τι θα γίνει; Η απάντηση είναι απλή: ότι πουν οι Γερμανοί. Εάν οι Γερμανοί «υποχωρήσουν», τότε η ερχόμενη κυβέρνηση δεν θα πέσει αμέσως. Σε αυτό και μόνον αυτό ελπίζει η ΝΔ. Αλλά θα «υποχωρήσουν» οι Γερμανοί; Η ιστορία τους έχει δείξει ότι δεν «υποχωρούν». Ή κερδίζουν ή χάνουν. Οπότε οφείλουμε να προετοιμασθούμε για τα χειρότερα.

  Κατηγορία: