Βορειοηπειρωτικό και Νέα Δημοκρατία

  • Δημοσιεύτηκε: 11 Νοέμβριος 2003

    Με θλίψη παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό, την μετατροπή κάποιων φορέων του Βορειοηπειρωτικού κινήματος σε γρανάζια του εκλογικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει και η τελική εκδήλωση της 6ης Πανεθνικής Συνδιάσκεψης της Εθνικής Νεολαίας Βορείου Ηπείρου (ΕΝΒΗ), η οποία δυστυχώς μετετράπη σε μία προεκλογική φιέστα της καθόδου του Χαράλαμπου Καραθάνου με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, καθώς και των παρευρισκομένων κ.κ. Πολύδωρα και Χατζηδάκη. Η παρουσία στο πάνελ των ομιλητών, μόνο εκπροσώπων της ΝΔ, αλλά και η άρνηση των συντονιστών να επιτρέψουν στους εκπροσώπους πατριωτικών πολιτικών φορέων να απευθύνουν έστω και έναν ολιγόλεπτο χαιρετισμό, κατέδειξε την πολιτική κατεύθυνση της εκδήλωσης πράγμα που οδήγησε στο ξέσπασμα του προέδρου της Νεολαίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Γιάννη Παναγιωτακόπουλου, ο οποίος αποσπώντας μόνος του το μικρόφωνο, κατήγγειλε και εξέφρασε την πικρία του για την κατάσταση αυτή.

    Θλιβόμαστε όταν βλέπουμε τους αδελφούς Βορειοηπειρώτες να γίνονται νεροκουβαλητές κάποιων πολιτευτών και βουλευτών της ΝΔ, προσδοκώντας - μάταια δυστυχώς - την ελάχιστη προβολή του βορειοηπειρωτικού ζητήματος. Πολιτευτών και βουλευτών που αντί να καταγγείλουν την καταπίεση των συμπατριωτών μας και να απαιτήσουν κυρώσεις για το Αλβανικό κράτος, είχαν χθες το θράσος, μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων, να δηλώσουν ότι μόνον εάν η Αλβανία μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα λυθεί και το Βορειοηπειρωτικό.

    Με απογοήτευση παρακολουθούμε ανθρώπους που είχαμε τόσα χρόνια κοντά μας, σαν τον κ. Καραθάνο, να δέχονται την μετατροπή τους σε πατριωτικό άλλοθι ενός κόμματος που επίσημη γραμμή και πολιτική του εδώ και δεκαετίες, έχει την απεμπόληση των εθνικών μας δικαίων στη Βόρειο Ήπειρο, στο Μακεδονικό ζήτημα, στην Κύπρο και στο Αιγαίο. Ενός κόμματος που δεν έχει εκδώσει ούτε μία επίσημο ανακοίνωση για τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων εκλογών στην Αλβανία. Με αηδία βλέπουμε ανθρώπους, με τους οποίους εδώ και δεκαετίες διαδηλώναμε για τα δίκαια των Βορειοηπειρωτών, αλλά κάποιους ουρανοκατέβατους ψηφοθήρες να περιφέρονται σε Βορειοηπειρωτικές εκδηλώσεις, μετρώντας κεφάλια, που προσδοκούν με την απόδοση διπλής υπηκοότητας να μετατραπούν σε ψήφους.

    Καλούμε τους συναγωνιστές της ΕΝΒΗ, αλλά και όλους του Βορειοηπειρώτες να αναλογισθούν τις ευθύνες τους, και να σταματήσουν τώρα την κατηφορική πορεία που μετατρέπει τον Βορειοηπειρωτικό αγώνα σε μηχανισμό στήριξης της ΝΔ, ειδάλλως σύντομα, έχοντας διώξει από δίπλα τους όσους τόσα χρόνια τους στήριξαν, θα νιώσουν την απέραντη πατριωτική τους μοναξιά, μέσα στον έρημο νεοταξικό "μεσαίο χώρο" της "φιλελεύθερης παράταξης", η οποία αφού τους αποστραγγίξει πολιτικά, θα τους πετάξει στα αζήτητα των έτσι κι αλλιώς θαμμένων εθνικών της ανησυχιών.