Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τίμησε τον Παύλο Μελά

 • Δημοσιεύτηκε: 13 Οκτώβριος 2003

  Η Ν.Ο. Αθηνών διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου εκδήλωση τιμής στην μνήμη του πρωτομάρτυρα του Μακεδονικού Αγώνα, στο μνημείο του στην πλατεία Ρηγίλλης (έξω από την Λέσχη Αξιωματικών). Την ευθύνη για την διοργάνωση της εκδηλώσεως είχε ο Υπεύθυνος Πολιτικής Δράσης της Ν.Ο. Ιωάννης Γιαννάκενας. Την τελετή παρουσίασε το στέλεχος της Ν.Ο. Αθηνών Γιώργος Δασκαλάκης.

  Ομιλήτρια η πρόεδρος του Τμήματος Γυναικών Ελίνα Μαστέλλου, η οποία αναφέρθηκε στους αγώνες του Παύλου Μελά και τις απειλές που δέχεται ακόμα και σήμερα η Μακεδονία μας. Δήλωσε πως «το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ πιστεύει ότι η ίδια η θυσία του Παύλου Μελά αποτελεί αιώνιο μήνυμα για τον Ελληνισμό, και ιδιαιτέρως για τους νέους, κάθε εποχής».

  Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους της Νεολαίας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Γιάννης Παναγιωτακόπουλος. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Eθνικό Ύμνο, ο οποίος αντήχησε στην καρδιά της Αθήνας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: εκ μέρους του ΕΔΕΣ ο Δημήτρης Αϊδόνης, του Πανελληνίου Συνδέσμου Αστυνομικών Πόλεων ο Άγγελος Λιόντας, ο στρατηγός Μιχάλης Οικονομάκος, ο Μανώλης Μανωλάκος κ.α.

  Αξίζει να σημειωθεί πως για μια ακόμη φορά η Ν.Ο. Αθηνών βρέθηκε μπροστά σε ένα παραμελημένο μνημείο και μάλιστα αυτό του Παύλου Μελά μπροστά από την Λέσχη Αξιωματικών. Χάρις όμως στην επίμονη ενεργοποίησή της, ο δήμος Αθηναίων φρόντισε εγκαίρως να αφαιρέσει από το χώρο του μνημείου τα σκουπίδια, αλλά και τους μεγάλους μεταλλικούς σωλήνες που για πάνω από 1,5 χρόνο ήσαν «ξεχασμένοι» μπροστά στο μνημείο.

  Τέλος αντιπροσωπεία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Σιάτιστας Γιώργο Κοκόγια και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Κουριαννίδη συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Νομαρχία Καστοριάς στον τόπο θυσίας του Παύλου Μελά, το χωριό Παύλος Μελάς (πρώην Στάτιστα). Το 2004 που συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Παύλου Μελά, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ προγραμματίζει μια σειρά από εκδηλώσεις πανελλαδικά ώστε να τιμηθεί ως πρέπει η επέτειος.