Μαύρη Αθηνά: Το παρασκήνιο μιας σκευωρίας

  • Δημοσιεύτηκε: 22 Νοέμβριος 2003

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου στο βιβλιοπωλείο "Ιστοριογνωσία" της Θεσσαλονίκης (Καστριτσίου 4) του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ο. Θεσσαλονίκης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, με ομιλητή τον συγγραφέα Δημήτρη Ευαγγελίδη και θέμα «Μαύρη Αθηνά: Το παρασκήνιο μιας σκευωρίας».

    Όπως ανέφερε στην προσφώνησή του ο πρόεδρος της Ν.Ο. Γιάννης Κουριαννίδης, τέτοιου είδους θέματα δεν είναι ξένα προς την καθαρά πολιτική δραστηριότητα ενός κόμματος, αλλά αντίθετα απαραίτητα για την γενικότερη επιμόρφωση των στελεχών και μελών του σε σημαντικά ζητήματα. Τα φληναφήματα της θεωρίας του Μάρτιν Μπερνάλ, περί «κλοπής» του πολιτισμού των Αφρικανών και των Σημιτών εκ μέρους των Ελλήνων, οι οποίοι οικειοποιήθηκαν έτσι τους πολιτισμούς άλλων λαών, όσο και αν θεωρούνται αστειότητες και έχουν ήδη καταρριφθεί και γελοιοποιηθεί από διεθνώς κορυφαίες επιστημονικές προσωπικότητες, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ελαφρά τη καρδία, αφού με παρόμοια αντιμετώπιση καλούμαστε σήμερα να αντιμετωπίσουμε από θέση άμυνας τις ανάλογες «αστειότητες» των «Μακεδόνων» των Σκοπίων, αφού χρόνια εθελοτυφλούσαμε μπροστά στις προκλήσεις τους.

    Ο ομιλητής Δημήτρης Ευαγγελίδης, αφού συμφώνησε με τα λεγόμενα του κ. Κουριαννίδη, ανέπτυξε το θέμα με πλήθος στοιχείων, παρουσιάζοντάς το με λεπτομέρειες από την γένεσή του μέχρι το γιγάντωμά του και την καταξίωσή του (δυστυχώς) σε μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού των ΗΠΑ κυρίως, μέσα από την εισαγωγή του σε αρκετά αμερικανικά πανεπιστήμια. Αναφέρθηκε ακόμη στην αδιαφορία ή ακόμη και στην παθητική αντιμετώπισή του από πλευράς Ελλήνων επιστημόνων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μόνες ουσιαστικές αντιδράσεις που υπήρξαν στον χώρο των ΗΠΑ, με προεξάρχουσα αυτήν της Μ.Λέφκοβιτς. Τέλος, επεσήμανε την αναγκαιότητα της αντιμετωπίσεως αναλόγων θεωριών με σοβαρότητα θέσεων και επιχειρημάτων από καταξιωμένους επιστήμονες και ειδικούς μελετητές και όχι με κραυγές και αφορισμούς από αδαείς και άσχετους, αφού αυτοί πλέον δεν πείθουν κανέναν στις μέρες μας.

    Κατηγορία: