Video

  Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμβριος 2012

  Ο επικοινωνιολόγος και συγγραφέας Γιάννης Κολοβός μίλησε στα πλαίσια των μαθημάτων-διαλέξεων του Δημοτικού Πανεπιστημίου Περιστερίου. Θέμα της ομιλίας: «Το τέλος της ουτοπίας: Η κατάρρευση των πολυπολιτισμικών κοινωνιών στην Δυτική Ευρώπη». Πρόκειται για μία εξαιρετική ομιλία, την οποία ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής. Η ομιλία έλαβε χώρα την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου σε μία γεμάτη αίθουσα με κοινό άνω των 150 ατόμων.

  Δημοσιεύτηκε: 15 Ιανουάριος 2012

  Ας δούμε καταρχήν, τι είναι εκείνο το οποίο χάνει το ελληνικό δημόσιο και κατ' επέκταση ο ελληνικός λαός από την μη-πρόοδο της συγκεκριμένης συμβάσεως:

  Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκέμβριος 2011

  Κύριε υπουργέ, εμείς θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο προς δύο κατευθύνσεις. Η μία κατεύθυνση είναι ο ιδεολογικός χρωματισμός που θέλετε να δώσετε και αυτό προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση, όπου ρητώς λέτε ότι αυτό το νομοσχέδιο έρχεται, προκειμένου «να γίνει η μετάβαση σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία». Δίνεται το στίγμα.

  Δημοσιεύτηκε: 06 Δεκέμβριος 2011

  Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σε αυτή την συζήτηση υπάρχουν μεγάλα κεντρικά θέματα και υπάρχουν και πιο ειδικά αλλά κρίσιμα ζητήματα. Ένα λοιπόν μεγάλο θέμα το οποίο τίθεται από πολλούς συναδέλφους, οι οποίοι κυρίως μιλάνε επικριτικά, αναφέρεται κυρίως στην φύση αυτής της κρίσης.

  Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμβριος 2011

  Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, διερωτώμαι αν αισθανόμαστε μια αμηχανία με την συγκεκριμένη σύνθεση της Κυβέρνησης ή αισθανόμαστε ότι γεννά κάποιο ιδεολογικό ζήτημα. Νομίζω ότι αυτό είναι ξεκαθαρισμένο. Αυτή δεν είναι μια κυβέρνηση προγραμματικής συγκλίσεως. Δεν τα βρήκαμε σε όλα, δεν έχουμε κοινό πρόγραμμα, δεν έχουμε λύσει τα ιδεολογικά μας θέματα, αν θέλετε, ώστε κανείς να έχει αγωνία για το πού ακριβώς άραγε συμπέσαμε, σε τούτο ή σε κείνο.

  Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμβριος 2011

  Κυρίες και κύριοι βουλευτές, υπάρχει μία χρονική σειρά γεγονότων. Στις 26 Οκτωβρίου είναι η ημέρα που υπήρξε συμφωνία στην Σύνοδο Κορυφής. Στις 28 Οκτωβρίου είχαμε τα γνωστά γεγονότα των παρελάσεων. Αυτός ο συνδυασμός είναι που στην συνείδηση και στην σκέψη, προφανώς του Πρωθυπουργού, δημιούργησε με τον πιο παραστατικό τρόπο την ανάγκη ενός επιχειρήματος επανανομιμοποίησης της πολιτικής του.

  Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτώβριος 2011

  Για κάποιο λόγο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτές τις μέρες όλοι μιλάμε για Πατρίδα και είμαι έτοιμος να συμφωνήσω ότι το κεφάλαιο δεν έχει Πατρίδα. Τίθεται ένα ερώτημα βέβαια: Οι προλετάριοι έχουν Πατρίδα; Τώρα εκεί νομίζω θα έχετε και εσείς διιστάμενες απόψεις. Και αν τελικώς καταλήξουμε ότι ούτε το κεφάλαιο έχει Πατρίδα ούτε οι προλετάριοι έχουν Πατρίδα, είναι ένα ερώτημα αν έχει και κανένας Πατρίδα γενικώς.

  Δημοσιεύτηκε: 29 Σεπτέμβριος 2011

  Θα ήθελα να ξεκινήσω με μια παράκληση προς τον παριστάμενο κύριο Υπουργό. Αν έχει την ευγενή καλοσύνη, να διαβιβάσει την προσωπική μου έκκληση στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών να μην επαναλάβει άλλη φορά στο Κοινοβούλιο αυτή την σαρανταπεντάλεπτη ομιλία του την οποία έχω ακούσει δεκαπέντε φορές. Είναι δε πανομοιότυπη. Έχει μάλιστα συγκεκριμένα κεφάλαια, έχει δε επαναλήψεις του τύπου «να γνωριστούμε καλύτερα». Νομίζω ότι το καταλάβαμε. Έχουμε γνωριστεί ξανά όλοι καλύτερα. Η έκκλησή του να γνωριστούμε καλύτερα έχει επαναληφθεί καμιά δεκαριά φορές.

  Δημοσιεύτηκε: 09 Σεπτέμβριος 2011

  Με ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη το μεσημέρι στην Βουλή το άρθρο 29 του νομοσχεδίου για ... τα αυθαίρετα, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα. Το τζαμί εκτιμάται ότι θα κοστίσει 12 εκατ. ευρώ και θα ανεγερθεί με έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου σε χώρο που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό!

  Δημοσιεύτηκε: 20 Ιούλιος 2011

  Στην εποχή που διανύουμε όπου οι περισσότεροι συμπατριώτες μας κοιτούν τι ζημιά παθαίνουν από την οικονομική κρίση από την μία, αλλά δεν χάνουν επεισόδιο από τις τουρκικές σειρές που προβάλλουν «ελληνικά» κανάλια, υπάρχουν Έλληνες που αδιαφορούν γι' αυτά. Αψηφούν την υλική και αποχαυνωτική πλευρά του πράγματος και συνεχίζουν να πιστεύουν σε ιδανικά, αξίες και πιστεύω. Για 29η συνεχόμενη χρονιά, μαζεύτηκαν και εφέτος στην λευκή στήλη (έναντι του ξενοδοχείου Χίλτον) για να συμμετάσχουν στην 91η επέτειο μνήμης και τιμής στον Ίωνα Δραγούμη.

  Σελίδες