Pax Europa

  • Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλιος 2007

    Ο Ούντο Ουλφκόττε (Udo Ulfkotte) είναι 47 ετών και είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ και στο Λονδίνο νομικά και πολιτικές επιστήμες και εργάστηκε από το 1986 έως και τα τέλη του 2003 ως συντάκτης της μεγάλης γερμανικής εφημερίδος Frankfurter Allgemeine σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ιδιαίτερα στο Μεσανατολικό και το Ισλάμ. Στο διάστημα από το 1986 έως και το 1998 έζησε κυρίως σε ισλαμικές χώρες, όπως το Ιράκ, το Ιράν, το Αφγανιστάν, η Σαουδική Αραβία, το Ομάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και η Ιορδανία. Είναι μέλος σε πολλούς γερμανικούς και διεθνείς οργανισμούς, ενώ υπήρξε και εισηγητής της Ομοσπονδιακής Ακαδημίας της Γερμανίας για ζητήματα Εθνικής Ασφαλείας. Από το 1999 διδάσκει στο τμήμα διοικήσεως επιχειρήσεων Διαχείριση Ασφαλείας, στο πανεπιστήμιο του Λύνεμπουργκ (Luneburg). Μεταξύ των πολλών δημοσιογραφικών του δραστηριοτήτων εκδίδει και ο ίδιος το περιοδικό «Whistleblower», το οποίο ασχολείται με ζητήματα που παραμένουν ανέγγιχτα από τα γερμανόφωνα ΜΜΕ.

    Σημείο κλειδί στην προσωπική του εξέλιξη ήταν η 11η Σεπτεμβρίου. Τότε ουσιαστικά πήρε την απόφαση να κρεμάσει το δημοσιογραφικό του γιλέκο και να ασχοληθεί με την αφύπνιση και προειδοποίηση των συμπατριωτών του για την ισλαμική απειλή, την οποία από την εμπειρία του σε ισλαμικές χώρες τόσο καλά γνώριζε. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει μέσα από μία εφημερίδα του κατεστημένου όπως η Frankfurter Allgemeine. Ήξερε ότι στην Γερμανία υπήρχε μία σιωπηρή συμμαχία οικονομικών συμφερόντων με τους δημοσιογράφους - ιερείς της πολυπολιτισμικής ουτοπίας και με μία πολιτική των χαλαρών αντιστάσεων.

    Προσφάτως φαίνεται να έχει αποφασίσει να ασχοληθεί και εκλογικά πλέον με την πολιτική. Αρχικά σχεδίαζε να συμμετάσχει ως ανεξάρτητος στο ψηφοδέλτιο του Γερμανικού Κόμματος Κέντρου, στις τοπικές εκλογές του Αμβούργου, που θα λάβουν χώρα το 2008, κάτι που μάλλον του εξασφάλιζε την εκλογή του. Ωστόσο, προ ενός μηνός απέσυρε την υποψηφιότητά του. Στις πρόσφατες δε τοπικές εκλογές της Βρέμης υπεστήριξε την από πολλά ΜΜΕ χαρακτηριζόμενη ως «ακροδεξιά» κίνηση ψηφοφόρων «Εξοργισμένοι Πολίτες». Ωστόσο, η αποφασιστικότητά του να δραστηριοποιηθεί κομματικά δεν σταματά στα λιμάνια Γερμανικού Βορά. Προ μερικών εβδομάδων, ο Ουλφκόττε ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την ίδρυση ενός κόμματος που θα κινηθεί σε όλη την γερμανική επικράτεια με βάση το πρότυπο των «Εξοργισμένων Πολιτών».

    Το Κόμμα - Καταμέτρηση δυνάμεων με συλλαλητήριο στις Βρυξέλλες

    Μαζί με άλλους ο Ουλφκόττε έχει ήδη από το 2006 ιδρύσει τον σύλλογο «Pax Europa». Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η ομάδα του θέλει ανεξαρτήτως πολιτικών - κομματικών συμφερόντων να διαφυλάξει την «χριστιανική και ελληνορωμαϊκή» παράδοση του ευρωπαϊκού πολιτισμού και να αγωνισθεί για έναν «διαφωτισμό της κοινής γνώμης». Κεντρικός άξονας αυτής της κινήσεως είναι η σύγκρουση με το Ισλάμ και τον Ισλαμισμό. Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel ο Ουλφκόττε είχε προαναγγείλει τον περασμένο Μάρτιο τις προθέσεις του για την ίδρυση ενός δικού του «Κόμματος κατά του εξισλαμισμού της Γερμανίας». Συμπληρώνει δε ότι θα τεθεί αντιμέτωπος στην «εισβολή του Ισλάμ στην Ευρώπη» συνδέοντας αυτήν την εισβολή με τα «ιδιαίτερα προνόμια και δικαιώματα, των οποίων χαίρουν οι μουσουλμάνοι». Μία άλλη προοπτική της πολιτικής που διακηρύσσει είναι η αποτροπή της εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Με απώτερο λοιπόν σκοπό την ίδρυση κόμματος που θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές του 2009, ο Ουλφκόττε διοργανώνει πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο με τίτλο «STOP στον εξισλαμισμό της Ευρώπης» την 11η Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες σχετικά μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του συλλόγου akte-islam.de. Στην ιστοσελίδα αυτή, πέραν των δηλώσεων συμμετοχής στο συλλαλητήριο, μπορεί κανείς καθημερινά να βρίσκει πληροφορίες για την δράση των ισλαμιστών πανευρωπαϊκά.

    Χαρακτηριστικές είναι και οι αναφορές στην χώρα μας. Αναφέρεται ότι προ μερικών μηνών έγινε σφυγμομέτρηση σε 23 δυτικές χώρες σχετικά με την προκατάληψη των κατοίκων τους απέναντι στους μουσουλμάνους. Η Ελλάδα παρουσίασε το υψηλότερο ποσοστό ατόμων, 21% που δεν θα ήθελαν να έχουν γείτονά τους έναν μουσουλμάνο. Είναι σαφές ότι για την ομάδα του Ουλφκόττε η βούληση και τα αισθήματα των Ευρωπαίων δεν αποτελούν λαβή για να τους κακοχαρακτηρίσει, αλλά μέσο για να καταδείξει την πραγματική διάθεση των Ευρωπαίων να δεχθούν το πολυπολιτισμικό κατασκεύασμα.

    Σημαντική δε είναι και η αναφορά στο ζήτημα του τζαμιού στην Αθήνα, όπου σημειώνεται: «Από το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που κατέρρευσε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν υπάρχουν πια τζαμιά στην Αθήνα. Τώρα όμως μαζεύονται οι μουσουλμάνοι στην ελληνική πρωτεύουσα και αγωνίζονται με ανανεωμένη αυτοπεποίθηση για να τους επιτραπεί η δημιουργία τεμένους. Οι προεγκρίσεις έχουν ήδη δοθεί από το κράτος. Την ίδια ώρα ελληνικής καταγωγής Χριστιανοί δεν δικαιούνται να κτίζουν νέες εκκλησίες στην Τουρκία».

    Τα βιβλία

    Ο Ουλφκόττε έχει γράψει αρκετά βιβλία. Αρχικά είχε ασχοληθεί με την υποκρισία των δημοσίων προσώπων και δη των δημοσιογράφων. Το βιβλίο «Ατέρμονες εγκληματίες» (Grenzenlos kriminell) αναφέρεται στο πολιτικό κατεστημένο, ενώ το «Έτσι ψεύδονται οι δημοσιογράφοι» καταγγέλλει τους ίδιους του τους συναδέλφους. Εκείνα τα βιβλία όμως που τον έκαναν γνωστό και πλέον ευραίως μισητό ήταν αυτά που πραγματεύονται τις μυστικές υπηρεσίες και τον Ισλαμισμό, πολλά εκ των οποίων έχουν απασχολήσει και διχάσει την κοινή γνώμη. Γενικώς, πάντως, σε όλα του τα γραπτά επικεντρώνει στην σύγκρουση με το Ισλάμ.

    Ένα από αυτά είναι το βιβλίο «Ο πόλεμος στις πόλεις μας», το οποίο ύστερα από καταγγελία της «Ισλαμικής ομοσπονδίας» απεσύρθη από την κυκλοφορία. Επίμαχο σημείο του βιβλίου ήταν η άποψη ότι η Ισλαμική Ομοσπονδία αποτελεί ουσιαστικά παράρτημα της Ισλαμικής Κοινότητος Milli Gorus (IGMG). Οι αγωγή αυτή και η επιδίκασή της εις βάρος του Ουλφκόττε και του εκδοτικού οίκου Άιχμπορν (Eichborn) δημιούργησε μία χιονοστιβάδα άλλων αγωγών, αφού διάφοροι μουσουλμανικοί φορείς, οργανώσεις, εταιρείες και πρόσωπα κινήθηκαν δικαστικώς με βάση την πρώτη απόφαση. Κατά την διεξαγωγή των δικών ο Ουλφκόττε προσεκόμιζε βουνά ντοκουμέντων και πληροφοριών. Βάσει αυτών των στοιχείων η Γερμανία δεν ήταν απλά τόπος εκπαιδεύσεως και αποσύρσεως Αράβων εξτρεμιστών, όπως κατέδειξε η 11η Σεπτεμβρίου. Ο Ουλφκόττε τεκμηρίωνε την άποψη ότι θρησκόληπτοι τρομοκράτες έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την ίδια την Γερμανία και ότι «εξοπλίζονται για να επιτεθούν στο κράτος δικαίου και το ίδιο το πολίτευμα των Γερμανών. Απώτερος σκοπός: ένα ισλαμικό θεοκρατικό καθεστώς». Μετά την απόσυρση το βιβλίο επανεκδόθηκε από άλλον εκδοτικό οίκο (Fischer) με πολλές αλλαγές. Παρά ταύτα έχουν ήδη κινηθεί διαδικασίες για την απόσυρση και αυτής της εκδόσεως.

    Ο Ουλφκόττε ήταν και ένας από τους κεντρικούς ομιλητές της «Ομοσπονδίας Ενώσεων Πολιτών για την προστασία της Δημοκρατίας, της Πατρίδος και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στην πρώτη συνάντηση «Κριτικής στο Ισλάμ» που διοργανώθηκε στις 2 Ιουνίου στο Βέρτχάιμ, όπου υπεγράφη και η λεγόμενη «Διακήρυξη του Βέρτχαιμ».

    Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την ανταπόκριση που θα έχει το συλλαλητήριο της Pax Europa στις Βρυξέλλες και ευχόμαστε αντίστοιχες προσπάθειες να αναδειχθούν και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.


    Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 21ης Ιουλίου 2007 της εβδομαδιαίας εφημερίδος Ελεύθερος Κόσμος.