4η Εθνικιστική Γιορτή Νεολαίας

 • Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμβριος 2004

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Εθνικιστική Γιορτή Νεολαίας της Νεολαίας Ελληνικού Μετώπου (Ν.Ε.Μ.), την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Εκατοντάδες νέοι Εθνικιστές έδωσαν δυναμικά το παρόν τους, επιβεβαιώνοντας ότι η ΝΕΜ είναι έτοιμη να πρωτοστατήσει και πάλι στους σημαντικούς εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες που έρχονται. Με πλούσιο πρόγραμμα, ποιοτικές και ενδιαφέρουσες εκθέσεις, συναυλίες και προβολές, η 4η Γιορτή εντυπωσίασε κοινό και συμμετέχοντες. Πατριωτικοί σύλλογοι και έντυπα από όλη την Ελλάδα εξέθεσαν την δράση και τη δουλειά τους, μεταφέροντας ξεκάθαρα το μήνυμα της ενότητας. Το ίδιο αυτό μήνυμα μετέφερε και η αντιπροσωπεία στελεχών της Νεολαίας Ορθόδοξου Συναγερμού που παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με ένα αφιέρωμα στα εθνικο-απελευθερωτικά κινήματα. Ο Αλί Καρδούχος γνωστός για τις φιλελληνικές του γλωσσολογικές μελέτες, αλλά και για την έντονη αντιτουρκική δράση του, μας μίλησε ως εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κόμματος του Κουρδιστάν, για τις εξελίξεις στο κουρδικό κίνημα και για τις ελληνο-κουρδικές σχέσεις.

  Εν συνεχεία ο δημοσιογράφος Γιώργος Πισσαλίδης έκανε μία ιστορική αναφορά για το Ιρλανδικό κίνημα και για την Ιντιφάντα, ενώ προβάλλονταν στην οθόνη σπάνιες φωτογραφίες και αφίσες συμπαράστασης Ευρωπαϊκών Εθνικιστικών φορέων.

  Ακολούθησε ένα μουσικό διάλειμμα, όπου τα μουσικά σχήματα έδωσαν μία γεύση για το τι θα επακολουθούσε στο τέλος.

  Τις κεντρικές ομιλίες άνοιξε ο χαιρετισμός της αντιπροέδρου της ΝΕΟΣ Πέπης Χαρίτου, η οποία τόνισε την ανάγκη ενότητας του Πατριωτικού χώρου, ενόψει των κρίσιμων Εθνικών ζητημάτων που έχουν προκύψει.

  Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΝΕΜ συναγωνιστής Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος επικέντρωσε την ομιλία του στην ανάγκη αυτοκριτικής και ανασύνταξης των ψυχικών και υλικών μας δυνάμεων, προκειμένου δυναμικά το Πατριωτικό κίνημα, αυτές τις κρίσιμες για το Έθνος μας στιγμές, να αναλάβει τον ιστορικό του ρόλο που είναι η πρωτοπορία μίας νέας μεγάλης Εθνικής Επανάστασης. «Δεν φτάνει να συμφωνούμε, πρέπει να συμμετέχουμε. Δεν φτάνει να μιλάμε για το μεγαλείο της Ελληνικής ιστορίας, πρέπει εμείς να γράψουμε ενδοξότερη. Δεν φτάνει να καταγγέλλουμε τους εχθρούς του Έθνους, πρέπει εμείς να γίνουμε η αιχμή του δόρατος της αντεπίθεσης που θα τους συντρίψει» τόνισε, βεβαιώνοντας ότι η ΝΕΜ είναι έτοιμη να ανταποκριθεί, με αίσθημα ευθύνης και ενότητας, στο αγωνιστικό κάλεσμα των καιρών μας.

  Η κεντρική ομιλία του προέδρου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Μάκη Βορίδη που ακολούθησε, ξεσήκωσε το ακροατήριο, καθώς μετέφερε το κλίμα ενότητας και αγωνιστικής εγρήγορσης, που λίγες ώρες πριν ο λαός της Θεσσαλονίκης είχε εκφράσει με ένα μαζικό συλλαλητήριο κατά των επιβουλέων της Μακεδονίας μας. Ο Μάκης Βορίδης κατήγγειλε την ενδοτική στάση των κυβερνήσεων, τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, που οδήγησε και οδηγεί το Μακεδονικό ζήτημα και όλα τα Εθνικά μας θέματα σε όλο και πιο σοβαρά αδιέξοδα. Τόνισε την ανάγκη ενότητας των Πατριωτικών δυνάμεων, την οποία οι νέες πραγματικότητες που εις βάρος της Πατρίδας και του Λαού διαμορφώνονται, καθιστούν όσο ποτέ αναγκαία.

  Εν συνεχεία ακολούθησε η καθιερωμένη βράβευση Ελλήνων Πατριωτών. Με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, η ΝΕΜ τίμησε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγωνιστών Κύπρου ΕΛΔΥΚ '74, ως κίνηση φόρου τιμής προς όλους τους βετεράνους υπερασπιστές της Κύπρου. Την τιμητική πλακέτα έλαβε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δούλας, ο οποίος συγκινημένος μίλησε για το μεγαλείο του αγώνα και της θυσίας όσων το 1974 η Πατρίδα έταξε για να υπερασπίσουν τον κυπριακό Ελληνισμό. Παρέδωσε στον πρόεδρο της ΝΕΜ ως αγωνιστική παρακαταθήκη για την Νεολαία, σπάνιες φωτογραφίες και ντοκουμέντα της ηρωικής εκείνης αντίστασης των ΕΛΔΥΚάριων, και ευχήθηκε την επιτυχία του πολιτικού αγώνα που με συνέπεια το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ διεξάγει.

  Ο παγκόσμιος πρωταθλητής kick-boxing Μιχάλης Ζαμπίδης, που είχε προγραμματιστεί να βραβευθεί, τελικώς δεν παρευρέθη, κατόπιν συνεχών και έντονων πιέσεων που τις τελευταίες μέρες δέχθηκε από την ομοσπονδία του και άλλους φορείς και πρόσωπα που μπορούν να επηρεάσουν την επαγγελματική του πορεία. Ο πρόεδρος της ΝΕΜ σχολιάζοντας το γεγονός τόνισε ότι μπορούμε να κατανοήσουμε την επιλογή αυτή ενός επαγγελματία αθλητή που βλέπει να πέφτουν πάνω του θεοί και δαίμονες απειλώντας την σκληρή και επιτυχημένη εργασία που μέχρι τώρα έχει κάνει, δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε τον ιδιότυπο αυτό «φασισμό» που η ομοσπονδία και οι άλλοι φορείς επιδεικνύουν με αυτές τις κινήσεις. Φαίνεται ότι στην εποχή μας η διωκόμενη ιδεολογία είναι αυτή του Πατριωτισμού, καθώς είναι και η μόνη που απειλεί σοβαρά το σύστημα.

  Στην συνέχεια τον λόγο είχαν οι μουσικοί. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκίνησε με παραδοσιακά τραγούδια και με την προβολή ενός βίντεο όπου ο Αντώνης Ξηλούρης (Ψαραντώνης) αφιέρωνε στην ΝΕΜ το «πότε θα κάνει ξαστεριά». Οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις απροόπτως τον κράτησαν στην Κρήτη, μακριά από την Γιορτή Νεολαίας, αλλά επέλεξε με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει την συμπαράσταση του και να επιβεβαιώσει ότι η παρουσία του θα είναι αισθητή στις Πατριωτικές εκδηλώσεις της νεολαίας.

  Μετά τα παραδοσιακά τραγούδια ήρθε η σειρά της Ρόκ, με το συγκρότημα «Γένεσις» που και πάλι σήκωσε ψηλά την αδρεναλίνη σε ένα πάρτι ζωντανής μουσικής που κράτησε μέχρι αργά.

  Καθ' όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων λειτουργούσαν εκθέσεις σκιτσογραφίας, κινηματογραφικής αφίσας και ζωγραφικής. Επίσης μία καταπληκτική έκθεση 80 φωτογραφιών του Γιάννη Καμπούρη από την περιοδεία του στα χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που προβαλλόταν με σλάιτς. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Ποταμιάνου, με πίνακες εμπνευσμένους από την Ελληνική ιστορία και δημιουργημένους ειδικά για την Γιορτή Νεολαίας.

  Και φέτος επιβεβαιώθηκε η παράδοση που θέλει κάθε Γιορτή δυναμικότερη και μαζικότερη από την προηγούμενη. Η σκληρή δουλειά των αγωνιστών της ΝΕΜ έχει μετατρέψει αυτή την εκδήλωση σε έναν θεσμό ενότητος του Πατριωτικού χώρου και δυναμικής παρέμβασης των Εθνικιστών στα νεανικά δρώμενα της χώρας μας. Αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας.

  Κατηγορία: