2ο Συνέδριο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ: ας δώσουμε πρόσωπο στην ελπίδα!

 • Δημοσιεύτηκε: 08 Μάρτιος 2005

  Το 2ο Συνέδριο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ που πραγματοποιείται στις 19-20 Μαρτίου στην Αθήνα ξεπερνάει τα αυστηρά κομματικά σύνορα, δεν είναι μία απλή κομματική διαδικασία. Επιδίωξή μας είναι αυτό το Συνέδριο να αποτελέσει εφαλτήριο για την δημιουργία ενός ΜΕΤΩΠΟΥ Εθνικής Αντιπολιτεύσεως. Αυτό άλλωστε υπηρετεί και το μήνυμα του Συνεδρίου: «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

  Αν κάναμε έναν πρόχειρο απολογισμό των επιτευγμάτων του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ από το 1998 έως σήμερα θα λέγαμε ότι η μεγαλύτερη επιτυχία μας είναι η αποδέσμευση του εθνικισμού από καταστάσεις και εικόνες που δεν έχουν οργανική σχέση με την ιδεολογία μας. Δώσαμε στον εθνικισμό ένα λόγο δυναμικό και μία σύγχρονη εικόνα. Αποκαταστήσαμε την σύνδεση του εθνικισμού με το πρόταγμα της ελευθερίας. Οριοθετήσαμε την σχέση του σύγχρονου εθνικού κράτους με την δημοκρατία, η οποία βρίσκεται σε αντίθεση με τα υπερ-εθνικά πειράματα της Ε.Ε. και της παγκοσμιοποιήσεως. Σε όλη αυτή την διαδρομή η συνεισφορά του προέδρου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Μάκη Βορίδη ήταν - και είναι - κάτι παραπάνω από καθοριστική.

  Στο πολιτικό μέρος τώρα, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ήταν το πρώτο κόμμα που έφερε στον δημόσιο διάλογο το πρόβλημα της λαθρομεταναστεύσεως με επιχειρήματα και προτάσεις, μακριά από φανατισμό και αφορισμούς. Κάναμε εκστρατεία ενημερώσεως κατά της υιοθετήσεως του Ευρώ και εναντίον της εισδοχής της Τουρκίας στην Ε.Ε. Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ήταν επίσης το πρώτο πατριωτικό κόμμα που συμμετείχε μαζικά στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοικήσεως, καταφέρνοντας μάλιστα το 2002 να λάβει αξιόλογα ποσοστά: Αθήνα 1%, Πειραιάς & Θεσσαλονίκη 1,2%, Αν. Αττική 2,2%, Καρδίτσα 4,5%.

  Είμαστε υπερήφανοι για την πορεία μας. Κρατήσαμε ψηλά την σημαία του εθνικισμού σε μία εποχή που οι ιδεολογίες του κατεστημένου (φιλελευθερισμός-σοσιαλισμός) έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια από τους ίδιους τους οπαδούς τους. Πιστεύουμε σε μία ηθική διάσταση της πολιτικής, η οποία συνδέει τα αιτήματα του πολίτη και της κοινωνίας με την προστασία της εθνικής κυριαρχίας. Ονειρευόμαστε μία Ελλάδα η οποία θα είναι υπερήφανη για τα σύγχρονα επιτεύγματά της και δεν θα βαυκαλίζεται μόνο με το παρελθόν της.

  Θέλουμε οι πολίτες να επιστρέψουν στην πολιτική και αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν παύσουμε να ομιλούμε για «μονόδρομο», «ότι δεν αλλάζει τίποτα» και «όλοι τα ίδια είναι». Μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα «δεν αλλάζουν τα πράγματα και τα πρόσωπα». Σε μία δημοκρατία που σέβεται τον εαυτό της οι πολίτες της μπορούν να αλλάξουν τα πάντα με τον αγώνα, την συμμετοχή και την ψήφο τους.

  Σκοπός του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ σήμερα είναι η μέγιστη δυνατή σύνθεση των ιδεών και των προτάσεων του πατριωτικού κινήματος. Θέλουμε ένα Κίνημα που θα υπερασπίζεται τις αξίες του Ελληνισμού και θα δίνει διέξοδο στις αγωνίες του Έλληνα πολίτη. Ξαναδίνοντας την αίσθηση του Έθνους στην κοινωνία, συνδέοντας τις εύλογες ατομικές επιλογές με την προάσπιση της εθνικής ταυτότητος. Κανένας πολίτης δεν μπορεί να νοιώθει ελεύθερος και ευτυχής όταν η πατρίδα του βρίσκεται σε κατάσταση υποτέλειας και παρακμής.

  Επιπροσθέτως, η συμμετοχή του προέδρου του ΛΑ.ΟΣ. Γιώργου Καρατζαφέρη την 1η ημέρα του Συνεδρίου αποδεικνύει ότι υπάρχει κοινή βούληση προς την δημιουργία ενός αποτελεσματικού και ριζοσπαστικού πατριωτικού κινήματος. Οι δυσκολίες του αγώνος δεν υποτιμούνται, αλλά πιστεύω ότι η θέλησή μας θα υπερνικήσει όλα τα εμπόδια του πολιτικού κατεστημένου.

  Οι αγώνες που δώσαμε έως σήμερα αποτελούν την ηθική μας δέσμευση για το μέλλον. Δεν θα υπήρχε αύριο, αν δεν είχαμε κρατήσει γερά όλα αυτά τα χρόνια, αν δεν είχαμε υπερασπισθεί την κοσμοθεωρία του εθνικισμού, αν δεν είχαμε σφυρηλατήσει την συνείδησή μας μέσα στην μάχη, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Υπάρχει ελπίδα για την πατρίδα μας γιατί απλά υπάρχουμε εμείς!

  Το 2ο Συνέδριο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ είναι Συνέδριο Πίστεως και Αγώνος. Ερχόμαστε από πολύ μακριά και θα συνεχίσουμε το αέναο διάβα του Ελληνισμού στην ιστορία. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτός είναι ο αγώνας μας, αυτή είναι η απάντησή μας στους γραικύλους.

  Κατηγορία: