2ο Συνέδριο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και ΛΑ.Ο.Σ. δημιουργούν μαζί την Εθνική Αντιπολίτευση

 • Δημοσιεύτηκε: 20 Μάρτιος 2005

  Το Σάββατο 19 Μαρτίου και την Κυριακή 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το 2ο Συνέδριο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο PRESIDENT, με κεντρικό μήνυμα «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Η συμμετοχή στο Συνέδριο ήταν μαζική (πάνω από 500 άτομα), οι εισηγήσεις ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, η ομιλία του Μάκη Βορίδη για το μέλλον του Ελληνικού εθνικισμού εμπεριστατωμένη. Το σπουδαιότερο όμως γεγονός του Συνεδρίου ήταν η κοινή πολιτική πορεία που χαράχθηκε με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό για ένα ισχυρό και αποτελεσματικό ΜΕΤΩΠΟ Εθνικής Αντιπολιτεύσεως.

  Η ομιλία του Γιώργου Καρατζαφέρη την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου αποτέλεσε την αφετηρία αυτής της κοινής πορείας. Ο κ. Καρατζαφέρης με μία μεστή τοποθέτηση ξεκαθάρισε τα πράγματα: «Θέλω κοινή πορεία με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και τον Μάκη Βορίδη για να δημιουργήσουμε την ισχυρή πατριωτική αντίσταση. Σχηματικά θα το πω, αν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είναι διμοιρία και ο ΛΑ.Ο.Σ. λόχος, τότε αυτό που θα δημιουργήσουμε μαζί θα είναι τάγμα. Και για να γίνει αυτό θα χρειασθούμε τους καλύτερους αξιωματικούς του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Δεν πρέπει να χάνουμε ούτε λεπτό. Θα πρέπει τα στελέχη των δύο κομμάτων να έρθουν κοντά για τον κοινό αγώνα. Γι' αυτό προτείνω από αυτό το βήμα στον Μάκη Βορίδη 10 στελέχη του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ να έρθουν μαζί με την αποστολή του ΛΑ.Ο.Σ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα τέλη Απριλίου. Καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας».

  Το Συνέδριο παρακολούθησε την πρώτη ημέρα και πολυμελής αντιπροσωπεία του ΛΑ.ΟΣ. που αποτελείτο από τους: πρέσβη Γεώργιο Γεωργίου (αναπληρωτής πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.), Γεώργιο Παπαχριστόπουλο (Γενικός Διευθυντής), Σπύρο Σταθόπουλο (Γ.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής), 'Αδωνι Γεωργιάδη (υπεύθυνος Γραφείου Τύπου), Αθανάσιο Μυλωνόπουλο (εκδότης της Α1), Σωτήρη Σοφιανόπουλο, Απόστολο Μπαμίχα (υπεύθυνος συνδικαλιστικού), Χρήστο Καλαποθαράκο και Τάσο Διακογεωργίου (περιφερειάρχες), Όθωνα Φλωράτο (Κεντρική Διοίκηση), Νίκο Μελά (πρόεδρος Νεολαίας), Θανάση Πλεύρη και Αικατερίνη Γλυκού-Φωτεινιά (Γραμματεία Παιδείας & Πολιτισμού).

  Είναι πολύ σημαντικό όμως ότι το Συνέδριο παρακολούθησε και απηύθυνε και χαιρετισμό ο τέως υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λευτέρης Βερυβάκης. Σε συνδυασμό και με το τηλεγράφημα που απέστειλε ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εμμανουήλ Μπαντουβάς αποδεικνύεται ότι ο πολιτικός διάλογος στην Ελλάδα μπορεί να διεξαχθεί σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, ανεξαρτήτως της ιδεολογικής αφετηρίας και της ιστορικής διαδρομής των ομιλητών, αν αποφεύγονται στερεότυπα και «εύκολες λύσεις». Ο χαιρετισμός του κ. Βερυβάκη απέδειξε ότι η θέση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ότι «η διάκριση πλέον δεν είναι μεταξύ μίας Δεξιάς και μίας Αριστεράς, αλλά μεταξύ πατριωτών και διεθνιστών» είναι σωστή, καθώς ο κ. Βερυβάκης ανέδειξε την σημασία όλων των πατριωτικών δυνάμεων στον αγώνα εναντίον της παγκοσμιοποιήσεως, τονίζοντας παράλληλα, ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε τις ιδεολογικές διαφορές που υπάρχουν στις συνιστώσες του αντι-παγκοσμιοποιητικού μπλοκ.

  Το Συνέδριο τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο συγγραφέας Ανδρέας Δενδρινός, ο δημοτικός σύμβουλος Πετρουπόλεως Γιάννης Αλειφτήρας, το ιστορικό στέλεχος του Βορειοηπειρωτικού αγώνος Κώστας Κυριακού, ο εκδότης του Στόχου Σάββας Χατζηπαρασκευάς, ο Σωκράτης Ψαρράς του Πατριωτικού Συλλόγου Θερμοπύλες. Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Πολύδωρος Δάκογλου (τέως αρχηγός του ΕΝ.Ε.Κ.), ο Πατριωτικός Σύλλογος Σάρισα της Πιερίας, ο Πατριωτικός Σύλλογος Αχιλλεύς της Λαμίας και ο Γιάννης Μαλλιαράκης (του απόδημου Ελληνισμού της Γαλλίας).

  Το Συνέδριο ξεκίνησε με την εντυπωσιακή «Τελετή της Σημαίας», στην οποία τα μέλη της Ν.Ε.Μ. μπήκαν στον χώρο του Συνεδρίου σε παράταξη κρατώντας τις Ελληνικές σημαίες, τις οποίες απέθεσαν σε ειδικό χώρο, υπό τους ήχους επικής μουσικής. Κατόπιν πήραν θέση στο προεδρείο τα μέλη του Π.Γ. και ο Μάκης Βορίδης κήρυξε την επίσημη έναρξη του 2ου Συνεδρίου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

  Στο πρώτο μέρος υπήρχαν 5 βασικές εισηγήσεις:

  • Ο αρχηγός της Ν.Ε.Μ. Γιάννης Παναγιωτακόπουλος ανέλυσε τον ρόλο της εθνικιστικής νεολαίας στον αγώνα για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, ως την εθνική πρωτοπορία για την αναγέννηση του Ελληνισμού από την παρακμή.
  • Ο συγγραφέας Δημήτρης Δημόπουλος αναφέρθηκε στις αξίες της ιδεολογίας του εθνικισμού, τονίζοντας τον «ριζοσπαστικό συντηρητισμό» αυτών των αξιών, οι οποίες συνδέουν το χθες με το σήμερα και το αύριο.
  • Ο Γιάννης Κουριαννίδης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην ύπαρξη «εθνικών θεμάτων» εντός της Ε.Ε., λέγοντας ότι τα έθνη δεν έχουν εξαφανισθεί για να μην υπάρχουν εθνικά θέματα και διεκδικήσεις και ότι οι Έλληνες πατριώτες πάντα θα ενδιαφέρονται για την υπεράσπιση των Ελλήνων που ζουν έξω από τα σύνορά μας.
  • Ο αντιδήμαρχος Λαμίας Γιώργος Σαγιάς επεσήμανε την ανάγκη συμμετοχής των εθνικιστών στις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοικήσεως, ώστε οι εθνικιστές να μπορούν να παρέμβουν ουσιαστικώς στην επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.
  • Ο Χρήστος Χαρίτος ανέλυσε την ανάγκη ενότητος των Ελλήνων πατριωτών απέναντι στο διεφθαρμένο και ξενόδουλο πολιτικό κατεστημένο, τονίζοντας την ιστορική ευκαιρία που διαμορφώνεται σήμερα για το πατριωτικό κίνημα ως την μόνη εθνική και κοινωνική εναλλακτική.

  Ακολούθως, είχαμε την ομιλία Καρατζαφέρη (αναφερθήκαμε προηγουμένως) και την ομιλία του Μάκη Βορίδη. Ο πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ανέλυσε όλη την αγωνιστική πορεία του κόμματος έως σήμερα, την συμβολή μας στον επανακαθορισμό της ιδεολογίας του εθνικισμού και την σύνδεσή του με την αξία της ελευθερίας. Κατόπιν, περιέγραψε το σημερινό πολιτικό πλαίσιο με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ακολουθεί τα χνάρια του ΠΑΣΟΚ χωρίς καμμία διαφοροποίηση στα μεγάλα θέματα (λαθρομετανάστευση, σχέδιο Ανάν, είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε., Ευρωσύνταγμα κ.λπ). Ο κ. Βορίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αγωνιστική και πολιτική συσπείρωση σήμερα όλων των Ελλήνων πατριωτών, μία ενότητα που θα βασίζεται στην ιδεολογική συνοχή, την αγωνιστική δράση και σε δοκιμασμένα στελέχη που κράτησαν ψηλά τις αξίες του εθνικισμού όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια.

  Επιπροσθέτως, ο Μάκης Βορίδης επεσήμανε ότι ο Γ. Καρατζαφέρης και ο ΛΑ.Ο.Σ. κατάφεραν μετά από πάρα πολλά χρόνια να δημιουργήσουν μία πατριωτική αντίσταση στην Ελληνική κοινωνία, γι' αυτό πρέπει όλα τα στελέχη του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και όλοι οι πατριώτες να στηρίξουν ολόπλευρα και ολόψυχα αυτό τον αγώνα, δημιουργώντας ένα ΜΕΤΩΠΟ Εθνικής Αντιπολιτεύσεως που θα εξελιχθεί στην «εναλλακτική στο σύστημα». Για εμάς υπάρχει ένας δρόμος και μία ευθύνη, να δώσουμε την μάχη με τον Γ.Καρατζαφέρη μέσα από το ίδιο χαράκωμα. Αυτή η μάχη είναι η μόνη ελπίδα για το Ελληνικό έθνος, κατέληξε ο κ. Βορίδης μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα από τους συνέδρους.

  Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου έληξε με την παράθεση γεύματος στον χώρο του PRESIDENT.

  Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε νωρίς το πρωΐ της Κυριακής με τα εσωτερικά θέματα του συνεδρίου. Έγινε συζήτηση επί του καταστατικού ώστε να γίνει πιο λειτουργικό. Κατόπιν, συζητήθηκαν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και το πώς θα προχωρήσει η συνεργασία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ με τον ΛΑ.Ο.Σ. προκειμένου να υπάρξει ένα δυνατό και ενωμένο πατριωτικό κίνημα. Κοινή συνισταμένη όλων των θέσεων ήταν η ειλικρινή επιθυμία να υπάρξει ένα δυνατό πατριωτικό κίνημα, το οποίο θα καταφέρει να αμφισβητήσει την κυριαρχία του πολιτικού κατεστημένου, αλλάζοντας το ιστορικό γίγνεσθαι για την κοινωνία και το Ελληνικό Έθνος.

  Κατόπιν έγινε η εκλογή των νέων καταστατικών οργάνων του κόμματος: Πρόεδρος επανεξελέγη ομοφώνως ο Μάκης Βορίδης, εκλέχθηκε νέα 40μελή Κεντρική Επιτροπή, η οποία με την σειρά της εξέλεξε το νέο 11μελές Πολιτικό Γραφείο. Στο Πολιτικό Γραφείο εκλέχθησαν οι: Μάκης Βορίδης, Θεοδόσης Αθανασάς, Χρήστος Χαρίτος, Φαίδων Δημόπουλος, Νίκος Βασιλόπουλος, Δημήτρης Δημόπουλος, Σπύρος Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιαννάκενας, Γιάννης Κουριαννίδης, Νίκος Νικολαϊδης, Γιάννης Παναγιωτακόπουλος.

  Την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου χαιρέτησε ο Κώστας Πλεύρης, ο οποίος συνεχάρη τον Μάκη Βορίδη και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ για τον ιδεολογικό και πολιτικό αγώνα που έχουν κάνει για τον Ελληνικό εθνικισμό, πάντα με συνέπεια και σοβαρότητα, και επεσήμανε και αυτός με την σειρά του την ανάγκη για ενότητα των Ελλήνων πατριωτών.

  Πιστεύουμε ότι στο 2ο Συνέδριο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ τέθηκαν οι βάσεις για ένα ισχυρό και ενωμένο πατριωτικό κίνημα. Η θέληση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και του Μάκη Βορίδη, η βούληση του Γ.Καρατζαφέρη και των συμμαχητών του ΛΑ.Ο.Σ., η επιθυμία όλων των Ελλήνων πατριωτών, η ανάγκη της ιστορίας και της κοινωνίας μας, όλα αυτά οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση. Το μήνυμα του Συνεδρίου «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» πήρε σάρκα και οστά από το απόγευμα κιόλας της 19ης Μαρτίου. ΩΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!

  Κατηγορία: