Φόρος τιμής στον μεγάλο Έλληνα Ίωνα Δραγούμη

  Δημοσιεύτηκε: 25 Ιούλιος 2018

  Για 36η συνεχόμενη χρονιά τιμήθηκε ο Ίων Δραγούμης στο σημείο όπου δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 1920. Την Τετάρτη 25 Ιουλίου στην ιστορική πλέον λευκή στήλη (Βασ. Σοφίας 77, έναντι «Χίλτον») η Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων, με μια σειρά από ομιλίες, απέτισε φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα αγωνιστή και φιλόσοφο και διατράνωσε την απόφαση των μελών της να υπερασπιστούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, που ο Δραγούμης και οι συναγωνιστές του ελευθέρωσαν με αίμα και θυσίες.

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα στο βαρύ κλίμα των ημερών για την εθνική τραγωδία της απώλειας τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι. Την ευθύνη του συντονισμού είχε ο Ιωάννης Παναγιωτακόπουλος. Ομιλητές, ο δημοσιογράφος της «δημοκρατίας» Παναγιώτης Λιάκος και ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γεώργιος Δημητρούλιας.

  Στεφάνια κατέθεσαν οι Βασίλης Στυλιανέσης (ιστότοπος «Αιώνια Ελληνική Πίστις»), Ελίνα Μαστέλλου - Γιαννάκενα (εκδόσεις «Πελασγός»), Δημήτριος Γερογιάννης (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ «Ναπολέων Ζέρβας»), Όθων Φλωράτος (Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Ερευνών «Ίων Δραγούμης»), Γεώργιος Δημητρούλιας (δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας), Ιωάννης Γιαννάκενας (Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων).

  Η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι και τον εθνικό ύμνο. Η εκδήλωση αποτελεί το πρώτο μέρος της «Γιορτής του Ίωνος 2018», που θα ολοκληρωθεί όπως κάθε χρόνο με την ημερίδα-φεστιβάλ, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

  Κατηγορία: