του Κάρολου Γεροβασιλείου

  Δημοσιεύτηκε: 23 Οκτώβριος 2007

  Το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής του Α.Π.Θ. το Συνέδριο «Κοινωνία και Ψυχική Υγεία», το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από την Ε.Ε. στα πλαίσια των Δράσεων για την άρση των εμποδίων κοινωνικής ένταξης και εργασιακής ενσωμάτωσης κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων. Η τέταρτη και τελευταία συνεδρία τιτλοφορούνταν «Μετανάστευση και Μετανάστες» και μετά από τις τέσσερις εισηγήσεις ακολούθησε η καθιερωμένη συζήτηση.

  Δημοσιεύτηκε: 12 Οκτώβριος 2007

  Αντιγράφω από εφημερίδα: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα ΜΜΕ διότι αντιμετώπισαν με σοβαρότητα το πρόβλημα. Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι καταδικάζουμε κάθε εκδήλωση βίας από όποιον κι αν προέρχεται. Δεν υπάρχει πολιτικά μια διάσταση οικογενειακής και συλλογικής ευθύνης για το κόμμα μας. Κι από δω και πέρα κανείς πρέπει να σκεφτεί γιατί μόνον ο αναμάρτητος πρώτος τη λίθο βαλέτω». Κάθε φράση πιο υποκριτική από την προηγούμενη. Το ψέμα και η υποκρισία σε όλο τους το μεγαλείο από το στόμα του «μεγάλου προοδευτικού αντιφασίστα αντιρατσιστή ηγέτη».

  Δημοσιεύτηκε: 10 Ιούνιος 2007

  Το πρωί της Κυριακής έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη η προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας. Ακούστηκαν πολλά κατά τους χαιρετισμούς και τις τοποθετήσεις των διαφόρων στελεχών, δυστυχώς τα περισσότερα σοβαροφανή και επουσιώδη. Δυστυχώς, γιατί η Ν.Δ. αποτελεί το μεγαλύτερο κόμμα στην Πατρίδα μας, άρα η Πατρίδα την έχει ανάγκη, άρα τα στελέχη της οφείλουν να είναι σοβαρά και να ασχολούνται με τα ουσιώδη προβλήματα, εθνικά και κοινωνικά, αντί να αναλώνονται σε θεατρινισμούς και σε κούφια λόγια.

  Δημοσιεύτηκε: 20 Ιούνιος 2006

  Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, πληροφορήθηκα ότι (επιτέλους) ο υπουργός δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρας ζήτησε από το υπουργείο δικαιοσύνης των Η.Π.Α. την μεταφορά του ήρωα κατασκόπου Σταύρου Λάλα στην Ελλάδα για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του. Με αγανάκτηση αναλογίστηκα για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η τεράστια ολιγωρία τόσα χρόνια;