του Γιάννη Τσιλιμίγκρα

  Δημοσιεύτηκε: 04 Δεκέμβριος 2009

  Ευτυχώς υπάρχουν και κράτη όπου λύνονται τα ζητήματα δημοκρατικά, με δημοψηφίσματα από την βάση. Την περασμένη Κυριακή οι Ελβετοί πολίτες αγνόησαν τις εκκλήσεις των τραπεζών και των επιχειρηματιών και αποφάσισαν με 57,5% να μην υψωθεί στο εξής κανένας νέος μιναρές στην χώρα τους. Το ΝΑΙ στην απαγόρευση των μιναρέδων επικράτησε σε 22 από τα 26 καντόνια, αν και οι «πολιτικώς ορθές» δημοσκοπήσεις προέβλεπαν επικράτηση του ΟΧΙ. Στην Ελβετία των 8.000.000 ζουν 400.000 μουσουλμάνοι.

  Δημοσιεύτηκε: 23 Ιούλιος 2009

  Η 24η Ιουλίου, επέτειος της Μεταπολίτευσης, τιμάται κάθε χρόνο από το 1976 με δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο. Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα μηνύματα του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών έχουν κοινό παρονομαστή το πόσο «ισχυρή, ελεύθερη, αναπτυγμένη, σύγχρονη χώρα έχουμε και πόσο σταθερή είναι η Δημοκρατία μας που επιλέγει την πορεία της μέσα από την ελεύθερη βούληση του λαού της, χωρίς προστάτες, δυνάστες και τοποτηρητές».

  Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλιος 2009

  Αυτό που φοβόμαστε έγινε. Με αεροσκάφος που έφερε το όνομα και τα διακριτικά "Δημοκρατία της Μακεδονίας" προσγειώθηκε τελικά το Σάββατο 27 Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι μαζί με την αντιπροσωπεία της χώρας του για τη σύνοδο των Yπουργών Eξωτερικών των 56 χωρών του ΟΑΣΕ. Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε "κατ' εξαίρεση άδεια" στο σκοπιανό κυβερνητικό αεροσκάφος με τα διακριτικά "MKD" (Makedonija) για διέλευση από τον ελληνικό εναέριο χώρο και προσγείωση στο νησί των Φαιάκων προκειμένου ο κ.

  Δημοσιεύτηκε: 12 Ιούνιος 2009

  Πολύς λόγος έγινε πάνω στο ζήτημα της πρωτοφανούς αποχής στις Ευρωεκλογές. Αν συνυπολογίσει κανείς τον αριθμό των λευκών και των άκυρων ψηφοδελτίων, το ποσοστό της συνειδητής αποχής άγγιξε το 50% σε ένα λαό κατεξοχήν πολιτικοποιημένο, ο οποίος εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την απαξίωση του προς τα πολιτικά κόμματα στο σύνολό τους.

  Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούνιος 2009

  Με αφορμή τα επεισόδια που προκαλούν οι μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας. Τα οποία πυκνώνουν επικίνδυνα και γίνονται περισσότερο βίαια. Η βαρβαρότητα σε πλήρη έξαρση. Επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, προπηλακισμοί πολιτών που διάλεξαν λάθος εποχή να γεννηθούν Έλληνες, επιθέσεις σε ανυποψίαστους τουρίστες και βανδαλισμοί. Εκατοντάδες μετανάστες να αναποδογυρίζουν αυτοκίνητα και μηχανάκια, σπάνε τζαμαρίες καταστημάτων, τηλεφωνικούς θαλάμους, στάσεις λεωφορείων και πετούν κάδους απορριμμάτων στη μέση του δρόμου.

  Δημοσιεύτηκε: 02 Απρίλιος 2009

  Το διαβάσαμε και αυτό. Για να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής όξυνση της εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών, πρέπει η ΕΛ.ΑΣ. να προσλάβει αλλοδαπούς αστυνομικούς («Μετανάστες κατά του εγκλήματος», Μ.Ροζάκος, «Ελεύθερος Τύπος», 27/3/2009). Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι συνεργάτες του Υφυπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη εξετάζουν σοβαρά το θέμα, ενώ αντίστοιχη εισήγηση έχει καταθέσει παλαιότερα και ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κώστας Μπίτσιος. Στόχος της πρόσληψης αλλοδαπών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ.

  Δημοσιεύτηκε: 05 Φεβρουάριος 2009

  Ο «διάλογος για την Παιδεία» βραχυκυκλώνει πριν καν ξεκινήσει. Ακόμα δεν έχουν διευκρινισθεί τα βασικά, όπως το εύρος των θεμάτων και το περιεχόμενο του, το χρονοδιάγραμμα, ποιος προεδρεύει και ποιος εισηγείται, ο ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ). Με τον τραγέλαφο, ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ Θάνος Βερέμης και ο τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπαμπινιώτης να ξεκατινιάζονται στα media για το ποιος θα διευθύνει τον περίφημο «διάλογο».

  Δημοσιεύτηκε: 14 Ιανουάριος 2009

  Η όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας στον εναέριο χώρο του ανατολικού Αιγαίου με πυκνές παραβιάσεις, εμπλοκή σε σκληρές αερομαχίες, ακόμα και υπερπτήσεις μόλις 100 μέτρα πάνω από τα Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι αποτελεί ένα σαφές μήνυμα της γειτονικής χώρας. Η Άγκυρα περνά σε ένα νέο επίπεδο προκλητικότητας. Δεν αμφισβητεί μόνο το εύρος των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου μας, νησίδες και βραχονησίδες -αφού κατοχύρωσε με τις συμφωνίες της Μαδρίτης και του Ελσίνκι ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει ενυπογράφως την ύπαρξη "γκρίζων ζωνών".

  Δημοσιεύτηκε: 19 Σεπτέμβριος 2008

  Μέσα στο καλοκαίρι ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε πως καθιστά προαιρετικό το μάθημα των Θρησκευτικών. Για να φανεί αρεστός σε ποιόν άραγε; Δεν μπορώ να καταλάβω. Λύθηκαν όλα τα σημαντικά προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης όπως το θέμα των ιδιωτικών ΑΕΙ, βρέθηκε καταλληλότερο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, βελτιώθηκε η υλικοτεχνική υποδομή στα σχολεία, έγιναν ανθρώπινες οι συνθήκες για τους ωρομίσθιους καθηγητές που αμείβονται με 6,5 ευρώ την ώρα κ.λπ.

  Δημοσιεύτηκε: 03 Σεπτέμβριος 2008

  Τα άγρια επεισόδια κατά των Κυπρίων με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού με την Ανόρθωση ήταν προσχεδιασμένα με στόχο την ένταση μεταξύ των Ελλήνων της Ελλάδας και της Κύπρου. Κατάφεραν να πλήξουν καίρια την συμπάθεια αρκετών ελληνόψυχων Κυπρίων προς τους Ελλαδίτες αδελφούς τους. «Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε στην Τουρκία» ήταν το παράπονο των Κυπρίων φιλάθλων και των παραγόντων. Η Ανόρθωση πριν 3 χρόνια είχε αποκλείσει από τα ευρωπαϊκά κύπελλα την Τράμπζονσπορ στην Τραπεζούντα.

  Σελίδες