του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου

  Δημοσιεύτηκε: 17 Ιούνιος 2016

  Στο προηγούμενο φύλλο ο «Ελεύθερος Κόσμος» σε άρθρο για τον εθνικό χώρο είχε προβλέψει, όπως βλέπετε και στο σχετικό δημοσίευμα, ότι «ένας δεξιός δημοκράτης όπως ο Κρανιδιώτης είναι πολύ πιθανόν να ιδρύσει κόμμα, αλλά είναι απίθανο το κόμμα αυτό να είναι εθνικιστικό».

  Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2016

  «Το Κράτος είμαι εγώ» που είπε ο Λουδοβίκος ο ΙΔ’ τον 17ο αιώνα, σε μία Γαλλία που περνούσε από την φάση της αποκέντρωσης σε μία κρατική οντότητα, που οδήγησε στην εμποροκρατία και μετά στην «Γαλλική Επανάσταση» φαίνεται ότι έχει μιμητές. Όχι τόσο βέβαια στο μοντέλο της κρατικής διοίκησης, αλλά στην νοοτροπία διαχείρισης προσώπων και καταστάσεων.

  Δημοσιεύτηκε: 31 Μάρτιος 2016

  Με το να γράφουμε ότι «στην ζωή και στην φύση κανένα κενό δεν μένει για πολύ καιρό ακάλυπτο», σίγουρα δεν θα έχουμε πει κάτι το καινοφανές, ούτε θα έχουμε ανακαλύψει κάποιο νέο θεώρημα. Με το να πούμε επίσης ότι στον πολιτικό χώρο που βρίσκεται γύρω από την Χρυσή Αυγή και μέχρι την Νέα Δημοκρατία υπάρχει κενό, επίσης δεν θα πρωτοτυπήσουμε.

  Δημοσιεύτηκε: 23 Οκτώβριος 2015

  Το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου ήταν εν πολλοίς αδιάφορο. Γιατί οι πολιτικές, που θα ακολουθούσε όποια κυβέρνηση προέκυπτε από αυτές, ήταν προδιαγεγραμμένες. Όμως αυτές οι εκλογές είχαν, τελικά, μία σημαντική κοινωνική διαπίστωση να δώσουν.

  Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμβριος 2014

  Όταν ο «Ελεύθερος Κόσμος» σταμάτησε την έντυπη έκδοσή του, αν κάποιος μου έλεγε ότι η εφημερίδα αυτή θα βρισκόταν και πάλι στα περίπτερα θα τον θεωρούσα τρελό. Και αυτό γιατί γνωρίζω πολύ καλά και από πρώτο χέρι τις δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος. Δυσκολίες οικονομικές, τεχνικές, αλλά και πρωτίστως ψυχικές, γιατί όποιος θέλει να εκδώσει ένα πατριωτικό έντυπο έχει απέναντι του τόσο την εχθρότητα των καθεστωτικών-συστημικών δυνάμεων όσο και την βλακεία που πλημμυρίζει το εσωτερικό του συγκεκριμένου χώρου.

  Δημοσιεύτηκε: 22 Απρίλιος 2014

  Η Δευτέρα του Πάσχα δεν ενδείκνυται για επετείους. Μπορεί το πασχαλινό αρνί και φέτος, λόγω μνημονίου, να ήταν ισχνότερο από άλλες χρονιές ή αγορασμένο με 3,90 ευρώ από γερμανική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ, αλλά σε κάθε περίπτωση η πέψη δεν συνάδει με βαθυστόχαστες αναλύσεις.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβρουάριος 2014

  Τις τελευταίες ημέρες στο Διαδίκτυο γράφτηκε μία σειρά κειμένων, τα οποία φέρουν τον υπογράφοντα ως συνομιλητή με μια υποτιθέμενη φράξια της Χρυσής Αυγής και ως έτοιμο να επιστρέψει στο κόμμα αυτό ή σε κάποιο καινούριο που υποτίθεται ότι μπορεί να δημιουργηθεί. Τα γραφόμενα αυτά είναι αποτέλεσμα ξεκάθαρης δημοσιογραφικής φαντασίας και θεωρώ ότι αποσκοπούν στο να φουντώσουν εσωκομματικά θέματα στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Οκτώβριος 2013

  H κρατική μεθόδευση στις συλλήψεις των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, η δημοσιογραφική βλακεία και η αντι-εθνικιστική υστερία που ακολούθησαν, δεν πρέπει να μας εμποδίσουν να εξετάσουμε με νηφαλιότητα τα γεγονότα αυτά και κυρίως να εξάγουμε συμπεράσματα χρήσιμα, γι' αυτό που λέμε πατριωτικό χώρο.

  Δημοσιεύτηκε: 23 Σεπτέμβριος 2013

  Τον τελευταίο καιρό είναι πολύ εύκολο, για να μην πω ότι έχει γίνει της μόδας να κατηγορεί κάποιος την Χρυσή Αυγή. Με το «κάποιος» δεν αναφέρομαι μόνον στους κυβερνητικούς παράγοντες και τα δημοσιογραφικά τους παπαγαλάκια, αλλά και σε ανθρώπους που κινούνται στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο. Το παράδοξο είναι ότι κάποιοι από αυτούς τους τελευταίους, όσο και ορισμένοι δημοσιογράφοι, μέχρι λίγο πριν το τραγικό συμβάν της Τρίτης, φλέρταραν με την Χρυσή Αυγή, περιμένοντας άλλος κάποια θεσούλα, άλλος ίσως κάποιο χαρτζιλίκι.

  Δημοσιεύτηκε: 12 Σεπτέμβριος 2013

  Οι εξελίξεις με επίκεντρο την Συρία, αλλά και γενικότερα στην Μέση Ανατολή, δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο την γύμνια που υπάρχει στον τόπο μας σε ό,τι αφορά στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Γύμνια που δεν περιορίζεται στην πολιτική του yes man των εκάστοτε κυβερνήσεων, αλλά εκτείνεται και στην έλλειψη φαντασίας ή και ξεκάθαρης στάσης της αντιπολίτευσης, είτε αυτή είναι αριστερή είτε έχει δεξιές - εθνικές εκφάνσεις.

  Σελίδες