Τιμήθηκε η μνήμη του Παύλου Μελά στην Θεσσαλονίκη

  Δημοσιεύτηκε: 18 Οκτώβριος 2015
  18.10.2015: Ο Γιάννης Κουριαννίδης καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Παύλου Μελά.
  18.10.2015: Πολλοί Θεσσαλονικείς τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, η εκδήλωση τιμής και μνήμης προς τον μακεδονομάχο Παύλο Μελά, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 111 χρόνων από τον ηρωικό θάνατό του στο χωριό Στάτιστα (σήμερα Μελάς) της Καστοριάς, ημερομηνία που καθιερώθηκε ως ο επίσημος εορτασμός του Μακεδονικού Αγώνα.

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία της Επιτροπής Συλλογικοτήτων για την Εθνική Μνήμη και Τιμή, που ιδρύθηκε πρόσφατα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, και απετέλεσε την πρώτη ανοικτή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν όλοι οι φορείς που την συναποτελούν. Επρόκειτο για μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε «εν ροή», σε διάστημα μίας ώρας, κατά την οποία οι εκπρόσωποι των φορέων, αλλά και απλοί πολίτες, κατέθεσαν άνθη και στέφανα στον ανδριάντα του ήρωα, στο πάρκο απέναντι από τον Λευκό Πύργο. Συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Θέρμης, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Θερμαϊκού, οι «Δεσμοί Ελλήνων», ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, το Κίνημα «Ελευθερία», η «Μακεδονική Πρωτοπορία», ο σύλλογος «Τετρακτύς», η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», o σύλλογος «Εθνεγερσία» και το αρχαιοπρεπές οπλιτικό άγημα «Άρες Άναξ».

  Σύντομη αναφορά στην προσωπικότητα του Παύλου Μελά και των ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα έκανε εκ μέρους των διοργανωτών ο Γιάννης Κουριαννίδης. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο που έψαλλαν όλοι οι παρασταθέντες.

  Κατηγορία: