Τα επιχειρήματα του ΚΚΕ για τη Γενοκτονία των Ποντίων θα τα ζήλευαν και οι Γκρίζοι Λύκοι

  • Δημοσιεύτηκε: 18 Ιούλιος 2017

    Παρακαλούνται οι επιβάτες της στήλης να δέσουν τις ζώνες τους, να κλείσουν τα τραπεζάκια μπροστά τους, να απενεργοποιήσουν τάμπλετ, υπολογιστές και φορητά τηλέφωνα και να διαβάσουν ένα διδακτικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην τελετή έναρξης του 19ου Συναπαντήματος Ποντιακής Νεολαίας στην Παναγία Σουμελά, στα υψώματα του Βερμίου, που έγινε την Παρασκευή:

    «Οι Έλληνες του Πόντου είχαν απέναντί τους πριν απ’ όλα την τούρκικη αστική τάξη, που με το γενικευμένο αιματοκύλισμα επεδίωκε να εκτοπίσει το ανταγωνιστικό για αυτήν ελληνικό κεφάλαιο. Απέναντί τους, όμως, είχαν δυστυχώς, όπως αποδείχτηκε - κι ας μη φαινόταν τότε και τόσο καθαρά - και την ελληνική αστική τάξη, πού χρησιμοποίησε αδίστακτα τους πληθυσμούς στον Πόντο ως αντιπερισπασμό και ως μέσο πίεσης για τα δικά της ανταγωνιστικά συμφέροντα, εγκαταλείποντάς τους την τελευταία κρίσιμη στιγμή στην τύχη τους. Αυτοί οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων, της ελληνικής και της τουρκικής, συνεχίζονται και σήμερα σε νέο, φυσικά, πλαίσιο».

    Το πιάσατε το υπονοούμενο, επιβάτες των αερογραμμών μας; Οι Έλληνες πλούσιοι γενοκτόνησαν συνεταιρικά με τους Τούρκους φραγκάτους τους Ποντίους. Δεν ήταν εθνικό το ζήτημα. Δεν είναι γενοκτόνοι οι Τούρκοι, αλλά ο καπιταλισμός! Τα τάλαρα, τα γρόσια, τα σελίνια μονά και διπλά, απλωμένα σε ελληνοτουρκικά τραπέζια κεφαλαιούχων κόψαν κεφάλια και ρίχναν τους Ποντίους στα βάραθρα.

    Και οι Έλληνες του εθνικού Κέντρου βάλανε μαχαίρι στους Έλληνες του Πόντου, μαζί με τον Κεμάλ! Αυτό το απόσπασμα από την ομιλία Κουτσούμπα αρκεί για να δείξει σε έναν εχέφρονα άνθρωπο τι σημαίνει κομμουνισμός.