Συμπαιγνία κράτους και αριστεριστών εμπόδισε το Συνέδριο στην Κολωνία Συνέντευξη του Μάρκους Μπάιζιχτ στην εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος»

 • Δημοσιεύτηκε: 28 Σεπτέμβριος 2008

  Το συνέδριο κατά της Ισλαμοποίησης της Ευρώπης και των πόλεών της, το οποίο σας προαναγγείλαμε την περασμένη εβδομάδα δεν πραγματοποιήθηκε. Με μία πρωτόγνωρη κινητοποίηση προερχόμενη απ' όλο το μήκος και το πλάτος του γερμανικού πολιτικού, δημισιογραφικού, αλλά και καλλιτεχνικού κατεστημένου και με την απαραίτητη συμβολή των παρακρατικών τραμπούκων της Αριστεράς (λέγε με γνωστό-άγνωστο, άπλυτο κ.ο.κ.) οι πολίτες της Κολωνίας δεν μπόρεσαν να εκφράσουν την γνώμη τους για την επικείμενη επισκίαση του συμβόλου της πόλεώς τους, του Ντομ (Καθεδρικού της Κολωνίας) από ένα τεράστιο τζαμί, περιβαλλόμενο από πανύψηλους μιναρέδες.

  Οι δεκάδες προσωπικότητες που κατέφτασαν στο αεροδρόμιο της Κολωνίας για να μεταφερθούν από εκεί με τραίνο στον χώρο της εκδηλώσεως αποκλείστηκαν στο αερδρόμιο μαζί με 500 μέλη του κινήματος PRO, που διοργάνωνε την εκδήλωση. Οι γραμμές του τραίνου είχαν φραγεί από του γνωστούς αριστεριστές τραμπούκους και οι συγκεντρωνόμενοι στην αγορά της πόλεως κυνηγήθηκαν τόσο από τους αριστερούς όσο και από την Αστυνομία με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα του αριστερού οπλοστασίου.

  Για τα γεγονότα αυτά μιλήσαμε με τον δικηγόρο Μάρκους Μπάιζιχτ, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «pro-Koln» (Υπέρ Κολωνίας) και του περιφερειακού συνδυασμού «pro-NRW» (Υπέρ Ρηνανίας-Βεστφαλίας).

  κ. Μπάιζιχτ, το περασμένο Σάββατο αυτονομιστές τραμπούκοι επέβαλλαν την ματαίωση του Συνεδρίου κατά της Ισλαμοποίησης που διοργάνωσε το κίνημα PRO στην αγορά της Κολωνίας. Μια εβδομάδα μετά ποιος είναι ο απολογισμός αυτής της εξέλιξης;

  Κατ' αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη μας, τους υποστηρικτές μας και τους πολλούς ανένταχτους επικριτές του Ισλάμ που συνέβαλαν με την έμπρακτη συμπαράστασή τους στην διοργάνωση του πολυσυζητημένου Συνεδρίου μας κατά της Ισλαμοποίησης.

  Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργήσουμε υπό συνθήκες εμφυλίου πολέμου και εναντίον μίας συμπαιγνίας της διοικήσεως της Αστυνομίας και των αριστερών περιθωριακών. Ένας εκπληκτικός συνασπισμός της Αστυνομίας, της κορυφής της εξουσίας, των κατεστημένων κομμάτων, του τοπικού τύπου της Κολωνίας, της βιομηχανίας του θεάματος, της Εκκλησίας, καθώς και αναρχοαριστερών τραμπούκων επέβαλε την διακοπή της εκδηλώσεως. Η εκδοθείσα απαγόρευση συναθροίσεως καταδεικνύει έναν άθλιο ευτελισμό του κράτους δικαίου. Πρόκειται δε για συνθηκολόγηση της Αστυνομίας στο αντίκρισμα των βιαιοτήτων των αριστεριστών που κατέφθασαν απ' κάθε γωνιά της χώρας και ως εκ τούτου για υποχώρηση του κράτους δικαίου.

  Ωστόσο, δεν νιώθουμε ούτε καταβεβλημένοι ούτε και ηττημένοι – τουναντίον! Παρ' όλες τις δυσκολίες - χάρις και την υποστήριξη των Ευρωπαίων φίλων μας – μπορέσαμε να κερδίσουμε το παιγνίδι της επικοινωνίας. Συνολικά, η απήχηση του συνεδρίου μας ήταν συντριπτική. Την τελευταία εβδομάδα εγγράψαμε δεκάδες νέα μέλη, λάβαμε χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα συμπαράστασης και εκατοντάδες γράμματα υποστηρικτών μας σ' όλη την Γερμανία, καθώς και επιστολές αλληλεγγύης απ' όλη την Ευρώπη. Η αγανάκτηση για την κήρυξη καταστάσεως εκτάκτου ανάγκης από την Αστυνομία είναι απερίγραπτη. Γνωστές προσωπικότητες της δημοσίας ζωής, όπως ο δημοσιογράφος Ηένρικ Μπρόντερ (σ.σ. συντάκτης του γνωστού περιοδικού «Der Spiegel» και της εφημερίδας «Berliner Tagesspiegel») παρενέβησαν αυτή την εβδομάδα υπέρ μας. Ο διακεκριμένος συνταγματολόγος, καθηγητής Δρ. Γιόζεφ Ίζενζε (Πανεπιστήμιο της Βόννης) ήταν που χαρακτήρισε την απαγόρευση της εκδηλώσεώς μας «ευτελισμό του κράτους δικαίου». Τα σώματα ασφαλείας θα έπρεπε να φροντίσουν, ώστε μία ειρηνική συνάθροιση να μπορεί να πραγματοποιηθεί και υπερασπισθεί τα δίκαια του καθενός. Για τον ίδιο λόγο ο κ. καθηγητής κατέκρινε και τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Ρηνανίας - Βεστφαλίας, κ. Ρίτγκερς (CDU), ο οποίος εντελώς κακόβουλα μίλησε για «νίκη του θάρρους των πολιτών». Σύμφωνα με τον Ίζενζε, αυτή η αξιολόγηση είναι σκανδαλώδης. Η υποχώρηση της Αστυνομίας εν όψει ιδιωτικής βίας αποτελεί ένδειξης αδυναμίας της κρατικής εξουσίας, αν όχι πολιτικής δειλίας.

  Τι να προσθέσει κανείς σ' αυτό! Η ίδια η φιλικά προς τους Χριστιανοδημοκράτες προσκείμενη εφημερίδα «Rheinische Post» μιλά σε ένα σχόλιό της για βαριά ήττα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Σε μία πρόσφατη δημοσκόπηση, περισσότεροι από το 45% των αναγνωστών της εφημερίδας «Die Welt» είχαν θετική άποψη για την πραγματοποίηση του συνεδρίου μας, ενώ το 80% των αναγνωστών της «Welt» καταδίκασαν την απαγόρευση της συναθροίσεως από την Αστυνομική Διεύθυνση Κολωνίας. Παρά ταύτα μπορέσαμε σε κάθε περίπτωση μετά από αυτά τα σκανδαλώδη γεγονότα να μπούμε στη συνείδηση της κοινής γνώμης. Ο κόσμος συζητά ή και τσακώνεται για τις δικές μας δραστηριότητες. Σπάσαμε με εντυπωσιακό τρόπο την σπείρα της σιωπής των ΜΜΕ. Αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία για το μεγάλο βήμα στην Κολωνία και όλο το κρατίδιό μας. Δεν θα ξαναέχουμε τέτοια ευκαιρία.

  Πώς αξιολογείτε τον ρόλο του δημάρχου της Κολωνίας, κ. Φριτς Σράμμα;

  Η Σράμα & ΣΙΑ υποκίνησε τις τελευταίες εβδομάδες μία συστηματική επικοινωνιακή εκστρατεία εναντίον διαφορετικά σκεπτομένων πολιτών. Ο Σράμμα χρησιμοποίησε τις χειρότερες ύβρεις για να μας προσβάλει. Μερικοί από τους χαρακτηρισμούς ήταν ότι είμαστε «καφέ ανεγκέφαλοι», εμπρηστές, ρατσιστές, όπως και σάπια κλίκα από ευρωφασίστες. Απαίτησε από τους ξενοδόχους να παραβούν τα κλειστά συμβόλαια που είχαν μαζί μας και να μας κλείσουν τις πόρτες. Χαρακτήρισε δημοκρατικά εκλεγμένους Ευρωπαίους συμπολίτες μας όπως αυτούς από την γειτονική μας Αυστρία, ανεπιθύμητους. Είναι απόλυτος συνυπεύθυνος για την κλιμάκωση της βίας όπως και για την διήμερη αναστάτωση που δημιουργήθηκε, καθώς και για τις ταπεινωτικές σκηνές ανθρωποκυνηγητού από αριστεριστές στην καρδιά της Κολωνίας. Τελικά, οι αριστεροί εξτρεμιστές τραμπούκοι εφήρμοσαν επακριβώς τα κελεύσματα του χριστιανοδημοκράτη κ. Σράμμα. Ως δημοκράτης, λοιπόν, εγώ φωνάζω: Προσοχή! Ο εχθρός είναι προ των πυλών!

  Αυτό που σας προσάπτουν είναι ότι δεν συνεργασθήκατε επαρκώς με την Αστυνομία της Κολωνίας. Υπάρχει κάποια αλήθεια σ' αυτό;

  Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εκδηλώσεως πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες συνεργασίας με την διεύθυνση της Αστυνομίας. Ο ακριβής τρόπος πραγματοποιήσεως της εκδηλώσεως είχε συμφωνηθεί μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια με τις δυνάμεις που θα παρίσταντο. Συμμορφωθήκαμε στην επιθυμία της Αστυνομίας και ορίσαμε ως σημείο συναντήσεως με τους συμμετέχοντες ομιλητές το αεροδρόμιο της Κολωνίας. Από εκεί ήθελε η Αστυνομία να μεταφέρει τους προσκεκλημένους μας με το τραίνο στον κεντρικό σταθμό της πόλεως και από εκεί κατά μήκος της όχθης του Ρήνου να τους οδηγήσει στην Αγορά, όπου θα πραγματοποιείτο η εκδήλωση. Όταν το Σάββατο το πρωί φτάσαμε μαζί με 500 συμμετέχοντες στον χώρο του αεροδρομίου, μας ενημέρωσαν ότι η συμφωνία μας δεν μπορεί πλέον να τηρηθεί και ότι κόντρα στην θέλησή μας και με καθ' όλα ύποπτο τρόπο θα έπρεπε να κρατηθούμε όλοι εμείς στον χώρο του αεροδρομίου.

  Το περασμένο Σάββατο ήταν όλα εκτός από μία καλή στιγμή για το κράτος δικαίου και την δημοκρατία. Επιδιώξαμε κάθε στιγμή την συνεργασία και την επαφή με τις αρχές. Εκείνες όμως ήταν αφοσιωμένες στον ρόλο που εξ' αρχής είχαν αναλάβει. Να μας εμπαίξουν και να ματαιώσουν την εκδήλωσή μας. Οι εχθροί μας, ωστόσο, βιάστηκαν να χαρούν. Όλο και περισσότεροι πολίτες βλέπουν την συμπαιγνία κράτους και αριστεριστών τραμπούκων. Ο απολογισμός θα γίνει στις 7 Ιουνίου 2009, στις τοπικές εκλογές Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

  Θα κινηθείτε νομικά;

  Εννοείται. Από την Δευτέρα κιόλας θα κατατεθεί καταγγελία και αίτηση διαγραφής της απαγορεύσεως στο αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο της Κολωνίας. Παράλληλα θα ενισχύσουμε την δημόσια παρουσία μας ξεκινώντας από ένα φυλλάδιο που θα περιγράφει λεπτομερώς τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδος και που θα διανεμηθεί σε τεράστιες ποσότητες σε όλη την περιφέρεια της Ρηνανίας Βεστφαλίας. Το κόμμα της Ελευθερίας στην Αυστρία θα ανοίξει στην Κολωνία ένα «Ευρωπαϊκό Γραφείο» και θα μας συνοδεύει κατά όλη την διάρκεια του προεκλογικού μας αγώνα.

  Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου πληγώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο από τον παλαιοκομματισμό και τα αριστερά δεκανίκια του. Τον λογαριασμό θα τον λάβουν στις τοπικές εκλογές της 7ης Ιουνίου!


  Η συνέντευξη δόθηκε στον Παναγιώτη Δούμα και δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 27ης Σεπτεμβρίου 2008 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.