Συγκλονιστικές «αποκαλύψεις»

 • Δημοσιεύτηκε: 02 Οκτώβριος 2004

  Και ξαφνικά μια «συγκλονιστική αποκάλυψη» έρχεται να ταράξει την σύγχρονη πολιτική ζωή του τόπου, να δημιουργήσει ατελείωτες ώρες πολιτικών αναλύσεων και να οδηγήσει ένα υπουργό σε παραίτηση.

  Το φλέγον πολιτικό θέμα των τελευταίων ημερών, που απασχόλησε το πανελλήνιο ήταν η μεταγραφή ενός φοιτητή από το πανεπιστήμιο της Κρήτης στην Αθήνα. Ανάλογες μεταγραφές γίνονται κατά εκατοντάδες κάθε χρόνο. Όταν όμως ο φοιτητής τυγχάνει να είναι και γιος υπουργού, τότε το θέμα είναι σοβαρό, προκαλεί την «ηθική τάξη» του εντιμότατου κατά τα άλλα πολιτικού βίου, πρέπει να απασχολεί για μεγάλο χρονικό διάστημα την κοινή γνώμη και είναι ικανό να οδηγήσει έναν υπουργό σε παραίτηση.

  Όλα άρχισαν όταν μια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε την καριέρα της διαβάζοντας για ειδήσεις της ΕΡΤ, τα δελτία τύπου του μακαρίτη «Μένιου», εθίγη για την ευνοϊκή μεταχείριση που έτυχε ο γιος ενός υπουργού της ΝΔ. Η άμεμπτος και δημοκρατική αυτή κυρία αισθάνθηκε ότι προκλήθηκε η ηθική τάξη του πολιτικού κόσμου. Κλονίστηκαν τα θεμέλια του πολιτικού κόσμου και του δημοκρατικού μας πολιτεύματος μετά την «συγκλονιστική» αυτή «αποκάλυψη». Όπως ήταν φυσικό το σύνολο των πολιτικών, με την βοήθεια των δημοσιογράφων, έσπευσε να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψη τους. Αμέτρητα τηλεοπτικά παράθυρα, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, μα πάνω από όλα το σύνολο των πολιτικών ανεξαρτήτως απόχρωσης και ιδεολογίας ασχολήθηκε με το θέμα, δείχνοντας μια ασυνήθιστα ιδιαίτερη «ευαισθησία».

  Βέβαια κανένας από του ηθικά ευαίσθητους και ευσυνείδητους πολιτικούς δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ με το ίδιο πάθος για τα χαλασμένα Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, τα πανάκριβα και ελαττωματικά Leopard, για τα ζεμπέκικα και τις κουμπαριές με τους Τούρκους, για τις μίζες των δημοσίων έργων, για το έγκλημα του χρηματιστηρίου, την ανεργία, την εγκληματικότητα, τους λαθρομετανάστες, για το γεγονός ότι σχεδόν το ένα τρίτο του λαού μας ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

  Το γεγονός αυτό από μόνο του, αιτιολογεί απόλυτα την κατάντια και το χάλι του σύγχρονου πολιτικού κόσμου, και κάνει επιτακτική την ανάγκη για την δημιουργία μιας πραγματικά Εθνικής αντιπολιτεύσεως. Μιας αντιπολιτεύσεως που θα αμύνεται των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. Μιας αντιπολιτεύσεως που θα μάχεται πολιτικά το σύνολο του πολιτικού κατεστημένου και όχι μέρος αυτού. Μιας αντιπολιτεύσεως που μοναδικό λόγο ύπαρξης θα έχει το εθνικό και το κοινωνικό συμφέρον.

  Βάση αυτής της αντιπολιτεύσεως -και εγγύηση για την επιτυχία της- αποτελεί το Ελληνικό Μέτωπο. Όσο τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν, τόσο περισσότερο θα μεγαλώνουν και θα πνίγουν των ελληνικό λαό. Ο καθημερινός αγώνας, μα πάνω από όλα η ακλόνητη Πίστη στις Ιδέες είναι βέβαιο ότι μας οδηγεί στην Νίκη.

  Κατηγορία: