Στα εθνικά θέματα είμαστε ΟΛΟΙ μαζί, αλλά εσύ δεν χωράς πουθενά

 • Δημοσιεύτηκε: 08 Σεπτέμβριος 2018

  Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μας κατά την πρόσφατη επίσκεψη-αστραπή του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, το δρομολόγιο της πομπής του άλλαξε δύο φορές για λόγους ασφαλείας. Οι αφίσες με την λέξη «Ανεπιθύμητος» που εμφανίστηκαν στην πόλη τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και το όλο κλίμα που μυρίζει μπαρούτι εδώ και εβδομάδες, ανάγκασαν τους φρουρούς του καθεστώτος να λάβουν προληπτικά μέτρα, για «τον φόβο των Ιουδαίων».

  Αυτή καθαυτή η επίσκεψη επικοινωνήθηκε ως «προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς και επιχειρηματικούς φορείς της πόλης». Αυτό, όμως, είναι κάτι που πραγματοποιείται κάθε χρόνο κατά την διάρκεια της επίσκεψης του εκάστοτε πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Προφανώς η πρώιμη αυτή συνάντηση ήταν το πρόσχημα. Τα μηνύματα που έρχονταν στο Μαξίμου από την Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία γενικότερα δεν ήταν και τα καλύτερα. Γι’ αυτό και λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η προτίμηση στον «ανασχηματισμό» της κυβέρνησης αρκετών νέων προσώπων από την Βόρεια Ελλάδα (ευτυχώς αποφύγαμε τον … Καρανίκα).

  Η αλήθεια είναι ότι το κίνημα για την υπεράσπιση του ονόματος, της ιστορίας και της κληρονομιάς των Μακεδόνων έχει περάσει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο. Στην αρχή είχαμε την οπορτουνιστική πρακτική συγκεκριμένων προσώπων που διέβλεψαν εγκαίρως την δυναμική αυτού του κινήματος μέσα στην κοινωνία, την εκμεταλλεύθηκαν κατάλληλα και πέτυχαν την διοργάνωση των δύο μεγαλειωδών συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ασχέτως των υποκρυπτόμενων σκοπών τους, οι οποίοι σύντομα αποκαλύφθηκαν έχοντας ως στόχο την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα και προώθησης συγκεκριμένων προσώπων, αν το δούμε αντικειμενικά, η συνεισφορά τους στην προώθηση των δικαίων του Ελληνισμού και στην δυνατότητα που έδωσαν στο ελληνικό λαό να εκφραστεί ήταν μεγάλη.

  Στο εθνικό μας θέμα, όμως, δεν χωρούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες και γι’ αυτό σύντομα ο λαός τους γύρισε την πλάτη μη ανταποκρινόμενος ουσιαστικά στις όποιες μετέπειτα προσκλήσεις τους. Στο προσωρινό «κενό» που υπήρξε, εμφανίστηκαν διάφοροι καιροσκόποι που νόμισαν ότι ήταν η δική τους ευκαιρία να βγουν από την αφάνεια και να προσπαθήσουν να κερδοσκοπήσουν προσωπικά από το εθνικό μας θέμα. Η εμβέλεια όλων αυτών ήταν περιορισμένη μέσα στην κοινωνία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές μικρές συλλογικότητες ή προσωπικές πρωτοβουλίες, κατά κανόνα ανίκανες να θέλξουν τον Ελληνικό λαό, με αποτέλεσμα τις συγκινητικές μεν, περιορισμένες δε κινητοποιήσεις, οι οποίες παρά ταύτα ήταν συνεχείς, και καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού μάλιστα, μη αφήνοντας το εθνικό μας θέμα να ξεχαστεί, όπως κάποιοι (συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι) περίμεναν και επιθυμούσαν.

  Η ενεργός ανάμιξη των κύκλων της Εκκλησίας έδωσε την ώθηση που απαιτούσε το όλο εγχείρημα. Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις βρήκαν επιτέλους το στήριγμα που επιζητούσαν, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και μικροφιλοδοξίες και με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, ετοίμασαν ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο, το οποίο αναμένεται σε συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών της Μακεδονίας και άλλων περιοχών της πατρίδας μας, που θα διατρανώσουν για άλλη μια φορά την ελληνικότητά της και θα απαιτήσουν αυτή την φορά την υπαναχώρηση της κυβέρνησης από την προδοτική συμφωνία της Πρέσπας, ως ελάχιστο βήμα εξιλέωσής της από το ιστορικό άγος στο οποίο αυτή προέβη. Το συλλαλητήριο του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου, με την δυναμική που διαμόρφωσε, έκανε στην άκρη όσους έστω και την τελευταία στιγμή προσπάθησαν να αυτοπροβληθούν με πρακτικές διασπαστικές, όπως διοργάνωση συναυλίας την ίδια ώρα σε παρακείμενο του συλλαλητηρίου χώρο ή διοργάνωση άλλου συλλαλητηρίου την … επομένη ημέρα κ.λπ.

  Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν γνωρίζουμε αν τελικά ο πρωθυπουργός θα αποτολμήσει να παραστεί στο Βελλίδειο για την καθιερωμένη εκδήλωση παροχολογίας στην οποία «θεσμικά» αναλίσκονται όλοι οι πρωθυπουργοί κατ’ έτος. Θεωρούμε μάλιστα ένα τέτοιο ενδεχόμενο ότι θα διαμορφώσει καταστάσεις υψηλής επικινδυνότητας, αφού το πλήθος που θα συγκεντρωθεί θα είναι τεράστιο και αποφασισμένο να μην επιτρέψει αυτήν την προσβολή, δηλαδή την έλευση του ανθρώπου που ξεπούλησε την Μακεδονία στην πρωτεύουσά της. Από την άλλη μεριά, μεγάλο θα είναι και το πλήθος των πραιτωριανών του καθεστώτος, αφού αναμένεται να ξεπεράσει τον αριθμό των 4.000 ατόμων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην πρώτη γραμμή θα τοποθετηθούν δυνάμεις από άλλες περιοχές της Ελλάδας και κάθε διμοιρία της πρώτης γραμμής θα υποστηρίζεται από άλλες δύο τοπικές!

  Αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος ετοιμάζονται για πόλεμο! Οι διαδηλωτές, όμως, δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Όσο κι αν προσπάθησαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, με «ναυαρχίδα» τους την «Εφημερίδα των Συντακτών» να απαξιώσουν και να περιθωριοποιήσουν το συλλαλητήριο, σε μία προσπάθεια εξώθησης των διοργανωτών τους σε ακραίες επικοινωνιακές και οργανωτικές πρακτικές, δεν κατέστη δυνατό να το επιτύχουν. Όσοι θα συγκεντρωθούν στο Βελλίδειο θα διαμαρτυρηθούν ειρηνικά και θα απαιτήσουν την παραίτηση των προδοτών που δεν σεβάστηκαν την Ιστορία και την κληρονομιά της Μακεδονίας μας. Αυτό ας το έχουν υπ’ όψιν τους οι δυνάμεις καταστολής, διότι απέναντί τους θα έχουν οικογένειες, γυναικόπαιδα, ιερείς, ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης, απλούς πολίτες, το σύνολο δηλαδή της ελληνικής κοινωνίας και θα είναι υπόλογοι υπηρεσιακά και ποινικά για όποια τυχόν ακραία συμπεριφορά τους.