Περί του «εθνικισμού» και «αλυτρωτισμού» των Σκοπίων και η νέα συμφωνία Αθηνών-Σκοπίων

 • Δημοσιεύτηκε: 14 Ιούνιος 2018

  Το Έθνος είναι ο λαός στην ιστορική του πορεία. Είναι το σύνολο εκείνο των ανθρώπων που χαρακτηρίζεται κυρίως από κοινή φυλή, γλώσσα, θρησκεία, παραδόσεις και βιώματα. Στοιχεία που διαμορφώνουν κοινή συνείδηση δηλ. εθνική συνείδηση. Το έθνος δεν περιορίζεται στα κρατικά όρια πατρίδος, αλλά εξαπλώνεται όπου είναι συγκεντρωμένοι πληθυσμοί του που βρίσκονται σε προγονικές εστίες εκτός των συνόρων του κράτους-βάσης του.

  Όταν απειλείται το έθνος εκδηλώνεται η ενεργητική του πλευρά, απελευθέρωση σκλαβωμένων αδελφών (ομοεθνών) όπως που δεν φρονεί μόνο εθνικά αλλά και αγωνίζεται εθνικά δηλ. ο εθνικισμός του. Όταν το έθνος εκδηλώνεται προς έγινε π.χ. για εμάς τους Έλληνες, τον προηγούμενο αιώνα στην Μακεδονία, Θράκη, Ιωνία, Πόντο, Βόρειο Ήπειρο και στην Κύπρο, τότε έχουμε «αλυτρωτισμό» ή αλλιώς αλυτρωτικό εθνικισμό. Σε κάθε περίπτωση, ο εθνικισμός και ο αλυτρωτισμός αφορούν στα δίκαια ενός έθνους υπαρκτού και διαχρονικού που αντιστέκεται υπερασπίζοντας τον ίδιο τον εαυτό του. Υπερασπίζοντας δηλ. τους ανθρώπους του, τα εθνικά τους δικαιώματα και την κληρονομιά τους. Εν ολίγοις: την Ιστορία, το παρόν και το μέλλον του.

  Στο διά ταύτα λοιπόν. Ερωτώ: Είναι τα «Σκόπια» έθνος; Αποτελεί αυτό το βαλκανικό κρατικό συνονθύλευμα Αλβανών, Αθίγγανων, Βορείων Ελλήνων, Βούλγαρων, γενιτσάρων του κομμουνιστικού παιδομαζώματος 1948-49, Σλάβων κ.α. έθνος; Απειλούνται «εθνικά δίκαια» των Σκοπιανών; Έχουν τα Σκόπια «υπόδουλα» ή «αλύτρωτα» αδέλφια στο ανύπαρκτο έθνος τους;

  Η απάντηση είναι απλή. Πρώτον: δεν υπάρχει «εθνικισμός» των Σκοπίων, διότι δεν υπάρχει έθνος των Σκοπίων. Η οποιαδήποτε αναφορά σε «εθνικισμό» των Σκοπιανών τους χαρίζει έθνος, τους δίνει εθνική οντότητα. Δεύτερον: δεν υπάρχει «αλυτρωτισμός» των Σκοπίων διότι δεν διαθέτουν αλύτρωτους ομοεθνείς σε πατροπαράδοτες σκλάβες πατρίδες. Η οποιαδήποτε αναφορά σε «αλυτρωτισμό» των Σκοπιανών είναι αποδοχή εθνικής οντότητας. Αυτό που εκφράζουν οι Σκοπιανοί είναι προφανώς κρατικός σωβινισμός και ιμπεριαλισμός σε βάρος ξένου έθνους και κράτους.

  Γι’ αυτό όσοι ασχολούνται με το ζήτημα των Σκοπίων θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στην ορολογία που χρησιμοποιούν. Ας μην τους παρασύρει η εν γένει δαιμονοποίηση του όρου εθνικισμός που προωθεί η αεθνής Νέα Τάξη Πραγμάτων και η παγκοσμιοποιητική Αριστερά. Οι Σκοπιανοί είναι σωβινιστές (ιστορικά, πολιτιστικά και εδαφικά) με ιμπεριαλιστικές διεκδικήσεις (ιστορικές, πολιτιστικές και εδαφικές) σε βάρος του Ελληνισμού, και έτσι πρέπει να τους καταγγείλουμε.

  Δυστυχώς όμως ο σωβινισμός των Σκοπίων βρήκε τελευταία τον πιο χρήσιμό της συνεργάτη και συνοδοιπόρο στην σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουνίου (ημερομηνίας θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου) κυκλοφόρησε από το υπουργείο Εσωτερικών το προτεινόμενο σχέδιο συμφωνίας των δύο κρατών. Το 20σέλιδο έγγραφο λοιπόν διακατέχεται από πολλές διακρατικές τεχνικές και διαδικαστικές λεπτομέρειες, που είναι η προβλεπόμενη παγκοσμίως απλή λογική και βρίσκονται σε όλες τις διακρατικές σχέσεις. Προβλέπει την αφαίρεση «αλυτρωτικών» αναφορών και συμβόλων από το Σύνταγμα των Σκοπίων, καθώς και από τα σχολικά βιβλία τους, και εδώ είναι που θα υπερθεματίσουν όλοι οι ανόητοι και μειοδότες υπέρ της συμφωνίας.

  Και εν συνεχεία παραδίδει:

  • Το όνομα να είναι Βόρειος Μακεδονία
  • οι έχοντες ιθαγένεια/πολίτες να λέγονται Μακεδόνες
  • η γλώσσα που μιλούν να ονομάζεται Μακεδονική γλώσσα.

  Η δε σκόπιμη μη-αναφορά της «εθνικότητας» και αντ’ αυτής η χρησιμοποίηση του όρου «ιθαγένεια» μαρτυρά την ύπουλη σκοπιμότητα. Οι άθλιοι κυβερνώντες δηλαδή, από την μία «υποχρεώνουν» τους Σκοπιανούς να αφαιρέσουν τα «αλυτρωτικά» χαρακτηριστικά τους και την ίδια στιγμή τους αναγνωρίζει ως:

  • Πατρίδα μακεδονική (μη ελληνική)
  • Ιθαγένεια μακεδονική (μη ελληνική)
  • Γλώσσα μακεδονική (μη ελληνική)

  Τους χαρίζει δηλαδή αυτά που το σκοπιανό συνονθύλευμα δεν είχε καταφέρει μέχρι τώρα να αποκτήσει, την οντότητά του ως Έθνος. Η προδοσία αυτή δεν μπορεί να περάσει, περιφρονώντας και παραβιάζοντας την θέληση και την φωνή του ελληνικού λαού, όπως αυτή καταδείχθηκε με τα πρωτοφανή σε ένταση και πλήθος εθνικά συλλαλητήρια και όχι μόνο! Είναι εθνική επιταγή σήμερα ο ελληνικός λαός να δείξει τις κόκκινες γραμμές του σε κάθε εθνική μειοδοσία, όπως στο παρελθόν έδωσε το παρόν σε κάθε αγώνα της Πατρίδος.

  Γιατί όπως έγραψε τον καιρό του Μακεδονικού Αγώνα ο μεγάλος Έλληνας ιδεαλιστής Ίων Δραγούμης: «Είναι ανοιγμένος τώρα μπροστά στα θολωμένα μάτια σας, και τα μυαλά σας τα σκοτισμένα ένας δρόμος αληθινός. Δρόμος ζωής και πολέμου. Αν θέλετε πάρετε το. Ειδεμή σαπίστε εκεί που είστε!»

  Κατηγορία: