Παρουσίαση στην Λαμία του βιβλίου «Μιναρέδες: Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη»

  Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2016

  Μια ακόμη εκδήλωση του Συλλόγου ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ ΛΑΜΙΑΣ αγκαλιάστηκε από πλήθος συμπολιτών μας, οι οποίοι στηρίζουν τις προσπάθειές μας στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του τόπου μας. Η παρουσίαση του εξαιρετικά επίκαιρου επιστημονικού συγγράμματος του στρατιωτικού δικαστή Χρήστου Τσιαχρή «Μιναρέδες: Οι Λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη» στέφθηκε με επιτυχία.

  Ένα βιβλίο επίκαιρο όσο ποτέ, λόγω της εξάπλωσης του Ισλάμ, της ισλαμικής απειλής για την Ευρώπη και όλο τον δυτικό κόσμο, αλλά και της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που επικύρωσε την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα. Η μελέτη, εκτός από τις πλούσιες πληροφορίες, δίνει επιχειρήματα σε όποιον ενδιαφέρεται να έχει, για το συγκεκριμένο ζήτημα, σοβαρές πολιτικές θέσεις και να μην περιορίζεται σε συνθήματα και αφορισμούς.

  Αρχικά, οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των τριών συλλόγων απηύθυναν έναν σύντομο χαιρετισμό. Ο πρόεδρος του συλλόγου ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ ΛΑΜΙΑΣ Ιωάννης Καρμίρης μίλησε επιγραμματικά για την αναγκαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων που αναδεικνύουν προβληματικές καταστάσεις και επισημαίνουν κινδύνους σχετικά με την ιστορική μας συνέχεια.

  Ο γραμματέας του συλλόγου πολυτέκνων Θωμάς Γεώργας μέσα από την ολιγόλεπτη ομιλία του έδωσε μια ξεκάθαρη εικόνα του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας και επεσήμανε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους λόγους για τους οποίους η ελληνική πολιτεία έχει ιερή υποχρέωση να στηρίξει άμεσα και ουσιαστικά την ελληνική πολύτεκνη οικογένεια.

  Ο Κωνσταντίνος Τσίπρας, πρόεδρος του συλλόγου Τριτέκνων Φθιώτιδας, έκανε επίσης αναφορά στις δυσκολίες των τρίτεκνων οικογενειών και την ανάγκη να δοθούν περισσότερα ερείσματα για να παρακινηθούν και άλλες οικογένειες να φτάσουν στο τρίτο παιδί.

  Έπειτα προλόγισε το βιβλίο ο έγκριτος ποινικολόγος της πόλης μας Δημήτριος Κρούπης και ακολούθησε σύντομη εισήγηση-παρουσίαση του βιβλίου από τον ίδιο τον συγγραφέα. Στο τέλος έγινε συζήτηση με το κοινό και ερωτήσεις.

  Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον συγγραφέα του βιβλίου Χρήστο Τσιαχρή, που τίμησε τον Σύλλογό μας με την επιθυμία του να αναλάβουμε εμείς το οργανωτικό σκέλος της παρουσίασης του βιβλίου του στην πόλη μας, τον Σύλλογο Πολυτέκνων Φθιώτιδας και τον Σύλλογο Τριτέκνων Φθιώτιδας για την άριστη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, τον φιλόλογο-παρουσιαστή του STAR Κεντρικής Ελλάδας Στάθη Πράπα για τον εξαίρετο συντονισμό της συζήτησης, αλλά κυρίως να ευχαριστήσουμε το πλήθος κόσμου που γεμίζοντας την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων έδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη του να εκφράσει ανησυχίες και προβληματισμούς του, αλλά και να τιμήσει πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις που γίνονται στην όμορφη πόλη μας, την Λαμία.