Παρουσίαση στην Θεσσαλονίκη του βιβλίου «Χριστιανισμός και Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις»

  Δημοσιεύτηκε: 19 Μάρτιος 2016
  19.03.2016: Άποψη από την κατάμεστη μεγαλοπρεπή αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.
  19.03.2016: Από αριστερά Παναγιώτης Μπουλιώνης, Χρήστος Μανωλάς, Ανδρέας Ζαπουνίδης.
  19.03.2016: Ο εκδότης του βιβλίου Γιάννης Κουριαννίδης απευθύνει χαιρετισμό.
  19.03.2016: Ο συγγραφέας επιλοχίας (ΠΖ) Ανδρέας Ζαπουνίδης προσφέρει την εικόνα του Χριστού στον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ στρατηγό Χρήστο Μανωλά.

  Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, στην αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, η παρουσίαση του βιβλίου του επιλοχία (ΠΖ) Ανδρέα Ζαπουνίδη, με τίτλο «Χριστιανισμός και Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις του περιοδικού «Ενδοχώρα».

  Για το βιβλίο μίλησαν εκπρόσωπος του παναγιωτάτου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου, ο στρατηγός ε.α. και επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς και ο συγγραφέας του βιβλίου. Συντονιστής της εκδηλώσεως ήταν ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπουλιώνης.

   

  Παρέστη πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης Στέφανος Γωγάκος, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και Αρμόδιος Στεργίου, οι πρώην υπουργοί Κωνσταντίνος Κιλτίδης και Ευγένιος Χαϊτίδης, ο πρώην βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης, ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρόεδρος της Λ.Ε.Φ.Ε.Δ. έφεδρος ταγματάρχης (ΠΖ) Ιωάννης Σιδηρόπουλος, με πολλά μέλη της Λέσχης, πολλοί απόστρατοι και πολίτες της Θεσσαλονίκης.

  Στο τέλος της εκδηλώσεως ο συγγραφέας προσέφερε στον στρατηγό κ. Μανωλά αγιογραφία εμπνευσμένη από ιστορική μονή του Κοσσυφοπεδίου, όπου είχε υπηρετήσει σε ειρηνευτική αποστολή, που παριστάνει τον Ιησού με ξίφος. Την αγιογραφία φιλοτέχνησε και προσέφερε για τον σκοπό αυτό, η αγιογράφος Μαρίνα Αγριγιάννη.