Τις προάλλες ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε την εξής ανάρτηση: «Ο Καπετάν Ερμής έζησε 100 χρόνια και πολλές ζωές. Σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμβολο για την πίστη στις ιδέες και το όραμα του καθένα μας. Ο Βασίλης Πριόβολος αφήνει πίσω του διδάγματα αγώνα για τον αδύναμο, τον αδικημένο, τον κατατρεγμένο και τον ξεχασμένο. Για την Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και την Ενότητα που τόσο έχουμε ανάγκη. Φέτος δεν τις πρόλαβες τις Κορυσχάδες αγαπημένε Καπετάνιε. Θα είμαστε όμως όλοι εκεί και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».
Ο «Καπετάν Ερμής» ήταν τόσο δημοκρατικός, τέτοιο σύμβολο για την ενότητα και την δημοκρατία σε αυτήν την χώρα όπου απετέλεσε πρωτοπαλίκαρο του Άρη Βελουχιώτη και μάλιστα στον έφιππο ουλαμό τους καλούμενους και ως «μαυροσκούφηδες». Τον Σεπτέμβριο του 1944 δε ήταν μέτοχος στις σφαγές που διεπράχθησαν στην Πελοπόννησο. Ήταν επικεφαλής της ένοπλης ομάδας ασφαλείας στη Βίνιαννη ενώ αργότερα κατέστη καπετάνιος της 3ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ. Τον καιρό του Συμμοριτοπολέμου ετάχθη στο πλευρό του «Καπετάν Διαμαντή» όπου και εναντιώθηκε στον Ελληνικό Στρατό.
Φυσικά στην φαυλοκρατία της Μεταπολίτευσης η αντίστασή του εκτιμήθηκε δεόντως αφού εδιορίσθη αντιπρόεδρος στην Επιχείρηση Αστικών Συγκοινωνιών (ΕΑΣ) από το 1981 ως το 1989. Μάλιστα, όταν ο παππούς του κ. Μπακογιάννη, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απεφάσισε την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας ο «Καπετάν Ερμής» πρωτοστάτησε μαζί με τους Κολλάδες στα ξεβρακώματα των ΣΕΠιτών. Τέλος, διετέλεσε και πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΑΕΑ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Μνήμης Άρη Βελουχιώτη.
Όμως ο Κώστας Μπακογιάννης δεν συγκρατήθηκε και επανήλθε δριμύτερος. Ανταπάντησε στην πληθώρα των επικριτών του με μία νέα ανάρτηση: «Η Ιστορία μπορεί να μην ξαναγράφεται, αλλά θεραπεύεται. Θυμίζω πως το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το ‘74 και η Eθνική Συμφιλίωση έγινε πράξη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το ‘89. Αρνούμαι λοιπόν να σκιαμαχώ για το τι έγινε πριν 20, πριν 40 ή πριν 60 χρόνια. Να ‘μαστε καλά, πεδία αντιπαράθεσης και σύγκρουσης θα υπάρχουν πάντοτε. Διαλέχτε αν θέλετε να αφορούν το χτες ή το αύριο. Α! Και επειδή δεν ξέρω κανένα να γεννιέται και να κουβαλάει μίσος, διάλειμμα μισού λεπτού να σκεφτούμε τι θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας».
Φυσικά, είναι γνωστό τοις πάσι ότι η ενοχική, φερόμενη ως Κεντροδεξιά διαθέτει πληθώρα στελεχών με φιλε-left απόψεις σαν του κ. Μπακογιάννη. Εάν δεν συνέβαινε αυτό δεν θα υπήρχε τέτοια δραματική ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς σε όλα τα επίπεδα και καθόλη την διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Άλλωστε η χώρα μας αποτελεί την φωτεινή εξαίρεση, εκείνη όπου οι ηττημένοι του Συμμοριτοπολέμου κέρδισαν κατά κράτος τους νικητές στο πεδίο των ιδεών.
Βέβαια, δεν χρειάζεται να είναι κανείς βαρβάτος δεξιός ή ακραιφνής συντηρητικός για να καταδικάσει τον Κομμουνισμό από όπου και εάν προέρχεται. Άλλωστε οι πράξεις, τα έργα και οι ημέρες του Κομμουνισμού μιλούν από μόνες τους. Όμως, θα περίμενε κανείς ότι ένας φερόμενος ως κεντρώος φιλελεύθερος, όπως μάλλον υποτίθεται ότι είναι ο κ. Μπακογιάννης θα αντιλαμβανόταν, πως όπως οφείλει η ανθρωπότητα να καταδικάζει σύσσωμη τις αγριότητες και την στυγερότητα του μαύρου ολοκληρωτισμού, άλλο τόσο θα πρέπει να καταδικάζει και τον ερυθρό ολοκληρωτισμό. Οι ιδεολογίες αυτές, αμφότερες, προτρέπουν στο να εγκληματήσει κάποιος ενάντια στην ανθρωπότητα.
Και αφού ο «Καπετάν Ερμής» συμμετείχε στις βαρβαρότητες του ερυθρού ολοκληρωτισμού, εάν κάποιος από τον φερόμενο ως αστικό κόσμο δεν θέλει να τον καταδικάσει επίσημα, τουλάχιστον ας σωπάσει. Ας σωπάσει και ας μην μας παραδίδει φανταχτερά μαθήματα για συμφιλίωση από την στιγμή μάλιστα που το ΚΚΕ αρνείται να αναγνωρίσει το Σύνταγμά μας και από την στιγμή που επανανομιμοποίησε στην επίσημη ιστορία του τον Ζαχαριάδη.
Δεν γνωρίζω εάν οι επικοινωνιολόγοι του κ. Μπακογιάννη τον συνεβούλευσαν ότι στην περίπτωση που κάνει μία τέτοια ανάρτηση θα πλασαριστεί ως ο νέος άχρωμος, άγευστος - υποδυόμενος τον Ινδό - Τρυντώ. Αλλά εάν έτσι έχουν τα πράγματα ας τους διαμηνύσει κάποιος ότι η Ελλάς δεν χρειάζεται τέτοιου είδους ηγεσία διότι φιλε–left πολιτικούς και ατζέντα είχαμε σαράντα χρόνια. Αν θέλει να πρωτοτυπήσει ας ψάξει άλλη ιδεολογία να λανσάρει.