Ο Δεκέμβριος του 1944 και τα φρικτά εγκλήματα του ΕΑΜ

 • Δημοσιεύτηκε: 01 Δεκέμβριος 2017
  Συνταγματάρχης Γεώργιος Σαμουήλ, ο επικεφαλής του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη.

  Στις αρχές του Δεκεμβρίου του 1944, ούτε δύο μήνες μετά από την απομάκρυνση των Γερμανικών κατοχικών δυνάμεων, η πατρίδα μας έζησε μια μεγάλη τραγωδία εξαιτίας της αδιαλλαξίας του ΚΚΕ και της μανίας του για εξουσία. Εκείνο τον Δεκέμβριο του ‘44, το ΚΚΕ εξαπέλυσε το απαίσιο εκείνο κακούργημα, εναντίον της τότε νόμιμης κυβερνήσεως με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου που ως στόχο είχε την κατάληψη της εξουσίας και την εγκαθίδρυση ολοκληρωτικού κομμουνιστικού καθεστώτος.

  Πέρασαν 73 χρόνια από εκείνες τις μέρες, αλλά η μνήμη των Ελλήνων δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνες τις φοβερές εικόνες των θηρίων του ΚΚΕ, που έβγαζαν μάτια Ελλήνων και γέμιζαν με αυτά τενεκέδες. Που ξεκοίλιαζαν εγκύους, που έκοβαν λαιμούς με κονσερβοκούτια, που γέμιζαν πηγάδια και βάραθρα με σώματα Ελλήνων.

  Δεν επιθυμεί κανείς να ξαναζήσει εκείνες τις απαίσιες εικόνες. Ωστόσο τις υπενθυμίζει, η Ιστορία και το αίμα των αθώων που βρήκαν πρόωρο τέλος. Είναι ο «κόκκινος» ματωμένος Δεκέμβρης του ΚΚΕ. Πρόσφατα κάποιοι πήγαν να μας τον θυμίσουν ευτυχώς χωρίς επιτυχία με το αποσταθεροποιητικό επίσης Δεκέμβριο του 2008. Χάριν της ιστορικής αλήθειας πρέπει να επισημανθούν τα εξής ανοσιουργήματα των κομμουνιστών:

  1. Υπογράφηκαν σύμφωνα «συναδέλφωσης» του ΚΚΕ και Βουλγάρων, όπου ο μεν βουλγάρικος στρατός παρέδωσε στον κόκκινο βουλγάρικο στρατό την Θράκη και την Μακεδονία του Αιγαίου, τα δε στίφη του ΕΛΑΣ ή εξόντωναν τον άμαχο πληθυσμό ή ανατίναζαν στον αέρα ότι ελληνικό εσεβάσθησαν ακόμη και οι κατακτητές.

  2. Με την συμφωνία συνεργασίας Γερμανών και Βουλγάρων τα γερμανικά στρατεύματα υποχωρούσαν προς τον Βορρά υπό την προστασία το ΕΑΜ (ΚΚΕ), ενώ οι άνδρες του ΕΛΑΣ με κόκκινα μαντήλια στο λαιμό και το σοβιετικό έμβλημα στο χέρι κατέρχονταν προς το Νότο, για την Αθήνα, φωνάζοντας «και την εξουσίαν, την εξουσίαν»!

  3. Ο ΕΛΑΣ περιέσφιξε την Αθήνα, και στην συνέχεια με όπλα, όλμους και πολυβόλα εξαπέλυσε την επίθεσή του για την άλωση της πρωτεύουσας και κατ’ επέκταση της Ελλάδος. Το απαίσιο εκείνο Δεκεμβριανό κίνημα εξελίχθηκε σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση του μπολσεβικισμού, εναντίον των Εθνικών Δυνάμεων, της Αστυνομίας Πόλεων, του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, της 3ης Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας (Ταξιαρχία «Ρίμινι»), της εθνικής οργανώσεως «Χ» του Γεωργίου Γρίβα και των συμμαχικών δυνάμεων.

  Φοβερός και ο απολογισμός, όμως φοβερότερος ο σαδισμός με τον οποίο εγκληματούσαν οι άνδρες του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ. Και ιδού ο απολογισμός σε αριθμούς:

  • Νεκροί: 15.685 μόνο σε Πειραιά και Αθήνα. Ως τις 5 Ιανουαρίου του 1945, ο ΕΛΑΣ είχε συλλάβει 30.000 «αντιφρονούντες» πολίτες. Η διαβόητη Οργάνωση Περιφρούρησης Λαϊκού Αγώνα (ΟΠΛΑ) πραγματοποιεί μαζικές εκτελέσεις χιλιάδων αντιφρονούντων, που φθάνουν τις 10.000 αθώες ψυχές. Στα διυλιστήρια της Ούλεν στο Γαλάτσι πάνω από 300 όμηροι βρίσκουν φριχτό θάνατο.

    

  • Υλικές Ζημιές: Οικοδομές και εργοστάσια, μέγαρα και βιομηχανίες των Αθηνών και του Πειραιώς μετεβλήθησαν σε ερείπια.
  • Εθνικές διεκδικήσεις: Απωλέσθη εξαιτίας του κινήματος του ΚΚΕ η διεκδίκηση των ελληνικών εδαφών της Βορείου Ηπείρου.

  Από θαύμα δεν ανατινάχθηκε η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας, παρόλο που είχε εκδοθεί διαταγή. Αυτό οφείλεται στον καπετάν Κοσμά του ΕΛΑΣ, που δεν εκτέλεσε τη σχετική διαταγή γιατί όπως είπε «την τελευταία στιγμή ξύπνησε μέσα μου η ελληνική φλέβα».

  Τεράστια ήταν η συμβολή για την νίκη των εθνικών δυνάμεων, η ηρωική αντίσταση του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη Γεωργίου Σαμουήλ. Οι άνδρες του αναχαίτισαν με επιτυχία τις επιθέσεις των Ελασιτών. Όμως πέφτουν υπέρ πατρίδος αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες. Οι 162 νεκροί υπερασπιστές στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, έπεσαν για τα ιερά και τα όσια της πατρίδος μας. Είναι οι δαφνοστεφανωμένοι αγωνιστές της ελευθερίας.

  Η δράση και η θυσία της τότε θρυλικής Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής, καθώς και του Ελληνικού Στρατού (3η Ορεινή Ταξιαρχία), σταμάτησαν τα σχέδια του ΚΚΕ για κατάληψη της εξουσίας. Έτσι λοιπόν ως ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης η παρουσία όλων των καλών Ελλήνων στο ιερό μνημόσυνο της 3ης Δεκεμβρίου 2017, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Σύνταγμα Μακρυγιάννη, είναι επιβεβλημένη. Ας είναι η μνήμη των πεσόντων Ηρώων αιωνία. Θα έχουν πάντοτε την ευγνωμοσύνη ολοκλήρου του Ελληνικού Έθνους.