Ο ακήρυκτος πόλεμος Τουρκίας κατά Ελλάδος

 • Δημοσιεύτηκε: 01 Αύγουστος 2021

  «Ο ακήρυκτος πόλεμος Τουρκίας κατά Ελλάδος» του Κωνσταντίνου Κόλμερ
  Εκδόσεις «Λιβάνη», 2021

  Ο ελληνικός λαός βιώνει μία απίθανη κατάσταση: Απειλείται από μία «σύμμαχο» χώρα, την Τουρκία, μολύνεται απ’ τον κινεζοϊό της πανδημίας και καταστέλλεται απ’ την κυβέρνησή του άνευ λοιμοκαθαρτηρίου αποτελέσματος.

  Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν αξιώνει παράδοση της ελληνικής υφαλοκρηπίδος και της ΑΟΖ, αφοπλισμό 23 νήσων του βορείου Αιγαίου που ανήκουν στην Ελλάδα, αυτονόμηση της Δυτικής Θράκης, εξάπλωση των μουσουλμανικών τεμενών στην Αττική και συγκυριαρχία του Αιγαίου. Ο ίδιος μεταβάλλει την Τουρκία σε «ισλαμική δημοκρατία» αφού μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τέμενος. Επιχειρεί αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, «φινλανδοποίηση» της Ελλάδος και διχοτόμηση της κατεχομένης Κύπρου.

  200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, που σήμανε την απαρχή καταλύσεως της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο Ερντογάν επιδιώκει την ανασύστασή της. Πλανόμενος από τις θλιβερές συσχετίσεις γεγονότων, υποτιμά την αείποτε αιτιώδη συνάφεια της Παλιγγενεσίας με την αντοχή και αντίσταση των Ελλήνων, που έχουν πάλι φίλους τη Γαλλία και την Αμερική. Όπως και το 1821.

  Σε 80 κεφάλαια και μερικά δοκίμια, ο Κώστας Κόλμερ εξηγεί ότι στον ακήρυκτο πόλεμο της Τουρκίας κατά της Ελλάδος «τα πράγματα τον δείχνουν φανερά που οι Έλληνες θα βγούνε νικηταί» (Καβάφη, «Ο Δημάρατος»).