Ούτε ένα ευρώ στο κράτος-συμμορία

 • Δημοσιεύτηκε: 11 Μάρτιος 2018

  Η κυβέρνηση κάνει αυτά που κάνει απέναντι στο κράτος-συμμορία του Ερντογάν, εκπέμποντας, δυστυχώς, το πιο επικίνδυνο μήνυμα, το μήνυμα της αδυναμίας. Έτσι αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας, αφού τα αρπακτικά πάντα επιτίθενται στα θηράματα που είναι γέρικα, αδύναμα, άρρωστα, τραυματισμένα και δείχνουν φόβο και αδυναμία να αμυνθούν. Γι’ αυτό, πέρα από τα υλικά μέσα, τα όπλα, το σημαντικότερο είναι το συντεταγμένο κράτος διά της ηγεσίας του να εκπέμπει σταθερά το αποφασιστικό μήνυμα πως, εάν χρειαστεί, θα ανταποδώσει την όποια προσβολή των συμφερόντων του με ισοδύναμο ή ακόμη και πολλαπλάσιο χτύπημα. Έπρεπε εν ολίγοις τις πρώτες ώρες να είχαμε δικούς τους στα χέρια του Στρατού μας, αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα.

  Σε αυτό το κομμάτι της αποτροπής είναι, λοιπόν, πολύ σημαντική η ρητορική. Άμα σε ξεσκίζουν και στέλνεις κλαδιά ελαίας ή κάνεις αναφορές στην παγκόσμια αδελφοσύνη, τότε θα σε κογιονάρουν ακόμη και οι αδέσποτοι συμπαθείς κοπρίτες στους απέραντους μαχαλάδες της Πόλης. Στην «Λωξάντρα», νομίζω, περιγράφεται και μία άλλη γενοκτονία, ζώων αυτή τη φορά, επί του αιμοσταγούς Αβδούλ Χαμίτ, ο οποίος διέταξε και μάζεψαν τα αδέσποτα σκυλιά της Πόλης και όσα δεν έπνιξαν στον Βόσπορο, τα παράτησαν σε νησίδες άνυδρες και χωρίς τροφή, όπου πέθαναν από ασιτία και δίψα, ενώ οι οιμωγές τους, που σιγά-σιγά έσβηναν, έσκιζαν για μέρες και νύχτες τις καρδιές όποιων είχαν μέσα τους λίγη συμπόνια για τον αρχαιότερο σύντροφο του ανθρώπου στους απέραντους λειμώνες και στα άγρια δάση της προϊστορίας ως το σήμερα.

  Αυτό ήταν και είναι το δοβλέτι του τουρκισμού, του πρωτοναζιστικού μορφώματος που ακόμη δεν έχει ηττηθεί στρατιωτικά, ώστε να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από το στίγμα της γενοκτόνας βαρβαρότητας. Έτσι φέρεται διαχρονικά στους ανθρώπους, στα ζώα, στα δικαιώματα. Όποιος κηρύσσει την υποχωρητικότητα απέναντι στον ισλαμοφασιστικό σοβινισμό του Ερντογάν ανήκει στο ίδιο στρατόπεδο με αυτούς που το 1933 με 1939 ευαγγελίζονταν τον συμβιβασμό με τον Αδόλφο.

  Οι κήρυκες της υποταγής είναι ή αφελείς ή προδότες. Κυριαρχούν συντριπτικά οι πρώτοι, αλλά για την Πατρίδα και το Έθνος δεν κάνει διαφορά. Αυτοί, πεμπτοφαλαγγίτες ή απλά φαντασιόπληκτοι ιδεοληπτικοί του διεθνισμού, στρώνουν τον δρόμο για μία δύναμη πρωτόγονου ολοκληρωτισμού, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό για το διεθνές δίκαιο, για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δείτε τι κάνει ο Ερντογάν στους φίλους του πολίτες και φανταστείτε τι θα κάνει σε όποιους δικούς μας πέσουν στα χέρια του. Όποιος κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ας ρωτήσει τον πρώτο Κούρδο που θα συναντήσει.

  Η αριστερίζουσα μνημονιακή κυβέρνησή μας μισοαφυπνίζεται από τα χαστούκια της πραγματικότητας και πρέπει να πράξει τα δέοντα. Από το πρακτικό επίπεδο των εξοπλισμών και την αφύπνιση των συμμάχων μας, με έμφαση στις ΗΠΑ, αλλά και στην νέα Τετραμερή Συμμαχία, ως την αναβάθμιση και την σκλήρυνση της ρητορικής μας.

  Όμως η ομηρία των δύο στρατιωτικών μας, μετά την επίθεση στο περιπολικό του Λιμενικού Σώματος και όλο το κρεσέντο κλιμάκωσης της επιθετικότητας του τουρκισμού, δημιουργεί καθήκοντα και για καθέναν από εμάς, είτε φυσικά, είτε νομικά πρόσωπα. Δεν είναι δυνατόν οι Τούρκοι να τραμπουκίζουν καθημερινά, από την Θράκη ως την κυπριακή ΑΟΖ, κι εμείς να πηγαίνουμε για ψώνια και τουρισμό στην Τουρκία, σαν να μην τρέχει τίποτα.

  Δεν μπορεί δύο στρατιωτικοί μας που απήχθησαν με ιταμό τρόπο να βρίσκονται στα κελιά της Τζιαντάρμα και εμείς να αναχαράζουμε βλέποντας το «Survivor» στο μαγαζί του Αλαφούζου, χτισμένο πάνω στην δημόσια περιουσία των συχνοτήτων, και τα λοιπά μαγαζιά των ομολόγων του να μας γανώνουν κι αυτά το μυαλό με τα τουρκοσίριαλ, επιδοτούμενη προπαγάνδα μιας εξωραϊσμένης Τουρκίας, όπου φυσικά δεν θα δούμε ποτέ τα ματωμένα χνάρια των γενοκτονιών που διέπραξε ο τουρκισμός, την σημερινή σοβινιστική πανούκλα του, που μολύνει κι απειλεί όλη την Ανατολική Μεσόγειο.

  Εμένα μου αρκούσε και μου αρκεί η εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου. Δεν πήγα και ούτε θα πάω ποτέ, δεν παρακολουθώ τα τηλεοπτικά σκουπίδια τους, δεν έχω δώσει ποτέ ούτε 1 ευρώ για προϊόντα τους. Ζω σύμφωνα με τις ιδέες μου και την αντίληψή μου για την αξιοπρέπεια. Ζήστε έτσι κι εσείς. Μην ταΐζετε το χέρι που απλώθηκε πάνω στους ανθρώπους μας, ούτε 1 ευρώ στους δεσμώτες των δύο στρατιωτικών μας, στους καταπατητές της Κύπρου, στους γενοκτόνους του Πόντου, της Ιωνίας, της Αρμενίας, της Αφρίν. Πεισμώστε, κάντε το καθημερινότητα...

  Κατηγορία: