Ξεπουλώντας την Επανάσταση του ‘21

 • Δημοσιεύτηκε: 30 Μάρτιος 2019

  Το 1821 οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν. Ξεσηκώθηκαν για να διώξουν τους Τούρκους. Και να δημιουργήσουν ένα δικό τους, ένα ελληνικό κράτος, η αποστολή του οποίου ήταν το να υπερασπίζεται τους Έλληνες και να διασφαλίζει τις απαραίτητες συνθήκες για την ομαλή και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, διαφυλάσσοντας το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια.

  Άλλοι ξεσηκώθηκαν από ιδεώδη, άλλοι από το γινάτι τους. Και κατάφεραν τον σκοπό τους. Μέσα από μια βίαιη διαδικασία. Δημιούργησαν ένα εθνικά ομοιογενές κράτος, με σαφή χαρακτηριστικά, που το διαχώριζαν από την πολυεθνική, πολυπολιτισμική Οθωμανική Αυτοκρατορία. Δημιούργησαν ένα εθνικό κράτος, με γλώσσα την ελληνική, με θρησκεία την ορθόδοξη.

  Σήμερα, προτού ακόμη συμπληρωθούν 200 χρόνια αυτού του κράτους, κάποιοι αγωνίζονται να απεμποληθούν ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά για τα οποία οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν το 1821. Θέλουν το κράτος μας να μετατραπεί σε πολυπολιτισμικό, σε πολυεθνικό, χωρίς αναφορές στην Ορθοδοξία. Και πολλούς από αυτούς θα τους δούμε αύριο στις τηλεοράσεις μας να προβαίνουν σε βαρύγδουπες δηλώσεις σχετικά με το νόημα του 1821, το οποίο θα διαστρέψουν, το οποίο θα προσπαθήσουν να διαστρεβλώσουν. Θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι οι Κλέφτες του ‘21, αυτοί που είχαν βγει στο βουνό και που είχαν σηκώσει τα όπλα, το έκαναν για να διαφόρων ειδών -ισμούς. Λες και δεν είχαν στον φρέσκο αέρα του βουνού όλα τα δικαιώματα που τα είχαν κατακτήσει με το σπαθί τους και με το αίμα των συντρόφων τους.

  Οι επαναστάτες του ‘21, άνδρες και γυναίκες, ξεσηκώθηκαν γιατί ήθελαν να δημιουργήσουν ένα ελληνικό κράτος. Όχι κατ' όνομα, αλλά στην ουσία του. Ένα κράτος το οποίο θα προστάτευε τα συμφέροντα των Ελλήνων. Φράση που δεν ξέρω αν σήμερα είναι ποινικά κολάσιμη. Τα συμφέροντα των Ελλήνων. Αναρωτιέμαι αν ο κρατικός εσμός, με το πλέγμα νόμων που έχει δημιουργήσει για να καταστείλει την ελευθερία του λόγου, έχει ποινικοποιήσει και αυτή την έκφραση.

  Ακόμη κι εάν το έχει όμως κάνει, θα πρέπει να υπάρξουν οι φωνές αυτές που θα τολμήσουν να το πουν. Στην εποχή την οποία η κυβέρνηση παραδίδει το Αιγαίο - με όσους σκελετούς Ελλήνων ναυτών βρίσκονται μέσα σε αυτό, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι κατά των τουρκικών πλοίων - στους άλλοτε δυνάστες μας, πρέπει να υπάρξουν αυτοί που θα μιλήσουν για το συμφέρον των Ελλήνων. Δεν ξέρω εάν είναι πολιτικά ορθό. Είναι απαραίτητο όμως.

  Και για να προστατεύσει τα συμφέροντα των Ελλήνων το κράτος πρέπει να ταυτίζεται με αυτούς. Όχι με δικαιωματισμούς, όχι με ανθρωπισμούς, όχι με αφηρημένες έννοιες, όχι με παγκοσμιοποιητικά πρότυπα. Αλλά μονάχα με τους Έλληνες, οι οποίοι σε κάθε λειτουργία αυτού που ονομάζεται κράτος πρέπει να έρχονται πρώτοι. Ειδάλλως ο αγώνας των επαναστατών του ‘21 ξεπουλιέται.

  Κατηγορία: