Να αναδείξουμε την ελληνικότητα της Θεσσαλονίκης - Συνέντευξη του Γιάννη Κουριαννίδη στον ιστότοπο Voria.gr

 • Δημοσιεύτηκε: 13 Μάιος 2014

  Πατριωτικό λόγο αρθρώνει στην συνέντευξή του στην Voria ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», Γιάννης Κουριαννίδης. Επικρίνει την διοίκηση Μπουτάρη και τον δήμαρχο σημειώνοντας ότι θεωρεί τους Θεσσαλονικείς «χωριάτες και παρίες». Κάνει λόγο για «καθεστώς διαφθοράς και ανθελληνισμού» και δίνει έμφαση στις διαδημοτικές συνεργασίες στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Προτεραιότητά του, όπως λέει, η κοινωνική πολιτική, με επίκεντρο τον Έλληνα.

  Που θεωρείτε ότι υστέρησε η διοίκηση Μπουτάρη στην πρώτη θητεία της; Εσείς ως νέος υποψήφιος μείνατε ικανοποιημένος από την προεκλογική εκστρατεία;

  Η διοίκηση Μπουτάρη δεν έλυσε κανένα από τα μείζονα προβλήματα της καθημερινότητας των Θεσσαλονικέων. Προφανώς, διότι άλλες ήταν οι προτεραιότητές της. Αυτό που προβάλλει ως δικαιολογία, δηλαδή η έλλειψη πόρων είναι πρόσχημα. Η διοίκηση Μπουτάρη επέλεξε λ.χ. να εκταμιεύσει ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 280.000 € για την προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου και άλλα τόσα για την ένταξη των λαθρομεταναστών στην πόλη μας, αντί να επιλέξει ευρωπαϊκά κονδύλια για κοινωνικές παροχές. Ο κ. Μπουτάρης έχει αποδείξει στην πράξη (και το έχει μάλιστα δηλώσει και πρόσφατα) ότι προτεραιότητά του αποτελεί η ανάδειξη του οθωμανικού και εβραϊκού μεγαλείου της πόλης. Για μας φυσικά προτεραιότητα αποτελεί η ανάδειξη της ελληνικότητας της Θεσσαλονίκης ως μητρόπολης του ελληνικού πνεύματος, πολιτισμού και οικονομικού μεγαλείου της, ως αποτέλεσμα της κυρίαρχης διαχρονικής παρουσίας του Ελληνισμού σε αυτήν.

  Γιατί να ψηφίσουν Γιάννη Κουριαννίδη οι ψηφοφόροι της Θεσσαλονίκης;

  Γιατί διατυπώνουμε έναν υγιή πατριωτικό λόγο δίπλα σε ένα πλήρες πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής με επίκεντρο τον Έλληνα και την προάσπιση του δικαιώματός του στην εργασία και στην αξιοπρεπή διαβίωσή του. Είναι καιρός οι πολίτες να επιλέξουν με βάση τις ιδέες και τις απόψεις των υποψηφίων και όχι με βάση τα ωραιοποιημένα μοντέλα και κενολογίες των κομματικών υποψηφίων ή ανθρώπων που έχουν ιδιοτελείς προσωπικές επιδιώξεις.

  Ποιοι πιστεύετε ότι θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο και ποιον θα συμβουλεύατε να επιλέξουν οι ψηφοφόροι σας;

  Ο κ. Μπουτάρης είναι ο ευνοούμενος του συστήματος. Αυτό το αποδεικνύει κατάδηλα η αλλαγή του νόμου που του επιτρέπει την επανεκλογή του, καθώς και η προσχηματική υποψηφιότητα του κ. Καλαφάτη. Ακόμη, όμως, και οι επιλογές άλλων κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε μία θλιβερή σταλινικού τύπου υποψηφιότητα βγαλμένη από τις πιο σκοτεινές εμφυλιοπολεμικές εποχές, εκεί κατατείνει. Ελπίζουμε ότι στο δεύτερο γύρο θα έχουμε την δυνατότητα να ξαναζητήσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας.

  Τι θα άλλαζε στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικιών με δήμαρχο τον Γιάννη Κουριανίδη;

  Οι Θεσσαλονικείς θα αντιληφθούν από την πρώτη στιγμή ότι θα έχουν έναν δήμαρχο που για πέντε χρόνια θα διεκδικεί και θα πιέζει την κεντρική εξουσία στηριζόμενος στους δημότες της πόλης, οι οποίοι θα νοιώσουν την δύναμή τους και δεν θα αντιμετωπίζονται ως χωριάτες και παρίες όπως τους θέλει ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Μπουτάρης. Μέσω της Διαδημοτικής Θεσσαλονίκης, δηλαδή της Θεσσαλονίκης των δημάρχων όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος που φιλοδοξούμε να υλοποιήσουμε, ο πολίτης θα αξιοποιήσει την δύναμή του για την επίλυση όλων των προβλημάτων του, στηριζόμενος στην δημοτική του αρχή.

  Ποια αποτελέσματα θα σας άφηναν ικανοποιημένο και ποια θα σας απογοήτευαν;

  Προσδοκώ την ανατροπή του καθεστώτος της διαφθοράς και του ανθελληνισμού που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στον Δήμο μας, και όχι μόνο! Η ανάδειξη μιας σοβαρής δυναμικής των πατριωτικών ιδεών στην τοπική μας κοινωνία θα είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για το μέλλον. Οτιδήποτε άλλο θα συνεχίσει την πορεία σήψης και παρακμής.


  Η συνέντευξη δόθηκε στον δημοσιογράφο Τάσο Τασιούλα και δημοσιεύθηκε στις 12 Μαΐου 2014 στον ιστότοπο Voria.gr