Ναι στο τζαμί και με τις ψήφους της ΝΔ

 • Δημοσιεύτηκε: 09 Σεπτέμβριος 2011

  Με ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη το μεσημέρι στην Βουλή το άρθρο 29 του νομοσχεδίου για ... τα αυθαίρετα, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα. Το τζαμί εκτιμάται ότι θα κοστίσει 12 εκατ. ευρώ και θα ανεγερθεί με έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου σε χώρο που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό!

  Οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. έδωσαν μάχη εναντίον της τροπολογίας για το τζαμί, εκθέτοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν, καθώς το τζαμί θα αποτελέσει πόλο συγκέντρωσης των εξτρεμιστικών στοιχείων των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών της Αθήνας. Αναφέρθηκαν στα πολλά παραδείγματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία) που προηγήθηκαν στην ανέγερση τζαμιών, τα οποία οδήγησαν στην υποβάθμιση των περιοχών και στην δημιουργία δικτύων εξτρεμιστών και τρομοκρατών. Όσο για τα παράνομα τζαμιά, προέβλεψαν πως δεν θα κλείσουν, αλλά θα συνεχίσουν να λειτουργούν παράλληλα. Τόνισαν επίσης πως είναι προκλητικό, ενώ η χώρα βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση, να ανεγείρεται τζαμί με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων σε χώρο του Δημοσίου. Τέλος επισήμαναν πως το θέμα δεν είναι μόνο εσωτερικό, αλλά και εθνικής ασφάλειας, καθώς για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων στην Ελλάδα ενδιαφέρεται η Τουρκία, ο πρωθυπουργός της οποίας έχει ζητήσει επισήμως την ανέγερση του τζαμιού.

  Οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων υποστήριξαν την ανέγερση του τζαμιού. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος υποστήριξε ότι δεν κινδυνεύουμε, επειδή .. επιβιώσαμε και στην Τουρκοκρατία. Αναφέρθηκε δε στις αξίες της δημοκρατίας και της ανεξιθρησκίας με τις οποίες πρέπει να διαπαιδαγωγήσουμε ... τους μουσουλμάνους. Ποια σχέση έχουν αυτές οι αξίες με το Ισλάμ μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος από την κατάσταση στις μουσουλμανικές χώρες. Μάλιστα κατήγγειλε τον ΛΑ.Ο.Σ. ότι ψαρεύει σε θολά νερά ρατσισμού και ... κανιβαλισμού.

  Οι βουλευτές της μαρξιστικής Αριστεράς υποστήριξαν πως το κράτος πρέπει να πληρώνει για την ανέγερση των χώρων λατρείας των μουσουλμάνων. Την ίδια ώρα πρωτοστατούν στις επιθέσεις κατά της Εκκλησίας, ζητώντας τον διαχωρισμό από το Κράτος. Οποία σύγχυση...

  Το άρθρο για το τζαμί υπερψήφισαν 198 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ενώ το καταψήφισαν μόνο οι 16 βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Μερικοί βουλευτές της ΝΔ προτίμησαν να φυγομαχήσουν τόσο από την συζήτηση, όσο και από την ψηφοφορία. Ούτε ένας δεν είχε το θάρρος να καταψηφίσει το άρθρο για το τζαμί...

  Κατηγορία: