Μαύρο στην Αριστερά

 • Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλιος 2019

  Σε αυτόν τον τόπο εύκολα ξεχνάμε. Η αριστερή λαίλαπα που παρέσυρε την χώρα ήταν σαρωτική. Εν αναλογία της καταστροφής αυτής που υπέστη ο ελληνικός λαός το 23,75% που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολύ υψηλό ποσοστό. Αδυνατώ, ακόμα και τώρα, να ανασύρω από την μνήμη μου ένα, έστω ένα, επίτευγμα αυτής της κυβερνήσεως. Αντιθέτως ανατρέχω στην «λεβέντικη» διαπραγμάτευση κόστους 15 δις ευρώ, στο εμφυλιοπολεμικό δημοψήφισμα και στα capital controls που οδήγησαν σε ένα ακόμα πιο επώδυνο μνημόνιο - ταφόπλακα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

  Μία μέση τετραμελής οικογένεια έφτασε σε σημείο να αποδίδει εν συνόλω 45% του εισοδήματός της σε εφορία και εισφορές, ενώ όποιος είναι ελεύθερος επαγγελματίας πρέπει να ευρίσκεται στα όρια της σχιζοφρένειας για να δηλώσει όλα τα εισοδήματά του εκτός και εάν είναι κομμουνιστής εκ πεποιθήσεως. Ταυτόχρονα, το νεοκομμουνιστικό καθεστώς καλά εδραιώθηκε. Επαναπροσλήφθηκαν όλοι ο εργαζόμενοι της ΕΡΤ με υποχρέωση να ασκούν κυβερνητική προπαγάνδα αλά Βόρεια Κορέα (ακόμα αναρωτώμαι ποιοι είναι οι «νεκροί της ΕΡΤ», ας με διαφωτίσει κάποιος παρακαλώ), οι συμπαθέστατες καθαρίστριες αναβαθμίσθηκαν σε δικαστικούς λειτουργούς και, όλως τυχαίως, οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ αισθάνθηκαν άνετα και κάπως σταθερά στην καρέκλα τους.

  Η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου δημιούργησε ένα παγκοσμίως πρώτο και καινοτόμο πολιτικό δόγμα, αυτό των «λουόμενων» μεταναστών των ανοικτών συνόρων. Κατά την κυβέρνηση δεν υπάρχουν «λαθραίοι άνθρωποι» και όλοι βαπτίζονται πρόσφυγες. Πρόκειται περί ενός νέου, ριζοσπαστικού δόγματος, που έχει ως στόχο να επιλύσει το ασφαλιστικό πρόβλημα. Με ένα εκατομμύριο νέους φορολογουμένους από όλα τα μήκη και πλάτη του μουσουλμανικού κόσμου θα καταφέρουμε όχι μόνον να ανασχέσουμε το κόψιμο των συντάξεων, αλλά και να τις αυξήσουμε. Ουάου όπως θα έλεγε και ο σύντροφος Γιάνης!

  Ο αγαπημένος μας Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος κάνει comeback όπως λέει και η Άντζελα Δημητρίου. Διεθνούς φήμης οικονομολόγος ο Γιάνης. Μάλιστα πίστεψε ότι η ΕΕ δεν θα μας άφηνε να χρεωκοπήσουμε. Θεωρία των παιγνίων όχι αστεία. Βέβαια όταν είσαι πάμπλουτος και θέλεις οπωσδήποτε να αποκτήσεις ένα χόμπι δεν είναι άσχημο να προσπαθήσεις να εφαρμόσεις την θεωρία σου στην πράξη. Τι και εάν εξαιτίας των capital controls διάφορες επιχειρήσεις καταστράφηκαν; Ας πάει και το παλιάμπελο. Άλλωστε και ο Πλάτων αναζητώντας τον «βασιλιά φιλόσοφο» φυλακίστηκε, πουλήθηκε ως δούλος και κινδύνευσε η ζωή του. Από τον Πλάτωνα ως τον Βαρουφάκη ένα τσιγάρο δρόμος.

  Στα δε εθνικά ζητήματα η θέσεις του είναι πατριωτικές. Διαβάστε απόσπασμα σε άρθρο του Γιάνη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», υπό τον τίτλο «Πατριωτικό καθήκον η υπέρβαση του Μακεδονικού», στις 13.01.2018: «Το να απαιτείται ελληνική άδεια για την χρήση του όρου Μακεδονία σε πόλεις και κρατικές οντότητες στην γεωγραφική περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας, όπου ζουν μη-Έλληνες, που όμως νιώθουν Μακεδόνες, συγκρούεται με την λογική και υπερβαίνει τα όρια του ρατσισμού [...] η γεωγραφική περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας δεν είναι σήμερα ελληνική, αλλά μοιράζεται μεταξύ τουλάχιστον τριών κρατών (ένα εκ των οποίων η Ελλάδα)». Και συμπεραίνει: «Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό «Μακεδόνας» το έχουν όσοι ζουν ή μεγάλωσαν στην περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας και οι κάτοικοι των Σκοπίων, του Τετόβου, χωριών και πόλεων της Βουλγαρίας που εμπίπτουν στην περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας». Τα συμπεράσματα δικά σας.

  Αλλά να μην ξεχνάμε ότι επί του ζητήματος της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας προφανώς υπάρχει πλήρης ταύτιση Τσίπρα και Βαρουφάκη. Για τον νόμο Παρασκευόπουλου με τις αποφυλακίσεις και τα εγκλήματα που τελέσθηκαν εξαιτίας των αποφυλακίσεων, η χάρη μας έφτασε μέχρι και την Γερμανία. Ο Ρουβίκωνας παρελαύνει. Ο Κουφοντίνας λαμβάνει άδειες αναψυχής. Ήρθε λοιπόν η ώρα η Αριστερά μία και καλή, συν ό,τι η διακυβέρνησή της συνεπάγεται, να τοποθετηθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αρκετά.

  Κατηγορία: