Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός: Η ιδεολογία, οι εκλογές και οι ψηφοφόροι

 • Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλιος 2016
  «Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός: Η ιδεολογία, οι εκλογές και οι ψηφοφόροι» του Γιάννη Κολοβού από τις εκδόσεις «Πελασγός».

  «Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός: Η ιδεολογία, οι εκλογές και οι ψηφοφόροι» του Γιάννη Κολοβού.
  Εκδόσεις «Πελασγός», 2016.

  Εκδοτικό σημείωμα

  Διανύουμε μία ιστορική περίοδο, όπου η Ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται από την παγκόσμια πολιτική και οικονομική κρίση, αλλά πρωτίστως από την ίδια την δική της ηθική κρίση, δημιουργείται μεγάλη πολιτειακή και πολιτική ρευστότητα. Για εμάς τους Έλληνες, η πολιτική Παιδεία πηγάζει από τον πολιτισμό μας. Σε ένα τέτοιο ιστορικό σταυροδρόμι, η ελπίδα μπορεί να πηγάσει μόνο από την αλήθεια και το δίκαιο αξιών που έχουν δοκιμαστεί στην διαχρονική πορεία του Ελληνικού Έθνους. Για να έχουμε λοιπόν εμείς οι εθνικά σκεπτόμενοι Έλληνες μέλλον στην ισοπεδωτική πολυπολιτισμική πραγματικότητα που μας επιβάλλεται, θα πρέπει να πάψουμε να είμαστε «τοκογλύφοι» ενός ένδοξου παρελθόντος και να κάνουμε ουσιαστική «αποδοχή της εθνικής μας κληρονομιάς», αντιλαμβανόμενοι τις ευθύνες μας απέναντι στο παρελθόν μας, αλλά και προς το μέλλον μας.

  Απαραίτητη προϋπόθεση όμως, είναι να έχουμε την δύναμη της αυτοκριτικής και να βελτιωνόμαστε στην πράξη. Ακόμα και εάν αυτό σημαίνει να «δυσαρεστούμε εαυτούς». Οι εκδόσεις «Πελασγός», που επί 30 συναπτά έτη εκδίδουν έργα εθνικής αυτογνωσίας προασπίζοντας και θωρακίζοντας την ιστορική πορεία των Ελλήνων, πολλάκις κυκλοφόρησαν έργα (και θα συνεχίσουν να εκδίδουν), τα οποία αντιστάθηκαν στην ανιστόρητη μεταπολιτευτική μανία της επιβουλής ενός καθεστώτος μονόπλευρα «πολιτικά ορθού», αγνοώντας το «πρέπον», το «ηθικά ορθό». Πάντα είχαμε σεβασμό και πίστη στην αναγκαιότητα της ελεύθερης σκέψεως και της αυτοκριτικής, η οποία ξεκινά από τα βάθη της εθνικής μας κληρονομιάς, της Ελληνικής φιλοσοφίας και σκέψης, με τα θετικά και τα αρνητικά της. Πάντα πιστεύουμε πως η αλήθεια είναι το φως που λυτρώνει τις ψυχές και φέρνει την γαλήνη και την αλληλοκατανόηση μεταξύ ανθρώπων που έχουν τις κοινές ανησυχίες και αξίες, ασχέτως «βιωματικών» διαφορών και προτιμήσεων.

  Αλλά είναι προϋπόθεση να μην μας φοβίζει η αυτοκριτική, όσο σκληρή και να είναι μερικές φορές, ειδικά όταν είναι αντικειμενική, καλοπροαίρετη, επιστημονική και εκ των προτέρων πρέπει να θεωρηθεί χρήσιμη. Πρέπει όλοι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, διαφορετικά δεν θα πρέπει να ασχολούμεθα με την τύχη του ελληνικού έθνους και εν γένει με την πολιτική. Έτσι, προσφέρουμε σήμερα στο αναγνωστικό κοινό, στους συμπολίτες μας, την εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη μελέτη του επικοινωνιολόγου Ιωάννη Κολοβού, η οποία αποτελεί μία πρωτότυπη και προσεκτική ανάλυση του πολιτικού φαινομένου του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού.

  Αποτελεί ουσιαστική συμβολή στην μελέτη, το γεγονός ότι το βιβλίο προλογίζει το έμπειρο και καταξιωμένο στέλεχος του εθνικιστικού κινήματος Ιωάννης Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος διετέλεσε σημαντικό στέλεχος, πρώτης γραμμής, του ΛΑ.Ο.Σ. από την θέση του Υπευθύνου Οργανωτικού της Νεολαίας ΛΑΟΣ (2005-2007) και Προέδρου της Νεολαίας ΛΑΟΣ (2007-2012), έχοντας ήδη διατελέσει Πρόεδρος της Νεολαίας του Ελληνικού Μετώπου (1998-2005).

  Εμείς θα συνεχίζουμε να αναζητούμε ολόκληρη την «εικόνα», διότι η μισή «εικόνα» είναι σκιά και φέρνει πιο κοντά το σκοτάδι. Εσείς θα κρίνετε την χρησιμότητά μας. Με ιδιαίτερο Σεβασμό, πρωτίστως στην Αλήθεια, αλλά και στις αγωνίες και τον αγώνα χιλιάδων καλών Ελλήνων.