Κένυα και Ελλάδα: Ποια είναι η σοβαρή χώρα;

 • Δημοσιεύτηκε: 19 Απρίλιος 2015

  Στις 2 Απριλίου, ένα πανεπιστήμιο της Κένυας, έγινε στόχος των Σομαλών τζιχαντιστών της Αλ-Σαμπάμπ. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν οι δολοφονίες 147 χριστιανών φοιτητών. Εάν κάποιος φοιτητής μπορούσε να απαγγείλει εδάφια του Κορανίου, τότε του επιτρεπόταν να ζήσει. Κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζετε ήδη τα περισσότερα από αυτά, καθώς συνέβησαν πριν από 10 και κάτι παραπάνω ημέρες. Αυτό που δεν γνωρίζετε, επειδή κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να ακούσει ότι έχει να κάνει με ζητήματα απλής λογικής πάνω σε θέματα μετανάστευσης αλλά και τζιχαντιστών, είναι το τι έγινε μετά.

  Και για να γίνει πιο κατανοητό θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Κένυα είναι μια χώρα κυρίως χριστιανική. Συγκεκριμένα ο πληθυσμός της είναι κατά 82% χριστιανικός και έχει μόνον 11% μουσουλμάνους. Η γειτονική όμως Σομαλία είναι εντελώς ισλαμιστική και ως εκ τούτου πολλοί από τους κατοίκους της πιστεύουν ότι είναι καθήκον τους να κερδίσουν και άλλες περιοχές στο τζιχάντ (ιερό πόλεμό) τους. Πολλοί Κενυάτες θυμούνται ακόμη την επίθεση του 2013 σε ένα εμπορικό κέντρο. Μία επίθεση στην οποία δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 67 άτομα. Και πάλι ως δράστες πρωταγωνίστησαν μέλη της Αλ-Σαμπάμπ.

  Μετά από αυτή την σφαγή η Κένυα άρχισε να απελαύνει Σομαλούς λαθρομετανάστες, συμπεριλαμβανομένων αυτών από το «μικρό Μογκαντίσου» στο Ναϊρόμπι, μία γειτονιά στην πρωτεύουσα της Κένυας που πρέπει να μοιάζει κάπως με συγκεκριμένες οδούς πάνω από την Ομόνοια ή στην Κυψέλη.

  Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό όπως φάνηκε. Έτσι μετά την πρόσφατη επίθεση στο Πανεπιστήμιο, η λογική συνέδεσε ένα τεράστιο κέντρο μεταναστών (ανοιχτό μάλλον σαν και αυτά που θέλει να κάνει εδώ η κ. Χριστοδουλοπούλου) στο Dabaab όπου βρίσκονται πάνω από 600.000 Σομαλοί με τις επιθέσεις. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας κατέληξαν ότι το συγκεκριμένο κέντρο έχει γίνει «βάση» τζιχαντιστών. Και έτσι κάπως η κυβέρνηση αποφάσισε να το κλείσει. Δεν θα αρκεστεί όμως μόνον σε αυτό. Αντιθέτως σκοπεύει να κτίσει ένα τεράστιο τοίχος που θα περικλείει και τα 700 χιλιόμετρα συνόρων με την Σομαλία.

  Η Κένυα προφανώς κάνει τα απαραίτητα βήματα όχι μόνον για να προστατευθεί από τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και για να μην είναι η επόμενη χώρα που θα υποκύψει στο τζιχάντ των εξαγριωμένων και ενισχυμένων τα τελευταία χρόνια από τις πολιτικές εξελίξεις στον ζωτικό τους χώρο ισλαμιστών. Αναρωτιέται κανείς πόσοι Σομαλοί, τζιχαντιστές ή μη, φτάνουν στον ελληνικό χώρο ανάμεσα στις καραβιές λαθρομεταναστών που αποβιβάζονται κάθε μέρα στα ελληνικά νησιά και τους οποίους ψευδώς κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν αποκλειστικά ως Σύριους!

  Κατηγορία: